想生BB

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

回覆 mimisa 的帖子

改善方法: 除了看中醫外,建議早點睡覺及自己試試在家進行艾灸吧,但須要有恆心的。艾灸壯腎及驅宮寒的穴位吧!

大宅

wingwing2012 發表於 14-6-9 00:23

改善方法: 除了看中醫外,建議早點睡覺及自己試試在家進行艾灸吧,但須要有恆心的。艾 ...
係牙,我每日最早都兩三點先訓覺,仲要唔係即刻訓得著,培養情緒都成粒中先有睡意,請問咩係艾炙牙

大宅

我都係啦... 但都生左個囡啦

男爵府

食沙律都已經係生冷嘢 身體要用好多氣力去暖番妳食嘅凍嘢 對脾胃嘅損耗係好大
所以都要戒埋 加油呀!
我都好鍾意食沙律 但都戒晒啦 祝大家早孕!

子爵府

開心吸收勳章 畀面勳章

mimisa 發表於 14-6-8 22:43
回覆 psyche0306 的帖子

佢梗係冇啦
中西合壁會好啲, 搵埋西醫驗晒兩公婆一齊正常先再去調理會好啲....有時真係會係男人精子有問題都未定架.

公爵府

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

我都係去親睇中醫都話我乜虛乜虛架, 但我已經生左個囝了, 宜家跎緊第二個。

我睇咩中醫都係話我好難生BB, 生完第一個D中醫都話我係萬中無一, 咁都俾我生到個囝簡直係奇蹟, 但宜家我又有左第二個了。

所以, KEEP住調理, 個人樂觀D啦~ 緣份黎就黎架啦~

加油!

.........................................

男爵府

唔使擔心, 越擔心,越難
28 好young je
而且,我相信10個有9.5個香港人都腎虛,仲有“肝屈“ (終合我有睇中醫d fd都比中醫咁話), 但個個想有小朋友都成功 所以, 唔使擔心
最緊要正常飲食,適量運動,足夠睡眠,身體自然好
29/08/2014, BB born @w14. We will always love  you & hope you rest in peace  

大宅

psyche0306 發表於 14-6-9 12:44
中西合壁會好啲, 搵埋西醫驗晒兩公婆一齊正常先再去調理會好啲....有時真係會係男人精子有問題都未定架.
但我覺得佢又煙又酒,多多少少都有D關佢事,同埋唔知呢排做野太攰關係,佢可以成十一,二日都唔要,係我哎左好耐先勉強俾我,仲要快到冇朋友...佢先就黎35咋....唉......但己經過左排卵期,

大宅

lovestarry001 發表於 14-6-9 14:09
我都係去親睇中醫都話我乜虛乜虛架, 但我已經生左個囝了, 宜家跎緊第二個。

我睇咩中醫都係話我好難生BB, ...
希望啦......

子爵府

開心吸收勳章 畀面勳章

mimisa 發表於 14-6-9 17:59
但我覺得佢又煙又酒,多多少少都有D關佢事,同埋唔知呢排做野太攰關係,佢可以成十一,二日都唔要,係我哎左 ...
如果主要腎虛中醫話難有BB, 而係西醫婦檢自己CHECK過晒身體機能無問題...咁就唯有係排EGG前一星期盡量唔好飲凍飲...同埋要KEEP住量體溫同C6夾好DODO時間啦....如果C6唔合作只好自己安排點都要係排EGG重要日子DO

別墅

引用:我都係去親睇中醫都話我乜虛乜虛架, 但我已

原帖由 lovestarry001 於 14-06-09 發表

我睇咩中醫都係話我好難生BB, ...
我都係比中醫話腎虛脾虛,好似調理左半年都係虛咁既…請問你飲中藥調理係日日都飲? 例如一星期飲幾多次? 其實駛唔駛日日飲架呢?

大宅

hanono 發表於 14-6-9 18:35
我都係比中醫話腎虛脾虛,好似調理左半年都係虛咁既…請問你飲中藥調理係日日都飲? 例如一星期飲幾多次? ...

我開頭就日日飲,之後就每次經期乾淨後就食白鳳丸,飲四物湯,再唔係去中醫度執兩劑補補,不過早排跟媽咪返鄉下飲,順便睇埋中醫,佢俾埋藥方我叫我得閒煲黎飲,佢話d藥較溫和,成日飲都唔燥,飲左幾劑都oK,睇番你既情況啦,你覺得飲左個人精神d冇咁累就可以keep住每日或隔日飲,如果包中藥大包d,你可以煲兩碗,d渣再翻煲,一碗水煲埋大半碗,記得d中藥浸浸佢,中醫話效果更佳

禁止訪問

大宅

Byblosho1212 發表於 14-6-9 20:37
我建以你可以試下滴雞精,我自己都有飲開,因為我飲完覺得人明顯精神左!!再加上我起親子見到好多JM飲左都 ...
邊度有得買牙

大宅

引用:己經得番一邊,西醫檢查正常,不過久唔久復

原帖由 mimisa 於 14-06-07 發表
己經得番一邊,西醫檢查正常,不過久唔久復發念珠菌,點算呀.........我今年28啦.....
好似 ...
樓主,唔好灰心,我之前同你一樣,同老公一齊七年都無避過孕,但都無B B,到第八年有咗,但宮外孕,都切咗一邊,然後又試咗四年都無,都打定輸數唔會有,咁啱前年因為m come痛到死下死下,個fd叫我食天X堂天X丸,可以調理身體,對女士好好,改善m come 痛,又可以容易有B B,當時我抱住食咗唔會肚痛嘅心態食咗大半年,咁就有咗我仔仔啦,今日佢已經九個月大啦,所以你唔好灰心,我都係十三年先有,如果你信嘅,就試下食天X堂天X丸啦,祝早孕,加油

大宅

Wennycheung 發表於 14-6-10 00:50
樓主,唔好灰心,我之前同你一樣,同老公一齊七年都無避過孕,但都無B B,到第八年有咗,但宮外孕,都切咗一 ...

你好樂觀呀...我今年十一月先七年就嗌左救命咁,我同你CASE好似呀,又係切左一邊,可否PM我資料嘛,天X咩,我唔識咩牌子呀.....THX多謝你....

大宅

引用:Quote:Wennycheung 發表於 14-6-10 00:50

原帖由 mimisa 於 14-06-10 發表
已經P M咗你,放鬆啲,屬於你嘅B B好快會嚟

大宅

Wennycheung 發表於 14-6-10 01:25
已經P M咗你,放鬆啲,屬於你嘅B B好快會嚟
之前睇相都話28.29好大機會會做人媽媽,....過埋10 月就28啦,我都倒數緊........

大宅

引用:Quote:Wennycheung 發表於 14-6-10 01:25

原帖由 mimisa 於 14-06-10 發表
之前睇相都話28.29好大機會會做人媽媽,....過埋10 月就28啦,我都倒數緊........
...
上多啲b k,學定多啲育兒知識,我都係咁

大宅

Wennycheung 發表於 14-6-10 01:30
上多啲b k,學定多啲育兒知識,我都係咁
我自從25宮外孕後先開始留意自己身體,先有做檢查.......以前都無理會過...不過而家努力都未遲...

首頁
12345...6

尾頁

跳至