自由報料

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

原文章由 googagi 於 07-11-15 21:24 發表
借問新天祿同老天祿 D 味有冇唔同??-(

我打錯字呀!係老天祿呀!一包1x條.

大宅

我知道優之良品有得賣,不過唔知係咪你想要嗰隻。

別墅

優之良品係大陸冇爪嗰隻,冇咁好味!
: )  : )  : )  : )  : )  : )  : )  : )  : )  : )  : )  : )  : )

大宅

哇.........我搵左好耐喇.....
食過一次, 好回味.....
等我明天去永安睇下先....

大宅

2枝天線都好好味o架. 有少少肉o架.
基本上條喉管呀, 天線呀, 我都會食.

到最後只剩2條天線架. 其他渣都冇.

永安個隻係老天祿盒裝.
好耐之前賣180蚊港幣. 台灣好似賣550蚊台幣一盒.
另外台灣有散賣, 好似大約120蚊台幣有10條鴨舌

原文章由 googagi 於 07-11-15 22:28 發表
話時話,嗰兩枝天線又唔食得,有乜用?
日日唔知忙d乜~ 唔開心就唔好諗~ 別在最失望時 想最壞的事(新鴻基郭炳江講o架) 世事無窮做到老時學到老 人生有幾得寬懷處且寬懷

大宅

係呀, 個隻完全係兩回事.

吊起癮上o黎, 都頂得下o既.

原文章由 googagi 於 07-11-16 14:31 發表
優之良品係大陸冇爪嗰隻,冇咁好味!
日日唔知忙d乜~ 唔開心就唔好諗~ 別在最失望時 想最壞的事(新鴻基郭炳江講o架) 世事無窮做到老時學到老 人生有幾得寬懷處且寬懷

大宅

請問銅鑼灣廣場ua對面即係邊呀,係咪指times 呀!

原文章由 ho_fish 於 07-11-14 21:55 發表
你講老天祿鴨吞呀? 太古城aptia同銅鑼灣廣場ua對面有一間專賣台灣野既鋪頭都有, 好似永安百貨都見過

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 2bbma 於 07-11-16 16:41 發表
請問銅鑼灣廣場ua對面即係邊呀,係咪指times 呀!

叫華記榮昌號呀, 即係元朗屯門小巴站附近.
個到有黑橋牌肉乾, 小籠包(不過mama地)賣架.

男爵府

叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

你哋講到我想即刻出去買黎食呀!攪到我係咁喺度吞口水呀

別墅

原來 BK 咁多「為食媽」! 乜條氣管食得嘅咩?怕唔怕哽死呀?
: )  : )  : )  : )  : )  : )  : )  : )  : )  : )  : )  : )  : )

大宅

畀面勳章

原文章由 DoReMi媽媽 於 07-11-15 09:12 PM 發表

想食就快啲去買啦!:lol:lol:lol

我都好想快d買,不過我可能要星期日先得閒LU
維有流住口水先啦
''WhAt We sHouLd dO iS nOt forGet,buT to FoRgivE"

伯爵府

我今日去過銅鑼灣廣場...唔係銅鑼灣廣場ua呀,係times ua對面呀...(近街市)不過果間台灣野話而家無賣果隻鴨舌喇...>.<等我白行一徜...無得食好唔開心呀...:cry:

大宅

原文章由 ophe1013 於 07-11-16 19:06 發表
我今日去過銅鑼灣廣場...唔係銅鑼灣廣場ua呀,係times ua對面呀...(近街市)不過果間台灣野話而家無賣果隻鴨舌喇...>.

sogo好似有台灣節可以去睇下
:wave:  :wave:  :wave:  :wave:  :wave:  :wave:

複式洋房

自從我mama係台灣買過一次比我食之後,
我問過好多親朋好友都唔知hk係邊度有得賣,

居然係呢度比我見到個topic,真係開心死我啦
我終於搵到啦hahaha~~~~
過兩日去永安睇下先

別墅

你哋老公會唔會爭食?

伯爵府

我老公通常好野會留比我食既,今次我話買佢話已經唔記得浸味,叫我買返黎再食過

男爵府

叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 googagi 於 07-11-17 17:23 發表
你哋老公會唔會爭食?

會,佢勁鍾意食(送酒)

別墅

我老公唔會同我爭,佢話唔想同隻鴨「打車輪」,好肉酸喎!

王國長老

好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老

原文章由 googagi 於 07-11-17 22:19 發表
我老公唔會同我爭,佢話唔想同隻鴨「打車輪」,好肉酸喎!

你食完咪有係同佢。。。。。。。。。。。。。。

別墅

唏!Choy。。。

首頁

尾頁

跳至