自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

頭先一個人諗住去食個快速lunch啦,於是諗住去天佬運啦,貪佢應該可以快。

點知,排咗一陣,佢竟然叫哂D後過我既號碼,我已經諗住走,哈,佢竟然都叫埋我入去(因為已經冇人等),於是我入去啦。但⋯⋯我真的不能夠相信⋯⋯響帶位中既時候,個天佬運女侍應響我面前跌咗佢原本揸住既一塊濕布落地下,去咗塊佢啱啱踩過既地毯仔上面⋯⋯響我企佢後面全情直擊既情形之下,佢竟然⋯⋯竟然非常自然加若無其事地執番、再用嗰塊跌咗落地既濕布抺張要俾我坐既枱面!!!

我喂喂喂都喂唔切⋯⋯我跟手問佢有冇攪錯,竟然用塊跌咗落地既濕布抺張枱面!!!! 佢俾我踢爆之後(大佬,我企佢後面點能夠唔全情直擊?!),仲老羞成怒:anger咁話而家俾過張枱你,又乜又物咁自言自語,仲向另一個方向行咗去。於是我死跟,見佢掉咗塊布去個廚房出菜口(!!!!),攞咗另一塊布,再行番轉頭唔知想點咁⋯⋯結果兜咗一陣佢都冇俾到位我,仲想帶番我去原本嗰張枱(重點,個阿姐一直冇intention清潔番張枱⋯⋯同埋⋯⋯當時其實有好多4人吉枱),於是我向個收銀問究竟點解會用塊跌咗落地既濕布抺張枱面架?! 佢都面有難色。點知響呢個時候個阿姐竟然要我坐響張6人但已經坐咗5個人,而吉櫈係響3張櫈中間既一個位俾我⋯⋯結果,我決定用我既錢來投票,去了第2家食。

因快得慢仲嚇餐死,有冇餐廳會核突得過咁?

mrhappy123  d 碗好肥用茶洗極都油立立..  發表於 14-6-10 16:47
kittychung122    發表於 14-6-10 16:39
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

子爵府

畀面勳章

回覆:天佬運真係好鬼污糟!!!!!! 慎去!

我以為佢係執跌左地下既既野食俾你食添..... 講真中低價食店我諗100%都係咁 佢就係衰做得太白....
拿唔係話佢岩呀下....我都好憎咁污糟

丫雅    發表於 14-6-10 16:54

子爵府

fungwongphie 發表於 14-6-10 15:39
頭先一個人諗住去食個快速lunch啦,於是諗住去天佬運啦,貪佢應該可以快。

點知,排咗一陣,佢竟然叫哂D後 ...

係几可怕, 不過我淨係想講.. "比你D樣閃到眼花.."

bbmilk1110  閃到好暈  發表於 14-6-10 21:29
jenjenlarry    發表於 14-6-10 17:40
wongbonnie910    發表於 14-6-10 17:33
ARabbit    發表於 14-6-10 17:02
丫雅    發表於 14-6-10 16:55
Isaacymom  全中  發表於 14-6-10 16:50
fanny3315    發表於 14-6-10 16:36
fanny3315    發表於 14-6-10 16:36
wcpcelia  強調嘛  發表於 14-6-10 16:05
DoReMi媽媽    發表於 14-6-10 15:57
牛奶妹頭  me too  發表於 14-6-10 15:46

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

引用:Quote:fungwongphie+發表於+14-6-10+15:39+

原帖由 kimmama 於 14-06-10 發表
係几可怕, 不過我淨係想講.. "比你D樣閃到眼花.."
D完全顯示咗我心情呀

我想

Please do not quote any information posted by fungwongphie.
何謂不誠實使用電腦??

子爵府

fungwongphie 發表於 14-6-10 15:44
D完全顯示咗我心情呀

我想呀
感受到... 感受到..

所以我出親去食.. 冇枱布的話.. 都會用濕TISSUE起勢抺, 再用乾TISSUE再抺.... 唔知人地以為我精神有問題同極度潔癖..

珍珠宮

引用:我以為佢係執跌左地下既既野食俾你食添....

原帖由 懿仔媽媽 於 14-06-10 發表
我以為佢係執跌左地下既既野食俾你食添..... 講真中低價食店我諗100%都係咁 佢就係衰做得太白....:q ...
唉,我已經係大牌檔我都去嗰D人,不過響咁樣全情直擊加上塊布D水係完全沾濕哂全張枱既情況底下,真難以接受

ChuChu0808  諗起都覺得好核突  發表於 14-6-10 17:49
何謂不誠實使用電腦??

伯爵府

畀面勳章

其實出親街食,都要本著眼不見為乾淨心態就算, 既然見到, 咪轉食第二間囉

不過其實好多茶餐廳個枱都好死臭, 翠X尤其係, 連我個仔都覺得好臭, 地下又多垃圾

yin-ting  因為用抹過無數次的布來抹,咁梗會臭, 如果臭我會用濕紙巾再抹!!  發表於 14-6-11 02:00

大宅

其實我覺得無咩大不了,
好多餐廳都係咁,
什至過之而無不及,
有啲只係你見唔到啫,
對佢來講,
咁小事佢唔會特登去洗完先抹

珍珠宮

引用:Quote:fungwongphie+發表於+14-6-10+15:44+

原帖由 kimmama 於 14-06-10 發表
感受到... 感受到..

所以我出親去食.. 冇枱布的話.. 都會用濕TISSUE起勢抺, 再用乾TISSUE再抺.... 唔知人 ...
我已經唔係去D其他街舖架嘞,都咁⋯⋯想點呀佢

何謂不誠實使用電腦??

子爵府

咩地方?天佬運係咩?

電台聽眾多謝張國榮救回自己https://www.youtube.com/watch?v=z50ltAiTtHs(已更新)
關於哥哥張國榮的一個感人故事,
反思何謂真,何謂愛。

珍珠宮

引用:咩地方?天佬運係咩?

原帖由 katherine_2010 於 14-06-10 發表
咩地方?天佬運係咩?
米豬連食豉

何謂不誠實使用電腦??

子爵府

fungwongphie 發表於 14-6-10 15:52
我已經唔係去D其他街舖架嘞,都咁⋯⋯想點呀佢:sickmi ...

想你.. 接受佢..

珍珠宮

珍珠宮

引用:其實我覺得無咩大不了,好多餐廳都係咁,什

原帖由 HeninBaby 於 14-06-10 發表
其實我覺得無咩大不了,
好多餐廳都係咁,
什至過之而無不及,
佢塊污糟布最後係放咗響個廚房出菜口,如果嗰度之後唔抹係應該每籠點心都會掂到⋯⋯同埋⋯⋯已經污糟嗰張枱應該仲係污糟,邊個下次用就中招了

何謂不誠實使用電腦??

珍珠宮

引用:我以為佢係執跌左地下既既野食俾你食添....

原帖由 懿仔媽媽 於 14-06-10 發表
我以為佢係執跌左地下既既野食俾你食添..... 講真中低價食店我諗100%都係咁 佢就係衰做得太白....:q ...
其實如果一個人,響呢D區,食差不多$80既午餐我唔認為係中低價

不過真唔係好貴

wcpcelia  唔平呀  發表於 14-6-10 16:06
何謂不誠實使用電腦??

侯爵府

DHA勳章

以前我阿哥part time係五星級酒店既廚房做野
佢話整好左既扒, 係廚房掉落左地, 之後D人叫佢放返上碟當無事發生就得

珍珠宮

引用:以前我阿哥part+time係五星級酒店既廚房做

原帖由 heavybb 於 14-06-10 發表
以前我阿哥part time係五星級酒店既廚房做野
佢話整好左既扒, 係廚房掉落左地, 之後D人叫佢放返上碟當無事 ...
如果佢會加熱煮過,都眼不見,所以⋯⋯如果佢煮過張抬,我OK架

何謂不誠實使用電腦??

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 畀面勳章

其實真係……眼不見為乾淨

子爵府

所以我都係自己煮多

首頁

尾頁

跳至