婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

Jorgina 發表於 14-7-18 20:25
係!
聽到佢把聲就憎!仲加埋對仔女都眼超超,真係有爺生冇乸教!

一聽到佢入屋,原本心情好靚都即刻差曬!!

大宅

引用:Quote:Jorgina+發表於+14-7-18+20:25+係!

原帖由 MiMa040187 於 14-07-18 發表
一聽到佢入屋,原本心情好靚都即刻差曬!!
完全認同,我同c6間房近廁所,成日入廁所大聲嘭門,晨早起身大大聲係廁所門口講野,吹頭唔閂門,真係唔知有咩辦法對付佢!

大宅

引用:我陀仔開始就同6299,+大伯妯妮,+再加佢地一

原帖由 Jorgina 於 14-07-13 發表
我陀仔開始就同6299, 大伯妯妮, 再加佢地一對仔女一齊住, 未生前已經成日聽到對細路講:「叔叔同姐姐幾時搬 ...
Winnie, 兩個單位打通,有是二伯仲過埋黎,我只好同仔係房.....

大宅

Jorgina 發表於 14-7-18 22:06
完全認同,我同c6間房近廁所,成日入廁所大聲嘭門,晨早起身大大聲係廁所門口講野,吹頭唔閂門,真係唔知有 ...

我地差唔多,不過最衰房門係空心,就算推椅聲都聽得好清楚
前排世界盃有幾晚係度發癲,完全訓唔到
有幾次好想車張椅過去

民房

無眼屎乾淨盲囉,我地雖然唔係同住 但每次見到,佢都黑晒面,成日講埋d壞話專登俾我聽到,佢越講我就越要做好自己,唔好唔開心姊妹,唔開心只會讓人地覺得佢成功了。 一笑置之吧

大宅

回覆:子然 的帖子

我好明白你心情

別墅

呢個女人對我黎講都幾矛盾
第一,,,,佢同我原全冇關係

第二.,,,但我又要成日見到佢WO....

我都想控制到自己見佢由如見空氣一樣

公爵府

回覆:有冇人要同妯娌同住,而關係又十分惡劣

我同對對廢柴叔仔妯娌同住幾年,佢地終於搬,老屈完奶奶買樓送裝修同擺酒後,見我請左工人姐姐幾好,又想我老公幫佢請返個(佢兩個冇工作,唔夠資格請工人),話請定for以後生bb,但目前佢兩個冇工作更蛋都未有就想通定工人,奶奶反對,話叫我工人去佢屋企做鐘點清潔,佢兩個殘障咩?

大宅

引用:Quote:Jorgina+發表於+14-7-18+22:06+完全

原帖由 MiMa040187 於 14-07-18 發表
我地差唔多,不過最衰房門係空心,就算推椅聲都聽得好清楚
前排世界盃有幾晚係度發癲,完全訓唔到
有幾次 ...
有時星期日想訓耐啲都唔得,一到8點就比佢地嘈醒!真係想拍門問候佢!

大宅

回覆:有冇人要同妯娌同住,而關係又十分惡劣

唉,我有能力搬走就好啦,吾洗日見晚見,我係件老公既認叻大佬同佢女友,佢地係拍拖中,我見呢個女人仲多仲自己家人,剛拍拖已經係家過夜!可以係一星期過四五晚夜,不過間屋吾係我自己,我當然吾會講d咩啦!唯有自己儲多d錢,希望有一日吾洗同佢地住啦

公爵府

Tsang@pig 發表於 14-7-22 10:26
唉,我有能力搬走就好啦,吾洗日見晚見,我係件老公既認叻大佬同佢女友,佢地係拍拖中,我見呢個女人仲多仲 ...
老實講,一個女仔同人拍拖成日上個男仔屋企過夜有D....如果個男仔獨句無問題,但如男有老人家小孩同住就好怪。或者我比較保守

禁止訪問

大宅

回覆:OKC 的帖子

我都覺得係,如果個男仔係自己住,當然無問題啦,佢大佬係同我地住架嘛,而家等於係迫我地同佢同居!我奶奶無出聲話佢地,我地梗加吾出聲啦!係心入面吾中意囉!鬼叫我地無能力搬咩!

大宅

引用:Quote:Tsang@pig 發表於 14-7-22 10:26 唉

原帖由 crystallography 於 14-07-22 發表
同我情況一樣喎..
我邊仲嚴重d
佢女友仲要係入主中原咁款
下,未結婚已叫人地做媽媽?!?!?
而家d女人咁隨便,唉!

有時都唸自己都拍個拖,都中意日日見男友,但吾會咁隨意過夜同比麻煩人囉!

你個件係老公大佬定細佬女友呀?

禁止訪問

大宅

回覆:crystallography 的帖子

要面就吾好咁隨便啦!未結婚已經咁!

可能我思想太保守啦,覺得自己拍拖吾好搞到影響到人囉

禁止訪問

引用:要面就吾好咁隨便啦!未結婚已經咁!可能我

大宅

回覆:crystallography 的帖子

咁可能我同佢地有成見啦!回家的確吾想見到佢!

首頁

尾頁

跳至