自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

水晶宮

我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

今日果個傭主可告佢有兒童色情照片

咁前日果個點解話係家庭照

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

點會唔犯法呀 兒童色情照片已1條啦

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

無可能合法

YY1101    發表於 14-6-17 13:28
Mrs.Kangaroo  咪糸  發表於 14-6-17 10:04

子爵府

唔好意思, 想問有無相關報導?

男爵府

畀面勳章

其實有時係好難判斷係唔係兒童色情

minniebella  佢偽放大影小主下體再同同鄉SHARE  發表於 14-6-17 10:41

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆:其實外傭影小主祼照真係唔犯法?

絕對係犯法
管有都唔得

只不過差佬放人唔執法就另一回事
(唔出廢事俾人屈我襲警

香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

男爵府

咁好多父母見到自己BB好得意,影張裸照放番自己電腦或手機留為記念,是否都犯法 ? 應該好多父母都有咁做。

有時去婚宴,播放新郎新娘小時候影片,間唔中都見到有小時候BB裸照,咁又點計?

minniebella  個工人係CLOSE UP影個小妹妹下體再同同鄉分享  發表於 14-6-17 10:43

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

se6b03 發表於 14-6-17 10:14
咁好多父母見到自己BB好得意,影張裸照放番自己電腦或手機留為記念,是否都犯法 ? 應該好多父母都有咁做。 ...
所以定罪其實好主觀,我諗角度、裏面有無乜野表達意思、內容等都會考慮,
所以有時見到有人好明目張膽咁影完小朋友既祼照再放上 facebook send 其實我會覺得好奇怪,
佢地真係唔識保護自己小朋友,
你點知D相傳傳下會唔會比人 up 左去放小朋友咸相既網站架。。。

大宅

點會唔犯法

阿sir想理, 就係犯法

阿sir唔想理, 就冇犯法

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

回覆:其實外傭影小主祼照真係唔犯法?

佢發佈實有問題,自己keep真係border line

請勿打招呼~

男爵府

單憑片面報導唔知實情,所指嘅下體可能係Pat Pat 大特寫,就吾算色情啩

大宅

se6b03 發表於 14-6-17 10:14
咁好多父母見到自己BB好得意,影張裸照放番自己電腦或手機留為記念,是否都犯法 ? 應該好多父母都有咁做。 ...

1) 工人幾時等如父母, 2) 個啲影片梗係得都新人同意先放相嫁啦,
3) 特寫小朋友下體同人分享同生活照係唔同個喎

伯爵府

引用:Quote:se6b03+發表於+14-6-17+10:14+咁好多

原帖由 shinku 於 14-06-17 發表
所以定罪其實好主觀,我諗角度、裏面有無乜野表達意思、內容等都會考慮,
所以有時見到有人好明目張膽咁影 ...
我99放短片上fb, 我仔係浴江玩水,好在冇露械。但我反感,大家whatsapp傳下ok, fb太公開了,我想尊重返個仔。結婚成長片沖涼裸照又唔同,因為係新人自己揀,唔係人地逼佢地。

首頁

尾頁

跳至