婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

99同我不嬲都唔LIKE大家. 不過無一齊住無問題. 呢佢排成日咋型, 話好暈...照顧唔到自己. 不過醫生話佢無咩問題, 血壓同糖尿指數都無問題. 可能耳水不平衡. 老公覺得佢炸嬌. 叫佢搬來住, 佢話NO. 不過我老公覺得佢老啦, 一個人住唔係咁好, 遲早都要一齊住. 我覺得我係無得SAY NO. 亦都無有原因可以SAY NO. 不過我要求住隔離或者上下層, 唔好住同一間屋. 大家有咩計呀...我好怕佢...以前同佢住過同一間屋, 因為佢欠些同C6分手, 佢生活太悶又無咩親友理佢(佢以前玩野太勁). 所以成日玩野.

男爵府

如果妳老公一意孤行,你真係無計可施架啵。祝好運,因為得返她一個,係你老公立場又真係無得唔理。
做人,5好難为自己

侯爵府

好媽媽勳章

引用:99同我不嬲都唔LIKE大家. 不過無一齊住無問

原帖由 cocokan2004 於 14-06-18 發表
99同我不嬲都唔LIKE大家. 不過無一齊住無問題. 呢佢排成日咋型, 話好暈...照顧唔到自己. 不過醫生話佢無咩 ...
可吾可以請個工人比佢,要識廣東話把囗又叻,搏你99歡心果類(當然做野實吾得!),因為工人會乜都就99,你99對住工人可能重開心,到時99打死都吾肯同心抱住!

aliensss2008  Daisy?  發表於 14-6-18 23:53

男爵府

回覆 ac321 的帖子

除左C6, 99邊個都唔中意. 就算C6家姐, 99都唔係好LIKE. 工人一定唔得, 因為99一定唔肯.

侯爵府

好媽媽勳章

引用:回覆 ac321 的帖子除左C6, 99邊個都唔中意.

回覆 ac321 的帖子

除左C6, 99邊個都唔中意. 就算C6家姐, 99都唔係好LIKE. 工人一定唔得, 因為99一定唔 ...
真係去到禁,我寧願叫C6日曰放工後返去99到陪佢,夜晚先返屋企訓覺,好過比99黎住!

大宅

回覆:cocokan2004 的帖子

點解冇得say no?

別墅

引用:Quote:原帖由+cocokan2004+於+14-06-18+發

原帖由 ac321 於 14-06-18 發表
真係去到禁,我寧願叫C6日曰放工後返去99到陪佢,夜晚先返屋企訓覺,好過比99黎住!

...
係喇,咁樣都好

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:99同我不嬲都唔LIKE大家.+不過無一齊住無問

99同我不嬲都唔LIKE大家. 不過無一齊住無問題. 呢佢排成日咋型, 話好暈...照顧唔到自己. 不過醫生話佢無咩 ...
我都係呢個原因要同99住,仲要冇得say no

大宅

回覆:99可能要搬來住...大鑊啦.

我都覺得寧願你c6去陪99…
你同c6傾下啦。講真,一間屋容納唔到兩個女主人,如果有d咩事,嘈起上黎,第一,你c6自己攞黎辛苦,第二,佢阿媽一樣唔會開心架咋。一陣攪到頭家散就唔好啦。
你99又唔係得你c6一個仔,原來仲有個女,咁梗係夾錢請工人啦,寧願多d去食飯飲茶,點都唔好一齊住

kalonice    發表於 14-6-18 19:48

別墅

回覆:cocokan2004 的帖子

再傾下,千奇唔好發生

珍珠宮

好媽媽勳章

請定個工人係自己屋企俾99玩.

子爵府

唔覺得老就要一齊住

男爵府

點解無得say no? 甘樓主都叫埋自己父母一齊入黎住囉,如果樓主嘅底線係隔離或樓上樓下,咪同c6傾下囉,再唔係叫你c6一星期返去訓幾晚都得者,如果係話99年紀大所以要一齊住,甘你都同你c6講,自己父母都一樣,甘係咪都搬埋黎住先,be fair麻

男爵府

多謝咁多位支持!!! 我剛剛同老公講左. 佢無咩大反應. 好似預左我反抗.

問題唔係人地度, 係自己拒絕左之後會唔會"問心有愧". 其實我地都有個仔. 我係度唸第時我老左, 老公走埋., 得反我一個人. 個仔又娶左老婆...成日孤伶伶一個人食飯睇電視行街...會好可憐...? 我唸我都希望享下兒孫福...可以見下個仔..有粒孫陪下食飯..講下笑下. 不過如果我唔like我新抱..或者新抱唔like我...咁點算呢..唉..好煩..老左1個人..真係好慘..! 不過問心..你叫我同我自己爸爸媽媽住我都頂唔順. 唔好話99. 所以我既底線係住係隔離屋.

lemonon  每個人幾大年紀都應該有自己個人生活, 千企唔好依賴另外一個人.  發表於 14-6-23 20:38
lojo11    發表於 14-6-19 22:07
曼谷奶茶  同意  發表於 14-6-19 17:33
yukccy  好認同你想法!  發表於 14-6-19 14:13

伯爵府

做人就要兩面睇, 今日唔想同麻煩的6299住, 他日就要學識"知情識趣", 所以我地做女人要睇命水....

做個靚太  無錯!  發表於 14-6-19 19:15

水晶宮

如果係咁最好就唔好住一間屋~~
樓上或者隔離嘅會好啲~~

複式洋房

其實如果勉強一齊住, 最後結果咪又係嘈交......
咁到時邊個搬走先???
而家唔係一齊住, 見到面都話可以忍下呀~

老公擔心O既, 咪叫佢得閒番去瞓囉~
再裝個webcam係佢屋企, 有咩事可以即時知道~

做個靚太  係喎!仲有裝cam尼招!  發表於 14-6-19 19:16

珍珠宮

有「營」勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

樓主三思。。。有好多嘢明和不可為而為之。將來嘅傷害更大更深

大宅

回覆 cocokan2004 的帖子

要求住隔離或者上下層, 唔好住同一間屋..........good idea if your c6 have enough money!

lojo11    發表於 14-6-19 22:07

伯爵府

關係唔好,就算一齊住亦唔會照顧到佢,你老公打算佢自己照顧嗎?

首頁

尾頁

跳至