母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

bb 4日大,係醫院因為床位不足不能與bb同房,日間就會自己走上走落餵,但夜晚姑娘會餵奶粉。返屋企後嘗試全埋食,但阿b已經唔多肯將開口食,成日發炆,又或者用食奶樽既嘴啜乳頭,攪到好痛,唔比佢食,又大喊。試過攪左成個鐘都唔成功,最後都係要補奶粉,唔洗15分鐘成晒50ml........

開頭以為自己無奶,成日按摩︳而家d奶已經摸下都出,其實只要阿b肯將開口就應該無問題,但而家既問題係我唔能夠令佢開口,請問大家有咩方法?

大宅

sum2410

只要bb肚餓,佢就會啜卦。我個bb唔足月,在醫院住左3 weeks,我每日都泵奶去醫院比佢飲,醫院當然用奶樽餵佢啦,但係我試過在探病時候埋身餵佢,佢都啜,仲比姑娘讚佢叻添。我諗你係咪有以下原因,所以bb啜唔到呀

太谷奶--實晒,bb好難啜到;
用錯方法--bb咀仔個位放得唔啱;
不要常常補奶粉--試下在差唔多到肚餓時間餵,佢無咁炆同急,你就輕鬆d

祝你成功:lol: :lol:

原文章由 sum2410 於 07-11-16 08:14 發表
bb 4日大,係醫院因為床位不足不能與bb同房,日間就會自己走上走落餵,但夜晚姑娘會餵奶粉。返屋企後嘗試全埋食,但阿b已經唔多肯將開口食,成日發炆,又或者用食奶樽既嘴啜乳頭,攪到好痛,唔比佢食,又大喊。試過攪左成個鐘都唔成功, ...

複式洋房

感謝你的回應

而家bb既問題係...嘴都唔肯開。我會"唧"d奶係奶頭先,bb會啫起個嘴等奶到 = =" 超級懶惰。

我而家都會自己按摩,到有奶滴出黎先比佢食,咁都會好難啜嗎?

我會差不多時間就抱起佢,不過佢對我個奶頭好似好無興趣咁,只係訓覺......

好煩惱~~

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 sum2410 於 07-11-16 12:44 發表
感謝你的回應

而家bb既問題係...嘴都唔肯開。我會"唧"d奶係奶頭先,bb會啫起個嘴等奶到 = =" 超級懶惰。

我而家都會自己按摩,到有奶滴出黎先比佢食,咁都會好難啜嗎?

我會差不多時間就抱起佢,不過佢對我個奶頭好似好無興 ...

你bb有無黃ar如果黃既bb會好眼瞓,你要叫醒佢食奶.
你d奶多到流出來正明你谷得好厲害,胸部太硬bb會啜吾到.啜吾到自然會炆,放鬆心情試多幾次,吾好放棄阿.
如果真係吾得你可以去健1院搵姑娘幫手,佢會教你嫁.放心啦~

人就是如此!喜歡隨著環境轉變.是對是錯,當下覺得好玩就不顧後果!做了媽媽時常會大罵孩子的好奇.好勝心.但做媽媽的會否反醒自己也不是如此!

禁止訪問

有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 陪月勳章

複式洋房

我第二日就去左健康院問姑娘,佢地真係好好心機,幫我"執"過d手勢,而家阿囝都肯食~
辛苦左咁多日總算食得有d規律,之前上奶唔係好好差不多一個鐘食一次,而家好好多嚕~~
好彩開頭無放棄

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊