跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我係餵人奶加奶粉,健康院D姑娘話唔好比水個BB飲,但近日我見天氣乾燥BB個咀仔都好似好乾,我想比D水BB飲呀,唔知好唔好呢??

複式洋房

我又係餵人奶加奶粉, 但我冇聽健康院D姑娘話唔好比水亞B飲...加上佢成日打"egg egg". 我就比d水佢飲而亞B超愛飲水....佢d便便便仲改善咗好多添...我都同意天氣乾燥比少少暖水亞B飲係好d:lol

複式洋房

咁你一日比幾多次同每次幾多oz佢飲呀?

複式洋房

咁得意呀, 我去健康院, 姑娘叫我比D水佢飲呀, 仲要係出院後幾日咋, 但唔可以比咁多佢, 如果佢食4OZ 就比1-2OZ水佢飲囉

大宅

我都聽醫院d姑娘話可以唔俾bb飲水
但我出院第一日我屋企人已經叫我俾水小b飲
因為可以去黃同大便靚d
之後去健康院d姑娘都話小b去黃去得好快
我係兩餐之間俾佢飲
仲有打"c egg"同未夠鐘飲奶而佢想飲我都會俾水佢
所以佢一日可以飲好多水

複式洋房

Thanks, 等我試下俾BB飲水先,
佢呢幾日D小便小咗D~

男爵府

熱血勳章

係呀, d姑娘都叫我地唔駛餵水, 但係bb食個隻奶粉好熱氣, 試過3日無便便, 之後我就開始俾水佢飲, 總之兩餐之間如果BB醒左都會餵最多1oz, 費事食飽左個肚仔唔飲奶

複式洋房

Even the doctor said breatfeeding baby doesn't need to supplement water, but I still did. My baby is perfectly fine with that. And water doesn't demolish her appetite for milk either. I will give her water in between meals, esp. when the time that she feels a little bit hungry but not the time for milk yet.

大宅

but my bb doesn't like drinking water, any method to let bb drink more water ?

大宅

全人奶先唔駛飮水,一食奶粉就要飲d水,因奶粉好熱氣,而人奶係好高水份,so全人奶係唔駛飲水.

首頁

尾頁

跳至