想生BB

跳至

首頁
12345...72

尾頁

複式洋房

唔知係咪自己心理作用, 今日成日好似想作嘔咁

大宅

我六月人工流產前, 周期都係27/28日...

人工流產後, 上個周期開始留意番.. 得25日..

我家陣都希望今個周期長在... 咁驗血個negative係唔準啦...

原文章由 siujanjan 於 07-11-6 17:18 發表

會唔會今個cycle長0左? 你平時大概係幾多日一個cycle? 如果cycle長0左, 即係排卵都會遲0左囉?

複式洋房

mamadi, 你點解會流產既?
頭三個月係咪真係咁容易小產的?

原文章由 mamadi 於 07-11-6 17:48 發表
我六月人工流產前, 周期都係27/28日...

人工流產後, 上個周期開始留意番.. 得25日..

我家陣都希望今個周期長在... 咁驗血個negative係唔準啦...

大宅

我上次個b, 係十二周時, 睇到粗頸皮..然後轉介我到另一個醫生到去抽絨毛驗染色體.. 初步結果係冇事, 仲驗麻係女.. 個一刻真係安落哂.. 而且我係bk看到好多人都係粗頸皮都冇事....

點知, 個醫生幫我再照下時, 發現有一條心臟主要血管, 橫跨兩個心房, 而另一條就細到開初以為沒有咁濟.. 好彩個醫生, 好專業同好有心機咁, 就算係十三周都幫我找個問題出黎... 因為我見BK有些人話到20周先去做結構性超聲波... 我估好多時d醫生會等睇得清楚d才叫你返去照..

但我個醫生冇咁做... 我都算不幸中的大幸.. 十三周比我發現問題.. 前前後後等confirm, report..到十四周便可入院做流產..

在醫院期間... 比我更加相信.. 若有問題, 你遇到一位專業同唔專業的醫生的分別..

因為在我隔離床是一名西人.. 佢早入院過我..原來佢到21周才發現個b有問題... 佢話比我聽.. 佢之前都係睇一個係中環都係貴既西人婦科..一直都話佢冇問題.. 但到好似有些問題時, 轉介佢到同我同一個醫生.. 就係由這位專業醫生第一個同第一時間發現佢亞b有問題..我地兩人都話在..以後再有b的話, 一定一定會找番這個醫生...

這個西人媽媽..個bb係個肚到已丁在..在院期間, 我可以走得..佢都未得..當時佢都好沮喪同發哂脾氣..我見佢咁樣..咪同佢講下我個情況..等佢知多d流產過程..冇咁驚..

希望大家有快些有bb之餘... 各位都順順利利啦...

原文章由 Catsa 於 07-11-6 18:00 發表
mamadi, 你點解會流產既?
頭三個月係咪真係咁容易小產的?

珍珠宮

BK Milk勳章

原文章由 mamadi 於 07-11-6 19:03 發表
我上次個b, 係十二周時, 睇到粗頸皮..然後轉介我到另一個醫生到去抽絨毛驗染色體.. 初步結果係冇事, 仲驗麻係女.. 個一刻真係安落哂.. 而且我係bk看到好多人都係粗頸皮都冇事....

點知, 個醫生幫我再照下時, 發現有 ...

hmmm 早d照到有問題都係好事呀, 我地都想個b健健康康嘛~ 唔好灰心, 繼續努力呢

大宅

係呀..好似我隔離床個西人媽媽...因為佢已feel到個bb踢佢.. 所以已有感情..而且還開始睇下d bb衫仔..

而我..因為尚算早期..除了頭暈, 作嘔, 冇胃口, 冇心機, 胸口痛..好辛苦這些感覺外, 就冇乜其它..

原文章由 siujanjan 於 07-11-6 19:13 發表

hmmm 早d照到有問題都係好事呀, 我地都想個b健健康康嘛~ 唔好灰心, 繼續努力呢

複式洋房

每一個孕媽媽都係無比偉大
我都希望自己能夠懷孕當媽媽

珍珠宮

BK Milk勳章

原文章由 mamadi 於 07-11-6 19:44 發表
係呀..好似我隔離床個西人媽媽...因為佢已feel到個bb踢佢.. 所以已有感情..而且還開始睇下d bb衫仔..

而我..因為尚算早期..除了頭暈, 作嘔, 冇胃口, 冇心機, 胸口痛..好辛苦這些感覺外, 就冇乜其它..

...

嗯, 建立起感情0黎, 冇0左真係加倍傷心呢~ 希望我地都順順利利有個健康0既b啦~

複式洋房

mamadi,
你個醫生真的好專業, 相信你很快便回復元氣, 係咪?
繼續努力, 好快便可以再懷孕~~ 我一定會為你打氣
另外, 想問下你可否將你個醫生既資料PM給我?
我剛才用D仔驗孕條CHECK, 好似真係中左呀, 雖然未係好深色, 但都好明顯同粗的
謝謝你呀

原文章由 mamadi 於 07-11-6 19:03 發表

點知, 個醫生幫我再照下時, 發現有 ...

大宅

我PM在醫生資料比你啦...

至於回復元氣, 其實都要多得我的C6, 我係醫院時, 佢已上網找齊資料, 要點做, 要食乜....

佢上黎醫院到時, 還帶在一大煲薑水比我抹身... 當時, 我講笑咁講...唉.. 乜都生唔出, 就攪到好似咁大陣仗.. 其實床的準媽媽都未有好似我咁麻煩咁...

忘了恭喜你添... 恭喜哂你呀..

原文章由 Catsa 於 07-11-6 21:12 發表
mamadi,
我剛才用D仔驗孕條CHECK, 好似 ...

複式洋房

收到PM了, 謝謝你

我唔敢咁開心住, 因為我怕食詐糊呀~~因條線唔係咁深色, 但頭先見到有少少啡色分泌, 我都唔知會唔會我自己誤會左係M小姐呢~~我而家個肚谷得好利害

原文章由 mamadi 於 07-11-6 22:32 發表
我PM在醫生資料比你啦...

至於回復元氣, 其實都要多得我的C6, 我係醫院時, 佢已上網找齊資料, 要點做, 要食乜....

佢上黎醫院到時, 還帶在一大煲薑水比我抹身... 當時, 我講笑咁講...唉.. 乜都生唔出, 就攪到好似 ...

大宅

點解你唔買棒棒去驗..家陣D棒棒好準架喎..我之前驗到+時, 再去到婦科醫生到時, 由於自己都唔係好相信, 我問個醫生係唔係真架..佢話D棒都好準架啦.. 佢跟住都冇再幫我驗其它野了..

原文章由 Catsa 於 07-11-6 23:15 發表
收到PM了, 謝謝你

我唔敢咁開心住, 因為我怕食詐糊呀~~因條線唔係咁深色, 但頭先見到有少少啡色分泌, 我都唔知會唔會我自己誤會左係M小姐呢~~我而家個肚谷得好利害

...

伯爵府

Catsa,

恭喜你先啦! 睇你之前啲post已經知你好大機會bingo左!

你今次係第一次用d仔? 咁快就攪掂咗, 真令人羡慕! :lol

你so far試咗幾多個月呀?

mamadi,

珍珠宮

BK Milk勳章

mamadi,

恭喜你呢 搵個醫生再check呢

複式洋房

Danjunior,
多謝你~我今朝早再用d仔排卵條(1條)及驗孕條(2條) check, 真係再深色左呢, 我打算今晚最後用捧捧test, 但我諗點都會book左醫生先, 因為個肚好唔舒服, 同埋有少少啡色分泌物, 所以好担心呢

我今個月係第一次用d仔呀, 一見到淺下線, 0個個星期就dodo左四次, 哈
我so far試左三個月, 因為經期唔係太準, 所以頭兩個月係是旦估下日子dodo, 果然唔成功, 見咁多姊妹用d仔成功, 咪搵miffymiffy買囉, 真的多謝佢呢~~

咁你試左幾耐呢?
你都一齊努力, 好快會成功的~~!!

原文章由 Danjunior 於 07-11-7 03:35 發表
Catsa,

恭喜你先啦! 睇你之前啲post已經知你好大機會bingo左!

你今次係第一次用d仔? 咁快就攪掂咗, 真令人羡慕! :lol

你so far試咗幾多個月呀?

...

珍珠宮

BK Milk勳章

我聽日會去抽血驗哩, 有定冇好快就開估, 嘻嘻 如果冇中到就可以安心去浸溫泉

大宅

恭喜哂......

你家陣行路行慢d..唔好得太快..d動作都唔好咁快..

你book婦科時, 同佢講你有啡色野現象, 睇下要唔要快d見醫生..

多d休息呀....

原文章由 Catsa 於 07-11-7 09:30 發表
Danjunior,
多謝你~我今朝早再用d仔排卵條(1條)及驗孕條(2條) check, 真係再深色左呢, 我打算今晚最後用捧捧test, 但我諗點都會book左醫生先, 因為個肚好唔舒服, 同埋有少少啡色分泌物, 所以好担心呢
...

複式洋房

多謝多謝~~我book左醫生星期一再check, 希望可以真正confirm啦:lol:

原文章由 siujanjan 於 07-11-7 09:24 發表

恭喜你呢 搵個醫生再check呢

複式洋房

我book左星期一呀, 因為姑娘話醫生今個星期一至五都要做手術

好驚呢, 明天仲要返大陸做一日野 未有醫生confirm又唔敢同公司講我唔想去~~
希望冇事啦 :cry:

原文章由 mamadi 於 07-11-7 10:02 發表
恭喜哂......

你家陣行路行慢d..唔好得太快..d動作都唔好咁快..

你book婦科時, 同佢講你有啡色野現象, 睇下要唔要快d見醫生..

多d休息呀....

大宅

咁你有冇問下個姑娘有啡色野係唔係正常呀..

因為以我所知..見紅就一定唔得..之前我朋友話..見紅要即刻去睇醫生同麻即刻bed rest ... 啡我就唔知... 你即管照問下啦.. 又唔駛屎既...

你要返大陸, 唔好追車... 唔好行太多..有機會就坐下... 有醫生confirm後, 都要同老駛講下...

我有個朋友都係成日要上大陸..佢有在都話比老駛聽..等老駛安排人手..

唔好太擔心..放鬆心情.........

原文章由 Catsa 於 07-11-7 10:07 發表
我book左星期一呀, 因為姑娘話醫生今個星期一至五都要做手術

好驚呢, 明天仲要返大陸做一日野 未有醫生confirm又唔敢同公司講我唔想去~~
希望冇事啦 :cry:

...

首頁
12345...72

尾頁

跳至