親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:我想問你去onemount ice park 裏面好凍嗎,

原帖由 winwin1110 於 14-06-22 發表
我想問你去onemount ice park 裏面好凍嗎,因為我夏天去,咁须要带備羽绒服嗎?

...
有衫借

大宅

引用:Day4係Snow+Park(其實+Ice+park更貼切)雖

原帖由 bbroy 於 14-06-09 發表
Day4係Snow Park(其實 Ice park更貼切)雖然得個溜冰場,但勝在有好多架生比小朋友玩,環境都好靚。在snow ...
果時天氣凍,我地本身有厚褸。其實snow park裡面有厚褸借的.

男爵府

引用:Quote:bbroy 發表於 14-6-9 22:13 Day4係Sn

原帖由 bbroy 於 14-06-11 發表
在3號線鐵路311注葉站

http://www.onemount.co.kr/
請問snow park 啱9 歲玩嗎?

大宅

回覆:bbroy 的帖子

refer #58

大宅

引用:Quote:原帖由+chloelovemum+於+14-06-16+發

原帖由 bbroy 於 14-06-17 發表
合井站2號出口乘200號巴士,大約30~40分鐘,English valley站下車,再走15分鐘到

...
係普羅旺村先

大宅

引用:Quote:原帖由+bbroy+於+14-06-11+發表在3號

原帖由 yu-ma 於 14-06-25 發表
請問snow park 啱9 歲玩嗎?
mmm......隔離個water park會適合d。
snow park在冰上踏各種車車都幾好玩o既~

yu-ma  Thanks  發表於 14-6-25 13:01

別墅

回覆 bbroy 的帖子

你在汝矣島玩電車,請問是搭幾號線地䥫?咩出口出?
租電車幾錢?

謝謝!

珍珠宮

畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章

請問你全程洗左幾$ 呀??

我都想帶阿仔去玩 (5yrs)

大宅

回覆:和你分享\\\'秤\\\'住兩件遊首爾2014

其實食嘢適合小朋友嗎?見好多spicy food

複式洋房

想問下你去汝矣島公園定係汝矣島漢江公園呢?因為我都想去玩單車,thx

複式洋房

請問everland專車係咪可以book係酒店附近上車架?

大宅

引用:回覆+bbroy+的帖子你在汝矣島玩電車,請問

原帖由 Connieleo 於 14-07-03 發表
回覆 bbroy 的帖子

你在汝矣島玩電車,請問是搭幾號線地䥫?咩出口出?
我唔記得邊個出口,但應該好易找(跟旅遊書指示)
好便宜,大約係3000won/6分鐘,5000won/10分鐘
看似六分鐘好短時間,其實父母齋等齋望,都好似好鬼耐咁

大宅

引用:請問everland專車係咪可以book係酒店附近上

原帖由 peggyclp 於 14-07-20 發表
好似唔得,係要去佢地指定的地方上車(有錯請更正)

大宅

引用:請問你全程洗左幾$+呀??我都想帶阿仔去玩+(

原帖由 幸福謝師奶 於 14-07-03 發表
請問你全程洗左幾$ 呀??

我都想帶阿仔去玩 (5yrs)
真系視乎你玩咩食咩,但我個人覺得以同一食物or product,所有野都比香港便宜.
一家四口,未至於餐餐豪玩豪食豪買,但都叫唔洗看住荷包洗錢的玩法,唔計機票,8日七夜,你預$18000~$23000已經唔錯,有更好能力的jm就直頭無上限啦!有budget的jm,$12000-$15000 一家四口應該係ok的.

大宅

引用:其實食嘢適合小朋友嗎?見好多spicy+food +

原帖由 mrschui 於 14-07-03 發表
其實食嘢適合小朋友嗎?見好多spicy food
食物方面,我阿仔得2歲,我係餐餐煮(白飯加蔬菜類做base)左帶出街比佢,外出吃飯,梗有適合的肉比佢食,咁就唔怕無蔬菜比小朋友食,至於阿女4.5歲,就唔難找食物比佢woh!比想像中ok容易找食物比佢.
大前提:早餐我地係自己煮.如果你住酒店更加唔洗驚,個breakfast buffet梗有合適的食物比佢地.

大宅

引用:想問下你去汝矣島公園定係汝矣島漢江公園呢

想問下你去汝矣島公園定係汝矣島漢江公園呢?因為我都想去玩單車,thx

...
哎呀!無留意個公園係有無漢江二字.....唔....check check 先

大宅

回覆:和你分享\\\'秤\\\'住兩件遊首爾2014

嘩~~~妳好勁呀

翡翠宮

引用:請問everland專車係咪可以book係酒店附近上

要去指定地點上車

複式洋房

想問除電單車玩外,仲有冇其他野玩呢?值得去嗎?thx

大宅

引用:day6 上午原本打算到汝矣島公園閒逛散步,

原帖由 bbroy 於 14-06-09 發表
day6 上午原本打算到汝矣島公園閒逛散步,點知又有適合小朋友玩的車場,也有適合大人玩的兩輪車,真係好驚 ...
我想問呢個公園喺千戶站? 定汝矣島渡口站? 定汝矣島站?

首頁

尾頁

跳至