自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

咩事呀?!

乜廣東話無啦啦改咗咩

土著個著廣東話係讀著名個著呀,着! 着衫就着!!!!!!

成日響度講土着⋯⋯

土著廣東話係讀土著,著名個著呀,着! 着衫就着!!!!!! 土着

笑話呀

Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

回覆:CCTBB個配音咩事呀?

高清台追球巴西

Please do not quote any information posted by fungwongphie.
何謂不誠實使用電腦??

寶石宮

回覆:CCTBB個配音咩事呀

水晶宮

侯爵府

回覆:CCTBB個配音咩事呀

讀錯字呀?

珍珠宮

引用:讀錯字呀?

原帖由 青青河邊草 於 14-06-22 發表
讀錯字呀?
我諗佢係以為土着係土著

普通話同廣東話不一樣

第時用普教中既人唔會識配廣東話音又或者唔會識用廣東話報新聞

何謂不誠實使用電腦??

翡翠宮

回覆:CCTBB個配音咩事呀?

文盲

世上已無安樂土,人人以傷人為樂

首頁

尾頁

跳至