跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問有無坑口媽咪join過海悅豪園Kids Playhouse, 我想囡囡(2歲)去join, 請提供內容及意見, 謝謝

複式洋房

Hi, 我都想亞b去join (我亞b剛2歲), 我問了info, 好多好時間(星期六) 都 full 左, 我可能會報十一月底的下午 (2:30-4), 你呢?

原文章由 eeceec 於 07-11-12 17:21 發表
請問有無坑口媽咪join過海悅豪園Kids Playhouse, 我想囡囡(2歲)去join, 請提供內容及意見, 謝謝

複式洋房

Hi Karen, 我仲未去睇schedule, 想知道"距"地是用什麼形式, 因為之前上過一D playgroup, 淨係唱歌同玩玩具,無咩嘢學,其實我想亞女可以多D機會同小朋友一起玩, 學下守規矩. 因為我地呢區好少幼稚園有PN class, 有都ull晒(am class), 所以想搵D嘢比亞女玩, 唔洗日日喺屋企無所事事. 係呢, 你亞B有無返PN class? Week day有咩做? 你自己湊?

複式洋房

我問過, 都係唱歌同跳舞, 一定要有一個大人一齊跳舞.

我是在職媽媽, 平時工人和奶奶湊. 我亞B無返PN class, 我都係怕亞b平日喺屋企無所事, 想佢學下英文, 同d小朋友玩下.....

你是在職媽媽定是自已湊bb?

原文章由 eeceec 於 07-11-13 10:46 發表
Hi Karen, 我仲未去睇schedule, 想知道"距"地是用什麼形式, 因為之前上過一D playgroup, 淨係唱歌同玩玩具,無咩嘢學,其實我想亞女可以多D機會同小朋友一起玩, 學下守規矩. 因為我地呢區好少幼稚園有PN class, 有都ul ...

複式洋房

我都係在職媽媽,平日我媽幫我湊女,假期就一齊去玩.
我記得之前"距"地有D session係唔洗大人陪, 依家唔知仲有無? 我今晚收工去睇下先, 有新料再同你傾.

大宅

佢哋係K1 class開始嗰d先唔洗大人陪, 如果2歲就一定要大人陪.
如果而家排, 都要等半年.

原文章由 eeceec 於 07-11-13 16:33 發表
我都係在職媽媽,平日我媽幫我湊女,假期就一齊去玩.
我記得之前"距"地有D session係唔洗大人陪, 依家唔知仲有無? 我今晚收工去睇下先, 有新料再同你傾.

[ 本文章最後由 lingeggs 於 07-11-13 17:56 編輯 ]

大宅

我個女二歲半讀過半年,都唔錯,可以玩下及學小小野,佢地通常先玩5分鐘到,之後圍圏坐讀遊及玩小小遊戲30分鐘,之後做15分鐘勞作,之後玩15分鐘玩具,之後15分鐘茶點,total個半鐘,有二個老師,一個外籍,一個本地,我個女都好鍾意,通常每次學到二個英文生字.

原文章由 eeceec 於 07-11-12 17:21 發表

男爵府

Quite Good!
When U compare other playgroup.
POPO can bring BB to playgroup.
But must wait for at least half year.

首頁

尾頁

跳至