自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

CLOSED

kalonice    發表於 14-6-8 14:07

侯爵府

回覆:唔係掛?

如果仲讀緊書我接受到,可能佢本身住香港果邊,唔識九龍地方,正如我身邊d九龍人都唔多知跑馬地係邊架…

男爵府

做得暑期工都唔細啦,真係好無常識喎
如果佢問將軍澳係九龍定新界,我就會覺得合理啲囉

katherine_2010  應該係新界?!! 答錯唔好笑我!  發表於 14-6-8 13:48
蕃茄薯仔湯  呢個我都未搞清  發表於 14-6-8 12:06

禁止訪問

引用:暑期工妹妹竟然大大聲問同事:觀塘係咪響九

男爵府

引用:暑期工妹妹竟然大大聲問同事:觀塘係咪響九

原帖由 catgugu 於 14-06-08 發表
暑期工妹妹竟然大大聲問同事:觀塘係咪響九龍?

我有D接受唔到呢條問題
之前聽新界人問過彌敦道係邊....我都覺得好無奈,乜香港真係咁大咩

falalala    發表於 14-6-8 14:07
katherine_2010  宜家交通方便咗會好啲嘅  發表於 14-6-8 13:45
katherine_2010  新界人真係好少會出市區...一來車費貴, 二來搭車耐  發表於 14-6-8 13:45

子爵府

我曾經攪錯屯門係大嶼山
Haha 但個時我係讀緊小六

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

知足常樂 自得其樂 苦中作樂

大宅

我就成日唔記得,將軍澳係kn or nt?

kiko0111  有d機構出信寫九龍喎  發表於 14-6-8 13:28
miuling814  NT  發表於 14-6-8 12:03

珊瑚宮

+3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

如果係咁,不如話觀塘係新九龍,界限街以南先係九龍

全力支持捐血行動~
Blood for Life 熱血使命 @ fb

珊瑚宮

+3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

引用:我就成日唔記得,將軍澳係kn or nt

原帖由 callmepls 於 14-06-08 發表
西貢區你話係咩?

全力支持捐血行動~

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

引用:Quote:原帖由 callmepls 於 14-06-08 發表

原帖由 Yubi.T 於 14-06-08 發表
西貢區你話係咩?
死火,岩岩仲用港鐵黎教阿女

好彩未考常識

珊瑚宮

引用:Quote:原帖由 Yubi.T 於 14-06-08 發表西貢

原帖由 sasa0208 於 14-06-08 發表
死火,岩岩仲用港鐵黎教阿女

好彩未考常識
港鐵? 有7條路線入咗新界ga wor, 唔好叫我數,基本上現時只有港島綫係唔涉及新界的

全力支持捐血行動~

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

引用:Quote:原帖由 sasa0208 於 14-06-08 發表死

港鐵? 有7條路線入咗新界ga wor, 唔好叫我數,基本上現時只有港島綫係唔涉及新界的

...
觀塘線呢?

荃灣我有提佢有幾個站係新界,我教佢紅藍綠三條咋

珊瑚宮

引用:Quote:原帖由 Yubi.T 於 14-06-08 發表港鐵

原帖由 sasa0208 於 14-06-08 發表
觀塘線呢?

荃灣我有提佢有幾個站係新界,我教佢紅藍綠三條咋
觀塘綫到調景嶺站的,你話呢

全力支持捐血行動~

象牙宮

引用:Quote:原帖由 sasa0208 於 14-06-08 發表觀

觀塘線唔係到藍田咩?

象牙宮

引用:Quote:原帖由 sasa0208 於 14-06-08 發表觀

放心,我女果條已經叫紫色線

大宅

我留毛學野。
我住新界真係唔識港島果面。

珊瑚宮

畀面勳章

引用:如果仲讀緊書我接受到,可能佢本身住香港果

原帖由 ilikethis2005 於 14-06-08 發表
如果仲讀緊書我接受到,可能佢本身住香港果邊,唔識九龍地方,正如我身邊d九龍人都唔多知跑馬地係邊架…

...
Sorry, 我接受唔到,可以唔知道街道名稱,但區分總不能不知,冇可能連自己長大嘅地方咁唔認識。

瑪瑙宮

引用:我就成日唔記得,將軍澳係kn or nt

原帖由 callmepls 於 14-06-08 發表
郵區係新界,警區係九龍

子爵府

我覺得要分到香港九龍新界 分唔到東南西北無所以
將軍澳係新界

首頁

尾頁

跳至