跳至

首頁

尾頁

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

請問有無知這校是否在區內好少人揀呢?好否很差?
thanks

大宅

虎到金來勳章 牛年勳章 育兒性格勳章 熱血勳章 畀面勳章

回覆:89網-吳氏宗親總會泰伯紀念學校

程度較深,數學教快半年,常識用英文,可能間學校想上位,所以超級谷

子爵府

回覆:kawaiiliz 的帖子

thanks, 我朋友的小朋友派了這間,但唔知呢間好唔好

子爵府

侯爵府

引用:程度較深,數學教快半年,常識用英文,可能

原帖由 kawaiiliz 於 14-06-08 發表
程度較深,數學教快半年,常識用英文,可能間學校想上位,所以超級谷

...
唔係掛,真的好意外

子爵府

回覆:fionakong2008 的帖子

請問點解會咁講?
區内的家長是否不會揀此校?
thanks

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

英,數都係教快半年.....

大宅

可能因校舍較舊, 加上地方偏遠, 所以唔多家長選擇, 但之前幼稚園老師說, 係一所好學校

pineapple0983  這些學校首要條件是唔好執,然後才講升呢。不如佢要左馮平山個校舍仲好啦,唉!  發表於 14-6-14 12:29

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

我都係呢間,係咪多b6?

子爵府

佢排4xx名就算想上位都有排追最終辛苦我地d小寶貝

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

引用:佢排4xx名就算想上位都有排追最終辛苦我地d

原帖由 ming0314 於 14-06-14 發表
所以中,英,數乜都要教快,但本身班老師有無能力同方法教呢?

子爵府

絕對認同!
另外佢地要d小朋友讀中國文學,而且係一間非常「愛國」既學校

大宅

ming0314 發表於 14-6-14 12:20
請問可以係邊度睇到排名?

複式洋房

回覆 Double_A 的帖子

參考這個:http://www.bookofschool.com/school/controller/schoolSearch

這間學校的評價好參差,有的說是好學校,但又有的說走得就走?!!
有冇讀呢間學校的家長可以分享多d~?

大宅

Chanpi 發表於 14-6-16 01:48

參考這個:http://www.bookofschool.com/school/controller/schoolSearch
謝謝你!

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

其實唔係你地講得咁差, 呢兩年泰伯想上位, 所以教得勁深勁谷, 我諗而家係89網中教得深既學校中數一數二.....功課量都好多下.....

大宅

Chanpi 發表於 14-6-16 01:48

資料顯示: 莊啟程排行87, 禧年排171, 雖然我唔知莊派位如何, 但禧年上年派得好好噃, 有14個入曾肇添, 真係差咁遠? 仲有睇返上一年, 莊排126, 今年突然跳升咁多? 所以大家作為參考好了

(PS. 並唔係話莊啟程唔好, 只係我覺得數字上有D奇姐, 不喜勿插)

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

新地 發表於 14-6-16 12:42
資料顯示: 莊啟程排行87, 禧年排171, 雖然我唔知莊派位如何, 但禧年上年派得好好噃, 有14個入曾肇添, 真係 ...

我中學班主任 (現在巳是沙田某 band 1 中學校長) 話 89 得主風, 禧年, 馬循呢 3間最好, 其他都係一般。

子爵府

11B 發表於 14-6-16 13:17
我中學班主任 (現在巳是沙田某 band 1 中學校長) 話 89 得主風, 禧年, 馬循呢 3間最好, 其他都係一般。 ...
我都覺得這三間較突出,另有一些不知何故,被炒到好熱!

大宅

引用:佢排4xx名就算想上位都有排追最終辛苦我地d

原帖由 ming0314 於 14-06-14 發表
哪裡可以看到學校排名?
全港頭100名就易搵啫,之後既學點排?

首頁

尾頁

跳至