親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

想請教各位,台中寶島53行館、新驛旅店、成旅晶贊,以上邊間比較方便和乾淨啲? 和有冇其他推介? 謝謝!

大宅

寶島53我去年住過, 正正係台中火車站前面,去宮原眼科過條馬路就到,唔駛兩分鐘,因是新酒店,所以很乾淨企理。

我今年會再去台中,就BOOK左成旅晶贊,因為想要有浴缸。呢間離火車站遠小小。

大宅

回覆:請教- 有關台中市內酒店

來來商旅 近一中商圈同中友百貨 出入都好方便 房間都好舒適

大宅

回覆 yee93293 的帖子

謝謝!

大宅

回覆 犖媽媽 的帖子

謝謝!

別墅

推介新驛旅館,火車站後面,比起台北店抵住,職員又 nice, 房間有免費電影睇~

別墅

仲有成旅都OK幾新,同早餐都多選擇,不過我鍾意City Inn 多D,台中酒店比台北抵好多,同grade 起碼平2舊港仔

大宅

回覆 raymondplk 的帖子

謝謝!

禁止訪問

子爵府

hashtag旅遊勳章

引用:我之前住新驛,雖然冇寶島53咁方便,坐巴士

原帖由 arliyee 於 14-06-14 發表
我之前住新驛,雖然冇寶島53咁方便,坐巴士火車要經過一條隧道,但我一定要揀d有得免費洗衫嘅旅店,新驛當 ...
同道中人,我都係去到邊洗(衫)到邊既人,為左減輕裝備負重之前去11日我都係帶左4套衫去咋
台中新驛我都住過兩次,就係因為有得洗衫+房裡有藍光影院睇戲(夜晚掃完街返黎邊宵夜)+免費停車場(雖然遠左d)+早餐好味,就算連住兩日食既野都唔同款唔會悶,真係好用心

子爵府

台中公園智選假日酒店, 嗎?

子爵府

hashtag旅遊勳章

引用:回覆 raymondplk 的帖子台中公園智選假日酒

原帖由 worldpeace 於 14-06-15 發表

台中公園智選假日酒店, 好住嗎?
台中智選假日房算比較大,雙人房仲放得落張雙人沙發,呢間同新驛一樣好多香港人住,食早餐時左右隔壁枱全部都講緊廣東話

別墅

引用:推介新驛旅館,火車站後面,比起台北店抵住,

原帖由 raymondplk 於 14-06-10 發表
推介新驛旅館,火車站後面,比起台北店抵住,職員又 nice, 房間有免費電影睇~

...
想問下,如果去逢甲會唔會好遠?因為我一開頭以為呢間喺逢甲附近

子爵府

hashtag旅遊勳章

引用:Quote:原帖由+raymondplk+於+14-06-10+發表

原帖由 tintinchan9 於 14-06-15 發表
想問下,如果去逢甲會唔會好遠?因為我一開頭以為呢間喺逢甲附近

...
新驛在台中火車站,唔近逢甲夜市,住新驛可行去忠孝夜市(行路10分鐘),忠孝夜市都好多野食
如想住近逢甲,可睇下碧根行館或黎客商旅。
我自己就鍾意住近火車站呢邊

伯爵府

引用:Quote:原帖由 raymondplk 於 14-06-10 發表

原帖由 tintinchan9 於 14-06-15 發表

...
逢甲附近可住碧根行館,不過我已訂唔到8月房!我訂另一間黎客商旅,都係行幾分鐘到逢甲。

伯爵府

引用:Quote:原帖由 tintinchan9 於 14-06-15 發

原帖由 Biancacheung 於 14-06-15 發表
新驛在台中火車站,唔近逢甲夜市,住新驛可行去忠孝夜市(行路10分鐘),忠孝夜市都好多野食
如想住 ...
原來新驛有個忠考夜市我一晚住新驛,一晚住黎客商旅

別墅

引用:Quote:原帖由 tintinchan9 於 14-06-15 發

原帖由 MrsWong 於 14-06-15 發表
逢甲附近可住碧根行館,不過我已訂唔到8月房!我訂另一間黎客商旅,都係行幾分鐘到逢甲。

...
其實我1行有10人,好難book,睇到眼花,有唸過住果d民宿

別墅

原帖由 Biancacheung 於 14-06-15 發表
如想住 ...
請問想行夜市,住來來商旅方便,定住新驛方便呢?因有老人家同行,如行累了,想方便点隨時带老人家回酒店休息,謝謝!

子爵府

hashtag旅遊勳章

引用:Quote:原帖由+Biancacheung+於+14-06-15+發

原帖由 MrsWong 於 14-06-15 發表
原來新驛有個忠考夜市我一晚住新驛,一晚住黎客商旅
黎客唔錯,房比新驛大(暫時未住過比新驛細既),乾淨企理,行去逢甲3分鐘,早餐係指定套餐(冇記錯係3選1),兩邊都住下幾好,可以行下唔同夜市

子爵府

hashtag旅遊勳章

引用:Quote:原帖由+Biancacheung+於+14-06-15+發

原帖由 Scarlet 於 14-06-15 發表
請問想行夜市,住來來商旅方便,定住新驛方便呢?因有老人家同行,如行累了,想方便点隨時带老人家回酒店休 ...
來來在中友百貨果邊,夜晚可行一中街商圈,新驛在台中火車站,但新驛房太細,個人覺得唔太適合老人家。其實各有各方便,各有各好處

首頁

尾頁

跳至