自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

回覆:去飲眾生相

大宅

個新娘係中學同學,一畢業就大肚嫁人。
基於同學關係,大部分同學係不太willing 下出席。
新娘講感謝詞唔知邊家親戚係咁講粗口
新娘:「我要多識daddy mummy....」
親戚賭ing :「,你奶媽,係啦,我媽媽」
新娘:「... 多識咁多位黎」
親戚:「, 講究未,開燈啦,8婆」

個時成班同學笑左勁耐。
話講中心底話。

Ocean11  咁又衰咗啲,點都比少少面啦  發表於 14-6-18 08:08

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

所以好怕同枱唔識嘅人,寧願唔去

水晶宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

有次老公個親戚擺大壽,阿b6表嫂一坐低就搶咗碟chilli sauce埋自己面前每碟食物一放低,佢就搶比佢老公,長輩們都呆哂

到最後上壽飽.所有人都未動手,佢第一句就同佢老公講,阿咩呀,我地今朝未買麵包餵狗呀,我即時妖咗句之後掉低對筷子呀,個格衰到無人有

Ocean11  叫佢去死啦!  發表於 14-6-18 08:10

我們都以為,很努力去做,就可以做好一件事。但原來我們是很用力地,去做錯一件事。

子爵府

我好朋友多年前參加過一場親戚婚禮,啲親戚喺間酒樓食煙已經夠衰(我好朋友嗰時仲大肚),跟住啲親戚幾杯到肚開始喺喥猜枚,猜到無酒連伊麵都攞嚟猜,仲要一手拿起啲伊麵叫對方:'食吖,你同我清咗佢',我好朋友同佢老公睇到o咀

公爵府

我的育兒心得勳章

引用:有次老公個親戚擺大壽,阿b6表嫂一坐低就搶

原帖由 sillything 於 14-06-18 發表
有次老公個親戚擺大壽,阿b6表嫂一坐低就搶咗碟chilli sauce埋自己面前每碟食物一放低,佢就搶比佢 ...

Everyday may not be good..but there is something Good in Everyday!

伯爵府

回覆:kamui喵 的帖子

所以嚴選要請嘅人,如果唔係啲人發癲瘀果個係自己

大宅

好無禮貌

別墅

近幾年飲左6次,2次5星酒店、3次酒樓(高級少少酒樓2次同比較街坊少少的1次)、2次會所
除左街坊酒樓果次之外,我次次都好飽架!食到魚已經好飽!
街坊酒樓果次唔飽係因為我地果圍有13個人,一來唔夠分、二來細碟、三來啲野差!
你地有無試過去飲無翅無燕窩而係燉湯?可想而知果餐菜式係點。。。真係唔係好食得落-_-#
然後我地成圍一齊再去食消夜~哈哈
(好似離左題添≧∇≦)

伯爵府

回覆:熊大與兔兔 的帖子

呢次係我第一次去飲食唔飽,之前就算去酒樓都唔會食唔飽

男爵府

我實在好耐冇去飲,一來唔中意去,二來我好早瞓。
入來睇一睇,嘩!乜依家啲人咁,以前细個嗰陣反而成日跟屋企人去飲,嗰陣啲人都唔係咁,最多拎隻橙走!

男爵府

回覆:Ocean11 的帖子

我都試過有一次去飲,同枱既人吾用公筷不凸止,有d餸連上都未上,就叫定個侍應生吾使分,佢要打包拎走,真係最驚既一次

首頁

尾頁

跳至