想生BB

跳至

首頁
23456...72

尾頁

珍珠宮

BK Milk勳章

原文章由 Catsa 於 07-11-7 10:07 發表
我book左星期一呀, 因為姑娘話醫生今個星期一至五都要做手術

好驚呢, 明天仲要返大陸做一日野 未有醫生confirm又唔敢同公司講我唔想去~~
希望冇事啦 :cry:

...

大陸d空氣差d, 我建議你帶個口罩呀, 我0個日去完深圳玩, 返落0黎之後就流鼻水~ 呢個時間抵抗力冇咁好, 要小心, 以防萬一~

大宅

呀..我個時睇書..有一個point我都有提醒身邊bingo在的朋友..

個作者提到.. 出街食飯..試過坐些摺凳.. 唔穩呀..好彩個次冇跌親..

所以出街食飯..要注意d摺凳係唔係穩先好坐...

大宅

回覆 #50 mamadi 的文章

我想問下你可否將你個醫生既資料PM給我
我有興趣看看你的醫生呀,因為我都前後小產了兩次,好驚第3次又小產呢? My e-mail [email protected]

大宅

email了給你....你看看啦

想請問你可否講下點解會兩次小產呀...

原文章由 AnnieMak 於 07-11-7 10:37 發表
我想問下你可否將你個醫生既資料PM給我
我有興趣看看你的醫生呀,因為我都前後小產了兩次,好驚第3次又小產呢? My e-mail [email protected]

複式洋房

mamadi,
我也想要你的醫生資料啊!
雖然我未有bb, 不過...當做準備, 拎多d醫生的資料...

大宅

Catsa, congratulation!!!! 小心身體呀......
私都希望怏d bingo, 等的時間太慢長, 成日估有定無....又唔知點解黑仔去到排卵日都係有d意外唔可以dodo.... 今個月係30/10掛卵, 有很多分泌... dodo啦, 問了bk d姊妹, 打算1/11再dodo就傷了絛頸, c6唔想整親我無dodo.... 好煩..!又未E好條頸, 又過了時間, 只係希望好番下個月唔好黑仔...再努力

大宅

PM了給你, 看看啦.

原文章由 pegpegbaby 於 07-11-7 11:26 發表
mamadi,
我也想要你的醫生資料啊!
雖然我未有bb, 不過...當做準備, 拎多d醫生的資料...

複式洋房

thank you mamadi...
收到了:-P

珍珠宮

BK Milk勳章

原文章由 cherry_chum 於 07-11-7 11:30 發表
Catsa, congratulation!!!! 小心身體呀......
私都希望怏d bingo, 等的時間太慢長, 成日估有定無....又唔知點解黑仔去到排卵日都係有d意外唔可以dodo.... 今個月係30/10掛卵, 有很多分泌... dodo啦, 問了bk d姊妹, ...

整親條頸可大可小0架, 休養好先再開始囉, 陀bb都要好好體力啦~

複式洋房

我是第一天來留言的!我都開始準備了要懷孕了!!

之前都有看這個留言版, 不過只有看沒有留言...因為感覺上這兒很多人都用盡方法去想懷孕,有點太緊張, 所以我覺得自己答不上咀,於是只有看沒有留呢!

我覺得大家不用太緊張吧,太緊張反而不行。我看到很多人沒什麼在意反而會成功!因此, 大家take it easy 啦~

btw, 我是九月開始準備的,不過完全沒有計什麼日子,第一個月不成功。10月身體有問題而暫停了,現在M期, 待M完會重新開始!不過,我仍然會順其自然,不設防就是。:lol:

大宅

原文章由 siujanjan 於 07-11-7 11:33 發表

整親條頸可大可小0架, 休養好先再開始囉, 陀bb都要好好體力啦~

所以今個月有又煩無又煩,(當然希望有啦!!!!), 見骨科e生同佢講plan 要bb, 佢唔開任何藥, 日日做物理治療, 心情down 啦, 仲要諗有無bb, 如果有d treatment會唔會有影響 :-(

大宅

之前睇d留言, 話若dodo時不享受... 如好大壓力咁..都會影響bingo架...

等你醫番好先再計劃啦...平時就順其自然吧...

原文章由 cherry_chum 於 07-11-7 11:39 發表

所以今個月有又煩無又煩,(當然希望有啦!!!!), 見骨科e生同佢講plan 要bb, 佢唔開任何藥, 日日做物理治療, 心情down 啦, 仲要諗有無bb, 如果有d treatment會唔會有影響 :-( ...

珍珠宮

BK Milk勳章

原文章由 cherry_chum 於 07-11-7 11:39 發表

所以今個月有又煩無又煩,(當然希望有啦!!!!), 見骨科e生同佢講plan 要bb, 佢唔開任何藥, 日日做物理治療, 心情down 啦, 仲要諗有無bb, 如果有d treatment會唔會有影響 :-( ...

唔好咁心急啦, 仲有時間嘛, 身體健康最重要 :-P

珍珠宮

BK Milk勳章

原文章由 pegpegbaby 於 07-11-7 11:38 發表

之前都有看這個留言版, 不過只有看沒有留言...因為感覺上這兒很多人都用盡方法去想懷孕,有點太緊張, 所以我覺得自己答不上咀,於是只有看沒有留呢!

我覺得大家不用太緊張 ...

我都冇特別check住排卵呀, 做密d咁囉~ 我都係9月開始0既~ 今個月第二個cycle, 繼續努力囉~

複式洋房

原文章由 siujanjan 於 07-11-7 11:49 發表

我都冇特別check住排卵呀, 做密d咁囉~ 我都係9月開始0既~ 今個月第二個cycle, 繼續努力囉~

係啊!大家努力啦...

你們有沒有準備什麼?我只有開始吃葉酸而已~~

大宅

umm..我都明白你的意思.. 但係BK這裡..好多姊妹都有各種原因要急住bingo..如年齡係其中一個原因..

以我自己為例... 年初我的子宮內膜移位 (即朱古力瘤)又再番發.. , 加上年紀唔細, 今年已34.. 因為個病加上年紀... 大大減低bingo機會, 中西醫都叫我若想要就要快些.. 他們都教我點量體溫... 個時好乖咁量住體溫.. 好好彩的一個月就bingo.. 不過又好唔好彩個b留唔住...

個時d朋友(同我年紀相約的)話我駛唔駛攪咁多野..家陣好多人遲婚遲生仔啦...

我就大大聲的話... 遲婚多在唔代表女性機能都延遲在架... 35歲bingo個case會複雜在.. 如我聽我的婦科醫生話.. 35歲政府會提議你去個抽絨毛的進一步檢查, 因為生異b機會大d..

我朋友聽完先明白.. 仲拿拿聲都考慮下生仔的問題...

所以我覺得..年紀輕的..真係唔駛太大壓力.. 順其自然慢慢來...

原文章由 pegpegbaby 於 07-11-7 11:38 發表

我覺得大家不用太緊張 ...

大宅

希望下個月努力!, 我都無用任何方法, 只係隔日dodo同留意分泌, 我發覺自己向day15(我cycle 約28-30)會有透明分泌.... 就dodo....

大宅

回覆 #64 mamadi 的文章

第一次是2006年10月早期流啡不知道是否因為6週飲錯田七花茶小產了,第2次是今年6月bb 可能7週停止生長,沒有心跳,要刮宮,第2次不知道什麼原因停止生長,醫生話受精卵不正常,不是我的問題,兩次小產,令我非常傷心:-( :-( :-(

珍珠宮

BK Milk勳章

原文章由 cherry_chum 於 07-11-7 12:03 發表
希望下個月努力!, 我都無用任何方法, 只係隔日dodo同留意分泌, 我發覺自己向day15(我cycle 約28-30)會有透明分泌.... 就dodo....

我就總之M小姐一走, 就keep住每星期dodo三次咁囉, 希望早日成功啦~ 我今年31, 仲有時間試0下0既 :-P

珍珠宮

BK Milk勳章

原文章由 pegpegbaby 於 07-11-7 11:59 發表

係啊!大家努力啦...

你們有沒有準備什麼?我只有開始吃葉酸而已~~

我冇咩特別準備, 只係原先想keep fit, 而家就唔keep住咯, 生完先算

首頁
23456...72

尾頁

跳至