自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

我昨天都去近街市呢間睇過,無喎,不過我係網上見到銅鑼灣廣場2期紐約戲院對面有間台灣小食店,好似有得賣

here
銅鑼灣華記永昌號
銅鑼灣廣場2期對面。好似要成$90一包。
http://www.wahkeefoods.com/index_crab.htm

原文章由 ophe1013 於 07-11-16 19:06 發表
我今日去過銅鑼灣廣場...唔係銅鑼灣廣場ua呀,係times ua對面呀...(近街市)不過果間台灣野話而家無賣果隻鴨舌喇...>.

大宅

氣管裡面有好多醬汁,
其實係好好味, 所以我係食到渣都冇,
只剩天線架, 係連天線架上o既少少肉都
唔會放過的.不過只限台灣老天祿o既鴨舌
(西門町內個間)

永安地庫個d就正確o既老天祿啦.
但硬係覺得佢唔知雪o左幾耐.
正常係台灣老天祿買o既食用限期
大約3~7天.

有時我買得多, 就會放係冰箱,
就算過o左期我都會照食. 因為
唔平之餘, 又好好味.

永安就從未試過買來食.

原文章由 googagi 於 07-11-16 18:19 發表
原來 BK 咁多「為食媽」! 乜條氣管食得嘅咩?怕唔怕哽死呀?
日日唔知忙d乜~ 唔開心就唔好諗~ 別在最失望時 想最壞的事(新鴻基郭炳江講o架) 世事無窮做到老時學到老 人生有幾得寬懷處且寬懷

別墅

條氣管咁硬!你都好勇喎,唔怕哽死呀?Heehee...
: )  : )  : )  : )  : )  : )  : )  : )  : )  : )  : )  : )  : )

侯爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都係食剩個架, 我去台北時, 每日都晌老天祿買番酒店食, 新鮮果d超好味, 諗起都 , 但買左帶番hk食, 就覺得差一截, 所以都冇再晌香港買黎食.

原文章由 bbpig138 於 07-11-19 11:04 發表
氣管裡面有好多醬汁,
其實係好好味, 所以我係食到渣都冇,
只剩天線架, 係連天線架上o既少少肉都
唔會放過的.不過只限台灣老天祿o既鴨舌
(西門町內個間)

永安地庫個d就正確o既老天祿啦.
但硬係覺得佢唔知雪 ...

大宅

當你諗下,
下次唔知幾時先去台灣買來食,
你就會連骨都吞埋, 何況條氣管真係好好咪o架.:lol
你都試下.

原文章由 googagi 於 07-11-19 11:20 發表
條氣管咁硬!你都好勇喎,唔怕哽死呀?Heehee...
日日唔知忙d乜~ 唔開心就唔好諗~ 別在最失望時 想最壞的事(新鴻基郭炳江講o架) 世事無窮做到老時學到老 人生有幾得寬懷處且寬懷

大宅

我以前係, 未出老天祿門口已經攞出o黎食.

有時d鴨舌太新鮮未入味,
咁就攞番香港放冰箱, 然後
食o既時候叮一叮就好好味.
(因為已經入晒味)
但唔好叮咁耐, 因為會乾得滯.

係呢, 你買o既時間係咪話佢地知你帶番香港呀??
我以前冇講, 佢就比d冇雪過o既鴨舌比我.
但有機會未返到香港就變味.
所以最好同佢地講一聲,
佢地就會係雪櫃攞出o黎.

原文章由 lestat 於 07-11-19 12:34 發表
我都係食剩個架, 我去台北時, 每日都晌老天祿買番酒店食, 新鮮果d超好味, 諗起都 , 但買左帶番hk食, 就覺得差一截, 所以都冇再晌香港買黎食.

...

侯爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

你都好識食喎 , 我臨上機前走去買, 佢俾放左雪柜pack好哂果d, 我都有番叮, 但都係覺得麻麻地, 我仲去過其他舖買, 雖然平d, 但始終都係老天祿好味d.

原文章由 bbpig138 於 07-11-19 17:33 發表
我以前係, 未出老天祿門口已經攞出o黎食.

有時d鴨舌太新鮮未入味,
咁就攞番香港放冰箱, 然後
食o既時候叮一叮就好好味.
(因為已經入晒味)
但唔好叮咁耐, 因為會乾得滯.

係呢, 你買o既時間係咪話佢地知你帶番香 ...

別墅

原來成班食家喺度,真係卧虎藏龍哦!:-P
: )  : )  : )  : )  : )  : )  : )  : )  : )  : )  : )  : )  : )

伯爵府

原來真係紐約戲院對面,上次果個人話銅鑼灣廣場ua戲院對面我以為佢講錯,因為銅鑼灣廣場無ua...我都行過去但見唔到有,以為係ua...就行過times,行去街市果便搵到間賣台灣野,佢話無得賣...:-( 好想食呀...
原文章由 2bbma 於 07-11-19 10:00 發表
我昨天都去近街市呢間睇過,無喎,不過我係網上見到銅鑼灣廣場2期紐約戲院對面有間台灣小食店,好似有得賣

here
銅鑼灣華記永昌號
銅鑼灣廣場2期對面。好似要成$90一包。
http://www.wahkeefoods.com/index_crab.htm

...

別墅

如果有養寵物會知,即係洛克道 Dog One Life 對面。我 weekend 會去昅吓!

別墅

多謝昕昕,知我為食買嚟比我,好辣好入味,但條氣管真係好硬噃,點吞呀?我諗食落去真係會死!

民房

在淘宝网上有鸭舌卖啊,是台湾风味的啊
http://store.taobao.com/shop/view_shop.htm?user_id=f1c47eafbc34551d5038b1059a732f66
喜欢吃的可以去看看啊

伯爵府

去淘宝网買野點比錢呀???郵寄方唔方便架???

大宅

BK Milk勳章

原文章由 ZZdaphne 於 07-11-17 22:54 發表

你食完咪有係同佢。。。。。。。。。。。。。。

首頁

尾頁

跳至