跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

回覆:kenwong888 的帖子

我個女讀思源升五年班,其實由一至三年班功課又真係吾係太多,就算有十樣做嘅量都係好小,佢每天都update家課表,大家可以去睇下,升上四年级功課就真係比較多,但我相信好多学校都係咁,高班学嘅嘢深左自然練習都多啲。至於老師,大部份老師都好後生,佢地好識谂方法教学生,上堂亦好开心。

My baby was born on 26Nov04

珍珠宮

回覆:有無小朋友讀緊思源??

思源好難入,對嗎?
有朋友上年去叩門,要小朋友用英文講故事…
但呢間校舍好新好靚 老實講,好吸引

這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

水晶宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:思源好難入,對嗎?有朋友上年去叩門,要小

原帖由 貓頭雀 於 14-07-08 發表
思源好難入,對嗎?
有朋友上年去叩門,要小朋友用英文講故事…
但呢間校舍好新好靚 老實 ...
我仔9月入思源,叩門入,但冇英文講故事,只係問中英生字,簡單對答咋

禁止訪問

水晶宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:Quote:竹兒+發表於+14-7-8+09:16+我仔9月入

原帖由 今日子 於 14-07-10 發表
竹兒妳仔仔好叻.同3百幾人比武都叩到個1/10個位.叻仔.
我覺得好彩今次面試問得中個仔識嘅嘢,加上佢對答唔多,如果多對答我仔一定衰硬,佢超級慢熱

同埋都好好彩係有人放位,因為我7月頭先收到通知,所以肯定我仔只係候補咋!

禁止訪問

水晶宮

引用:Quote:竹兒+發表於+14-7-10+12:46+我覺得好

請問竹兒的小朋友有即場second interview嗎?我女都有見.不過第一round就bye bye了.
...
有2nd in呀!

水晶宮

回覆:有無小朋友讀緊思源??

今日子,你囡囡派咗邊間?最後叩現門嗎?

禁止訪問

水晶宮

引用:回覆+竹兒+的帖子分派左去潮州,現在林炳炎+

回覆 竹兒 的帖子

分派左去潮州,現在林炳炎
咁上ek睇潮公真係好一般,而家總算唔駛讀三寶

首頁

尾頁

跳至