親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我訂了aa去泰國, 有4大2小1b, 係唔係全部人都唔可以預先check in, 一定要到時一齊checkin 呢?

如果係噤, 我想加錢劃位先, 係唔係emergency exit 的位大d, 會放便帶bb呢?

大宅

回覆:airasia 劃位問題

網上可早72小時預先劃位先,到出發就不用一齊喺counter check,但多有分開坐的風險。
我7月15飛布吉,昨日上網望一望,我9張飛,得番兩個位置可9張相連,原本仲大安主意早72小時網上check in,於是炸炸林比錢買位。

[size=medium]queensroad

大宅

仲似乎我班機好爆,好彩我買了寄倉,不用同人爭放行李

[size=medium]queensroad

複式洋房

我家姐試過兩個人一齊去check in,但要分開坐,所以覺得比錢劃位好啲

男爵府

請問各位機上有熱水的嗎?要錢的嗎?因要沖奶俾b飲。

洋房

加錢劃定位好似好方便d喎!

子爵府

thanks. 加錢劃位先

禁止訪問

好媽媽勳章

男爵府

回覆 happy168 的帖子

多謝您的回覆,我有訂餐,但晤知有冇熱水咋,有就晤使自己帶上機,第-次坐AA

子爵府

引用:我訂了aa去泰國, 有4大2小1b, 係唔係全部

原帖由 lumijuli 於 14-06-20 發表
我訂了aa去泰國, 有4大2小1b, 係唔係全部人都唔可以預先check in, 一定要到時一齊checkin 呢?

如果係噤 ...
比錢劃位啦,唔洗煩

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

比錢劃位幾時都搞得, 買hot seat貴啲, 但一樣咁坐, 所以普通位得啦~
check-in就係10日前(應該係), 你可以一次過check-in晒來回程(記得計返回程前幾多日), 咁去到機場就排最左條隊就咁寄行李就得~

機上有熱水要比錢, 你可以入閘之後去大家樂果啲問佢攞啦~

thai airasia同馬拉airasia 果邊有少少唔同, 佢地冇咁嚴, 我見有人成個麥當奴餐帶上去佢地都冇理~

子爵府

回覆:TMC3012 的帖子

我帶bb係唔可以預先checkin, 噤到時大伙兒一起, 定我家人可以先checkin?

寶石宮

lumijuli 發表於 14-6-23 12:31
我帶bb係唔可以預先checkin, 噤到時大伙兒一起, 定我家人可以先checkin?

照計係可以分開咁做, 你網上check-in左就唔駛係機場搞, 淨係寄行李就得~

男爵府

回覆 TMC3012 的帖子

您好,多謝您的回覆,我今日先知我坐aa清邁回程係早上6點飛(我老公買時以為下午6點)
您去清邁時也坐aa嗎?如是您要幾點去到機場吖?因我帶住3歲同1歲bb,俾老公激死!

寶石宮

引用:回覆+TMC3012+的帖子您好,多謝您的回覆,

原帖由 skso 於 14-06-23 發表
回覆 TMC3012 的帖子

您好,多謝您的回覆,我今日先知我坐aa清邁回程係早上6點飛(我老公買時以為下午6點)
我係坐快運架, 市中心去機場只係廿分鐘以內啦, 你網上check in print埋張登機證, 咁去到機場寄行李就得, 唔梗要啦, 玩得開心啲, 清邁食野平靚正 c6都話想再去

男爵府

TMC3012 發表於 14-6-24 00:12
我係坐快運架, 市中心去機場只係廿分鐘以內啦, 你網上check in print埋張登機證, 咁去到機場寄行李就得 ...
多謝您回覆吖,您好好人,清邁我早2年去過-次,好中意,今年再去,本來玩5日,宜家早機返,為有加錢改機票玩多3日,不過哩3晚會book返近機場嘅酒店,唔想2個細b咁辛苦。

寶石宮

skso 發表於 14-6-24 08:09
多謝您回覆吖,您好好人,清邁我早2年去過-次,好中意,今年再去,本來玩5日,宜家早機返,為有加錢改機票 ...

清邁市中心好多店揀啦, 我去完都好鐘意呀, 所以都會計劃再去
玩得開心啲~

男爵府

TMC3012 發表於 14-6-24 08:51
清邁市中心好多店揀啦, 我去完都好鐘意呀, 所以都會計劃再去
玩得開心啲~
...
請問您上次住邊間吖?

寶石宮

skso 發表於 14-6-24 12:27
請問您上次住邊間吖?
住 Centara Duangtawan Hotel 呀~

男爵府

其實應該係買完飛即刻劃埋位係最好

首頁