想生BB

跳至

首頁
12345...72

尾頁

大宅

我10月15日mc, 現在等bingo, 心情很緊張..... 每日等待的心情好難頂......近日自己受傷sick leave a week, 仲多野諗, 有時覺得左面肚有d痛, 有時又覺得熱.... 有時又同自己講應該唔中, 但唔中有怕自己唔ok.... 唉心情勁complicate!

珍珠宮

BK Milk勳章

我上個cycle都係10月13號開始, 而家都係等緊, 不過唔駛等好多日喇, 我禮拜四收工會去驗血 (Day 27咯), 睇0下有冇中, 因為禮拜六會同6299去旅行, 浸溫泉, 所以要早d知道啦

大宅

我仲要等7日.... 希望你bingo啦

珍珠宮

BK Milk勳章

我上星期三開始係有d唔舒服, 食完0野覺得頂住頂住咁, 好易肚餓, 有d累, 上網搵過資料, 話係黃體期0既不適喎, 唔知真唔真, 我仲有d流鼻水添, 不過尋日開始就冇lu~ :-P
如果心急都可以唔等到M遲先去驗血, Day 27/8 都可以, 希望你早日bingo啦

大宅

哈哈, 我都有食完0野覺得頂住頂住咁, 好易肚餓, 有d累, 我又有on-line search.... 但我沒有鼻水, 左面肚有d唔舒服.....我成日check 希望知道到two weeks 有沒有特徵

珍珠宮

BK Milk勳章

呢d唔係話懷孕0既特徵, 我地每個cycle排卵期之後就係黃體期, 黃體期通常都係14日0架喇, 冇bb的話, 黃體期完0左就會0黎M~ 有時睇到話黃體期過短都係不利有bb喎, 而家先知道得多d呢~

男爵府

我也是10月14日mc,現等代bingo,其實如果今天check,是否未有咁快有結果架!!!:-P :-P :-P

珍珠宮

BK Milk勳章

原文章由 happy33 於 07-11-6 14:54 發表
我也是10月14日mc,現等代bingo,其實如果今天check,是否未有咁快有結果架!!!:-P :-P :-P

我諗禮拜五去驗血都可能check到0既, 驗孕棒通常都要M遲0左先check得 (不過我都會聽朝驗0下, 萬寧有驗孕棒特價呢, 哈哈 )

複式洋房

我係5/10 mc架...m小姐今日當未登陸, 不過我就不太心急, 因為我位m小姐出名例遲...同埋我乜feeling都無, 反而早個幾2個week就成日谷m feel, 呢排又無左喎, 奇怪, 我唔諗住咁快驗呀, 過埋下個week唔黎先驗啦!!:cry:

珍珠宮

BK Milk勳章

原文章由 siumiu 於 07-11-6 15:07 發表
我係5/10 mc架...m小姐今日當未登陸, 不過我就不太心急, 因為我位m小姐出名例遲...同埋我乜feeling都無, 反而早個幾2個week就成日谷m feel, 呢排又無左喎, 奇怪, 我唔諗住咁快驗呀, 過埋下個week唔黎先驗啦!!:cry: ...

冇咩0既都可以等0下先0既, 心情都會影響到M小姐早到定遲到呢 :-P d驗孕棒話自己當M小姐應到未到時就可以驗得出, 但係見到0既情況都唔多係咁早就驗到咁

大宅

我十月十日mc, 過去兩星期都暈船浪咁.. 最後昨天忍唔住去驗血... 係negative..

複式洋房

其實d 醫生見你未到m期,maybe爭兩三日, 會唔會唔同你驗血架....會唔會叫你睇下m係咪真係唔黎先啦...才同你驗呢!

珍珠宮

BK Milk勳章

原文章由 mamadi 於 07-11-6 15:12 發表
我十月十日mc, 過去兩星期都暈船浪咁.. 最後昨天忍唔住去驗血... 係negative..

暈船浪? "mao"低起身見頭暈咁? 係咪個個cycle都係咁? 有冇睇過醫生?

珍珠宮

BK Milk勳章

原文章由 siumiu 於 07-11-6 15:16 發表
其實d 醫生見你未到m期,maybe爭兩三日, 會唔會唔同你驗血架....會唔會叫你睇下m係咪真係唔黎先啦...才同你驗呢!

呢度姊妹比0左個化驗中心0既資料我, 佢都係未等到M來時就去驗0既, 所以我都諗住去囉, 因為真係要confirm 0下先可以去浸溫泉 :-P

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我都等緊bingo,真係好明白等待係好痛苦架:-(

呢幾日覺得個肚扯住痛,又易肚餓,成日疑神疑鬼以為自己有左,如果係就好啦
我係bebu mama~~我同bebu baba都好鍚bebu bb架~~bebu b你快d來啦!!!!be~~bu~~be~~ bu~~

珍珠宮

BK Milk勳章

原文章由 bebu123 於 07-11-6 15:27 發表
我都等緊bingo,真係好明白等待係好痛苦架:-(

呢幾日覺得個肚扯住痛,又易肚餓,成日疑神疑鬼以為自己有左,如果係就好啦

唔好諗太多呢, 輕鬆d , 過多幾日咪可以驗0下囉

珍珠宮

BK Milk勳章

我都比之前容易覺得肚餓, 相信係黃體期0既反應~ 我就放d梳打餅晌公司, 餓起0黎就食0下, 少食多餐咁

複式洋房

我10/10 mc, 今朝用d仔排卵條check, 見到條深下線, 唔知係咪有機, 而家好心急呀, 打算今晚同聽朝再用d仔驗孕條check

但今日個肚同腰骨又好唔舒服, 成日都怕其實似係m小姐黎咁, 所以好不安呢

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

希望大家都快d bingo,咁個topic就可以轉為「bingo左既入來傾下」
我係bebu mama~~我同bebu baba都好鍚bebu bb架~~bebu b你快d來啦!!!!be~~bu~~be~~ bu~~

大宅

我年初試過bingo時, 都係暈哂船浪咁.. 個時都唔知bingo在..所以過去兩個星期咁暈法..我估自己今次都係...點知...

至於血.. 我打去問過, 佢地係會建議你遲在mc日子先去驗.. 但我見bk的姊妹..話係26/27日到都驗到.. 再加上..我上個周期係得25日..我昨天去驗時都已是27日...

另一樣野係... 原來mc前的分'脾'物係透明.. 而bingo在的不是透明.. 同麻我打過去婦科到問, 若bingo在d分'脾'會多過mc

我今朝有白色分'脾'...

其實驗到negative時, 我都已同自己講..算啦.. 下個月再黎..但點解..點解比咁多徵兆我:-(

首頁
12345...72

尾頁

跳至