自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

環保接龍勳章

除左唔想俾錢之外。後生仔女,一男一女, 係轉車站用呢個方法上巴士,會唔會我諗得人地衰呢?

伯爵府

畀面勳章

引用:除左唔想俾錢之外。後生仔女,一男一女,

原帖由 usausagi 於 14-06-15 發表
除左唔想俾錢之外。後生仔女,一男一女, 係轉車站用呢個方法上巴士,會唔會我諗得人地衰呢?

...
係轉車站的話,可能人地根本免費轉車~

峰巒如聚,波濤如怒,山河表裏潼關路。望西都,意躊躇。傷心秦漢經行處,宮闕萬間都做了土。興,百姓苦;亡,百姓苦。
城池俱壞,英雄安在?雲龍幾度相交代?想興衰,苦為懷。漢家才起秦廷敗,世態有如雲變改。疾,也是天地差!遲,也是天地差!
天津橋上,憑欄遙望,舂陵王氣都凋喪。樹蒼蒼,水茫茫,雲臺不見中興將,千古轉頭歸滅亡。功,也不久長!名,也不久長!
青山相待,白雲互賴,夢不到紫羅袍共黃金帶。一茅齋,野花開,管甚誰家興廢誰成敗?陋巷單瓢亦樂哉。貧,氣不改!達,志不改!

大宅

回覆:咩情況之下要係落車門度上巴士呢?

如果係轉車話,要唔要俾錢先?
因為唔使俾錢,好多司機都會關埋中間度門,等d 人上得快d, 唔阻後面

公爵府

環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由 usausagi 於 14-06-15 發表除

原帖由 kelkmk 於 14-06-15 發表
係轉車站的話,可能人地根本免費轉車~
我都免費轉我都要嘟架喎,所以咪問下除左唔想嘟唔想俾錢之外有咩揀

珊瑚宮

BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 kelkmk 於 14-06-15 發表係轉

原帖由 usausagi 於 14-06-15 發表
我都免費轉我都要嘟架喎,所以咪問下除左唔想嘟唔想俾錢之外有咩揀

...
想快d霸位坐囉

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:咩情況之下要係落車門度上巴士呢

大宅

城隧轉車站經常在落車門上車 (車長指示)
免費轉乘的班次 不用嘟卡

男爵府

城隧繁忙時間會有呢個情況 因為免費
早上紅隧搭車都會有流動八達通機比你係後門拍卡上車

公爵府

環保接龍勳章

回覆:咩情況之下要係落車門度上巴士呢

即係呢,佢無嘟既,又無走返去嘟既,又無俾錢既,咁除左搏懵仲有咩option 呀

首頁

尾頁

跳至