跳至

首頁

尾頁

大宅

我係0706媽媽, 知道香港基督教服務處親職教育中心既幼兒濳能訓練課程幾好, 我住港島,所以請問0707媽媽有興趣組班, 時間地點如下:
2008年2月到4月(共11堂)
星期六 2:15-3:15pm
灣仔謝非道391-407號新時代中心B及1樓
費用: HK$1,650 per baby

要有齊8個BB才可組班, 如有興趣, 請於11月26日前回覆我, 並將你的姓名, 聯絡電話, bb 姓名, 性別及你的會員証編號 e-mail 到 [email protected]

For more information: http://www.hkcs.org/cdcb/pec/course.htm#4

For downloading the membership form: http://www.hkcs.org/cdcb/pec/pec.htm#form

要係會員至得架!

1. Tanton3399
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.

禁止訪問

回覆 #1 tanton3399 的文章

大宅

可以, 不過我諗你唔可以以郵寄方式交表,要親手(或搵人)交表,即時有証攞架.

別墅

回覆 #3 tanton3399 的文章

我都
有興趣,但我未係會員,現在還可申請成為會員嗎?

大宅

請見回覆#3

原文章由 小Bmami 於 07-11-15 17:22 發表
我都
有興趣,但我未係會員,現在還可申請成為會員嗎?

大宅

你好呀, 我地0707媽媽本已安排包5班了,
但仲有3位媽媽是後補想去的,
如你們已有5個人的話可否留3個位給她們呀,
我已有她們的資料, 包班的東西你們知道嗎?
如有不明可pm我呀, 希望你地可以有一班啦!
如ok 我 post 她們3位的資料出來呀!

http:/myblog.yahoo.com.hk/cory-cory

大宅

係呀係呀, 其實我都見到你另外個邊d messages, 但我想係灣仔上課, 我見唔係有好多港島媽咪咪開一個新 topic 囉. 好呀, 麻煩你將個3位媽媽加上去啦. 佢地有無人會做聯絡人? 你會唔會11月28日去排隊?幾點?

原文章由 corycheung 於 07-11-15 17:32 發表
你好呀, 我地0707媽媽本已安排包5班了,
但仲有3位媽媽是後補想去的,
如你們已有5個人的話可否留3個位給她們呀,
我已有她們的資料, 包班的東西你們知道嗎?
如有不明可pm我呀, 希望你地可以有一班啦!
如ok 我 post ...

禁止訪問

別墅

好媽媽勳章

tanton3399:
我有興趣呀, 請預埋我呀。但係我未係會員, 未有會員編號, 等我JOIN完再後補。其他資料PM您。
THANKS.

大宅

sorry呀, 已問了3位後補媽媽,
因香港區唔係好方便,
所以她們不參加你們的組了!

我地都會28號去排隊拿籌,
你有東西唔明可PM我呀!

[ 本文章最後由 corycheung 於 07-11-16 13:08 編輯 ]

http:/myblog.yahoo.com.hk/cory-cory

大宅

corycheung,
我都知道唔係好多港島媽媽. 請問28/11個日可唔可以搵人去排隊拿籌架? 唔駛一定親身去架,係唔係? 要返工喎!

別墅

Hi, I also live at HK side but according to Feb 08's schedule, Wanchai does not have class for 6-12 months old baby. So I join TST class. You better recheck with HK Christian Service.

大宅

可以當然可以叫人代你去拿籌啦,
你之後補fax你組人的資料比佢地呀!

我已問過了, 原來包班是不用理她們的課程表,
則是任何地方和時間,只要個時間無比其他包班
或個人報了就可以, 但當我們知道後已告知
大家只有尖沙咀和觀塘, 而且我們只有幾位
媽媽去香港區, 都唔夠一組人, 所以就無報香港區啦!

複式洋房

原文章由 hung223 於 07-11-16 21:55 發表
Hi, I also live at HK side but according to Feb 08's schedule, Wanchai does not have class for 6-12 months old baby. So I join TST class. You better recheck with HK Christian Service.

If the HK class can be organized, do you want to change to HK class? If yes, Tanton3399, can you reserve one seat for Hung223?

Corycheung, we can than have one waiting mom on my class. If that is the case, we can check two other HK mom who originally selected HK if they want to join HK class... then Tanton339's class only have one seat left as shown below.

1. Tanton339
2. 牛牛媽媽
3. KamMckay
4. 小Bmami

potential 3 mom from Kln class
5. Hung223
6. mom from Kln class
7. mom from Kln class

One left then....

I can help to check with Kln class mom who originally want to join HK class... what do you think?

大宅

Class

I'm interested. Can you add me too? I would like to join the class in which to be held in T.S.T.

大宅

如果開到班當然好啦, 但我這2天比較忙,
要麻煩你去睇下啦,
如果係就要多一個聯絡員, 仲有因為這香港組
的媽媽有一些都未入會, 所以希望下星期可以
親身去入會呀, 而且希望大家留名時pm聯絡電話吧!
咁你是否會照去尖沙咀呀?我知道除你和你的朋友外
仲有以下幾位媽媽.

咁麻煩你睇下可唔以幫佢地開一組去香港區呀!
她們的電話我會pm給你!

報去香港的有以下幾位:
babycys
hung223
豬BB2007

大宅

咁依家香港組即係有齊人未? 邊個做聯絡人? 係唔係我? 但係我好似收唔到你地d 人名等資料喎.

別墅

I have a friend's daughter born in Apr 07. If she join, would her daughter a bit too "old" as compared to July baby?

複式洋房

原文章由 hung223 於 07-11-18 00:08 發表
I have a friend's daughter born in Apr 07. If she join, would her daughter a bit too "old" as compared to July baby?

Since baby's age should be within 3 months, so it depends on how old is your friend's daughter and the youngest in the class...

複式洋房

原文章由 tanton3399 於 07-11-17 17:13 發表
咁依家香港組即係有齊人未? 邊個做聯絡人? 係唔係我? 但係我好似收唔到你地d 人名等資料喎.

tanton3399 你要做香港班的聯絡人才可以成班呀. 但你要搵人代你去尖沙咀排隊拿籌架... 因到時候1個人只可以報1個包班...

1. tanton3399
2. 牛牛媽媽
3. KamMckay
4. 小Bmami

如成班,以下mami會從九龍班轉到香港班
5. Hung223
6. pekklebaby
7. babycys

所以還有1個位.

牛牛媽媽, KamMckay 及 小Bmami: 請於這星期親身前往尖沙咀辦理入會伸請.因經郵遞好大機會於11月28日報名前收唔到會員証而引至無法報名. 入會後請通知大家方便跟進是否成班.

首頁

尾頁

跳至