親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

家熹媽咪:
上海外灘好靚,可以選擇住外灘中心威斯汀,步行去南京路及福州路都好近有很多野食,東航有package, 帶唔帶家熹去呀?

複式洋房

原文章由 家熹媽咪 於 07-11-6 18:34 發表

Carol :

係呀 ! 我地第一次去上海 , 睇相見倒2係好正 , 本來諗住咁既價錢 , 不如去泰國好過 , 我諗住半島都重得呀 ! 加上又可以去shopping 哈哈 ~ 但因為未去過上海呀 ! 所以貴d都去一次 ! 今次冇家熹份呀 ...

家熹媽咪:
點解沒有家熹呀?上海科技館有很多嘢for 小朋友的,我個囡可以玩了半天只玩了一層,還有二樓沒有去!
預祝你結婚週年快樂!!

複式洋房

原文章由 家熹媽咪 於 07-11-8 21:48 發表

cheapbombom :

我真係無言感激呀 ! 呢個磁浮列車好正 , 等我都試試先 , 但我想問 , 買飛覆唔覆雜架 ? 哈 ~ 我諗我比你更大鄉里呀 ! hehe ~ 同埋 , 兩程車程幾錢倒呢 ? 如果全程的士你又知唔知幾錢倒呀 ! ...

家熹媽咪,
如由機場去市區(近南京路)的士約RMB150-160.00時間要一個鍾多D,磁浮列車如計車程由機場開出到龍陽路需時8分鐘,出示機票買票可平RMB10.00一程,由龍陽路(浦東)到南京路約RMB50.00 !

複式洋房

原文章由 家熹媽咪 於 07-11-9 17:33 發表

Carol :

嘩 ! 好勁呀 ! 哈哈 ~ 十分之詳盡 , 唔該晒呀 ! 150-160蚊又唔算太費喎 ! 不過時間就幾長吓喇 !

家熹媽咪:
因為上月去完工幹(順便帶啊囡去玩,如果您帶家熹去呢,他們在班上便有話題了 ! ), 上海的士起表是 RMB11.00, 上下班時間很難搭的 ! 如您只去三日應該不夠時間去周莊啦!
祝您們玩得開心 !
Carol

首頁

尾頁

跳至