跳至

首頁

尾頁

別墅

PLK方王,坑口宣道、救世軍都收咗我個囡,St. Andrew's waiting list, 我俾咗留位費PLK方王咋。

你哋揀定未?
[/url] [/url] [url=http://www.baby-gaga.com/]

複式洋房

我俾咗留位費PLK方王(am class), 青衣商會 (pm class)。救世軍都收咗我個仔,St. Andrew 唔收, 無報 waiting list.

我未揀定, 唔知方王定青衣好d. 不過如果青衣改收 am class, 我一定撰青衣...

你地點睇???

原文章由 Able 於 07-11-15 08:58 發表
PLK方王,坑口宣道、救世軍都收咗我個囡,St. Andrew's waiting list, 我俾咗留位費PLK方王咋。

你哋揀定未?

大宅

我比咗坑口宣道 (am class) and 青衣商會(am class) 留位費.

PLK 方王(am class) & St. Andrew (pm class)都收咗, 但我reject咗佢哋lu!

原文章由 karen_bb 於 07-11-15 10:27 發表
我俾咗留位費PLK方王(am class), 青衣商會 (pm class)。救世軍都收咗我個仔,St. Andrew 唔收, 無報 waiting list.

我未揀定, 唔知方王定青衣好d. 不過如果青衣改收 am class, 我一定撰青衣...

你地點睇???

...

別墅

好媽媽勳章

原文章由 karen_bb 於 07-11-15 10:27 發表

你地點睇???

...

TKO宣道,東華三院, 青衣商會都收咗,
St andrew(唔收),無報waiting 因淨係讀上午班, 不考慮下午
但我淨係交咗青衣商會留位費, 其他都無交,
現在都等緊in kln tong kg, 本來唔想咗去in其他學校, 但老公話交咗表, 去見識下都好, 如果好彩收咗我個囝到時都唔知出唔出去讀,因為我好 like 青衣商會 .

咁您哋有無inkln tong 幼稚園?

複式洋房

我俾咗留位費青衣商會 (pm class) , 其實下午班都幾好呀! 可以食飽飽先返學.

別墅

原文章由 Able 於 07-11-15 08:58 發表

你哋揀定未?

請問呢幾間學校, 截咗收k1 未呀? 是否巳經太遲喇 ?

複式洋房

我最近都覺得我亞仔可能會適合返下午班, 我同老公都係夜瞓的人, 亞仔又鍾意遲瞓遲起身, 第時返學就等佢可以瞓多d. 仲有, 到佢k2時, 放學後可直接上興趣班:lol: 唔洗姐姐下午又要同佢返多一次學

昭紋媽媽
我地亞b好大可能會係同學仔喎....

原文章由 昭紋媽媽 於 07-11-23 16:56 發表
我俾咗留位費青衣商會 (pm class) , 其實下午班都幾好呀! 可以食飽飽先返學.

男爵府

青衣商會 (pm class)...hope that it's a best choice.

大宅

St'Anderw收左上午校,有無媽咪都係呀
澄澄小公主的家

男爵府

Heeheee................佢地今朝 黎話可以轉到上午啦!! (梗係啦, 禮拜一果朝我早成差唔多成個鐘等排waiting list 轉上午㗎!! ) 咁即係話我個囝會同你囡囡係同學啦!!

原文章由 ida*yu 於 08-11-19 09:26 發表
St'Anderw收左上午校,有無媽咪都係呀

大宅

st. andrew 好得意wor, 同事個女收左下午, 不過無交留位費, 昨天打電話來提佢, 但拒絕左, 今朝再打來話收佢個女上午, 同事話要考慮, st.andrew就話只要24號前交費都會留比佢.

但pb12hk就早成個鐘去排waiting list轉上午!o甘奇怪

原文章由 pb12hk 於 08-11-19 12:11 發表
Heeheee................佢地今朝 黎話可以轉到上午啦!! (梗係啦, 禮拜一果朝我早成差唔多成個鐘等排waiting list 轉上午㗎!! ) 咁即係話我個囝會同你囡囡係同學啦!!

...

男爵府

我諗可能好多人臨門揀其它學校掛,所以咪有大把上午位剩囉!!我都有fd個囝收咗上午但佢唔去,因青商收咗上午;係我都想讀青商㗎,但因郵遞關係我地封信比其他人遲2日至收到,所以輸蝕囉!!

我早成個鐘去排,係因為想一定幫佢轉到上午囉!!唔想再錯失機會喇!! 

原文章由 prutong 於 08-11-19 14:12 發表
st. andrew 好得意wor, 同事個女收左下午, 不過無交留位費, 昨天打電話來提佢, 但拒絕左, 今朝再打來話收佢個女上午, 同事話要考慮, st.andrew就話只要24號前交費都會留比佢.

但pb12hk就早成個鐘去排waiting list ...

大宅

原文章由 pb12hk 於 08-11-19 16:03 發表
我諗可能好多人臨門揀其它學校掛,所以咪有大把上午位剩囉!!我都有fd個囝收咗上午但佢唔去,因青商收咗上午;係我都想讀青商㗎,但因郵遞關係我地封信比其他人遲2日至收到,所以輸蝕囉!!

我早成個鐘去排,係因為想一定幫佢轉到上午囉 ...

你地就好啦, 我15號先in st. andrew, 到而家都未收到信, 都唔知收唔收? 如果唔收就去讀宣道茵怡(pm), 但青衣商會果邊都有排waiting list(全日第十三), 應該都冇乜機囉

大宅

茵怡我都想呀, 不過排百幾, 無望.
你想讀full day, "力勤"可能有位, 可以打去問下.

原文章由 naomicft 於 08-11-19 23:57 發表

你地就好啦, 我15號先in st. andrew, 到而家都未收到信, 都唔知收唔收? 如果唔收就去讀宣道茵怡(pm), 但青衣商會果邊都有排waiting list(全日第十三), 應該都冇乜機囉 ...

大宅

原文章由 naomicft 於 08-11-19 23:57 發表

你地就好啦, 我15號先in st. andrew, 到而家都未收到信, 都唔知收唔收? 如果唔收就去讀宣道茵怡(pm), 但青衣商會果邊都有排waiting list(全日第十三), 應該都冇乜機囉 ...

我開始對 ST. ANDREW 反感啦 !! 我個囝11月1日已經interview咗, 到咗昨日都收唔到信,咪問佢地收定唔收都比我知有預算嗎 !! 佢話收唔收都會寄信通知架 !! 佢話係, 依家重會面 見的小朋友, 所以最遲呢幾天先出信通知喎 ! 我都打埋電話去, 佢都唔話比我知究竟收定唔收, 真係有點火滾呀 !!!

[ 本文章最後由 OT 於 08-11-20 11:01 編輯 ]

大宅

原文章由 OT 於 08-11-20 11:00 發表

我開始對 ST. ANDREW 反感啦 !! 我個囝11月1日已經interview咗, 到咗昨日都收唔到信,咪問佢地收定唔收都比我知有預算嗎 !! 佢話收唔收都會寄信通知架 !! 佢話係, 依家重會面 見的小朋友, 所以最遲呢幾天先出信通 ...

我之前都係打去st. andrew check result 佢o地即答果bor

大宅

原文章由 yy02 於 08-11-20 11:19 發表

我之前都係打去st. andrew check result 佢o地即答果bor

我剛剛打去, 佢又話收咗我個囝上午班, 昨天已寄咗信囉 ! 係 !!!真係好煩呀 !!!!

大宅

原文章由 OT 於 08-11-20 12:04 發表

我剛剛打去, 佢又話收咗我個囝上午班, 昨天已寄咗信囉 ! 係 !!!真係好煩呀 !!!!

哈哈哈, 咁搞笑架, 一時一樣既,
anyway都恭喜你收你小朋友讀上午班, 咁你會唔會讀呀?
我好緊張呀, 等緊信, 希望會收啦!

大宅

原文章由 naomicft 於 08-11-20 12:28 發表

哈哈哈, 咁搞笑架, 一時一樣既,
anyway都恭喜你收你小朋友讀上午班, 咁你會唔會讀呀?
我好緊張呀, 等緊信, 希望會收啦!

好煩呀 ! 我都hold咗 3間幼稚園啦 ! 經過呢次, 覺得 st. andrew 既行政有點兒混亂呀 !!!mouth:

大宅

原文章由 OT 於 08-11-20 12:30 發表

好煩呀 ! 我都hold咗 3間幼稚園啦 ! 經過呢次, 覺得 st. andrew 既行政有點兒混亂呀 !!!mouth:

係呀, 咁你hold左邊3間呀?
睇呢到d媽咪既reply都覺得有d混亂,
慢慢諗清楚啦, 佢有冇叫你幾時去交留位費?

首頁

尾頁

跳至