婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

別墅

去浸會全人健康中心見下輔導先啦~~ 200-600一次50分鐘...輔導員幾好嫁...我而家都見緊...不過我係社交上問題...你可以上網查查啦~~

別墅

回覆 Ah_B 的帖子

其實會有好轉的,只是自己未能完全行出去,但輔導員真係好好嫁...佢好有耐性....同我分析左好多問題...好好人,佢係我值得信任的輔導員....我而家大約10-14日見佢一次....仲上緊焦慮工作坊...明天最後一堂了~
其實的而且確,佢幫左我好多~~ 至少可以令我明白到自己內心....或者我是一個怎樣的人~~
令我更明白自己....不過我的症是,社交驚恐(焦慮)症...而家的我自己都努力改變中,請問你咩事呀?介意分享下嗎?

別墅

回覆 Ah_B 的帖子

你搵左邊個輔導啊? 浸會全人健康中心輔導員?

我都食緊啊~ 不過我食緊輕度抗焦慮抑鬱藥...5mg份量的血清素及10mg助睡眠的藥~ 食左3個月了~
效果輔導加食藥的確好左D~ 只是我未完全行得出來~ 正在輔導中了解緊自己~

別墅

回覆 Ah_B 的帖子

沒有啊~~ 唔覺有~~ 我兩隻藥都係夜晚先食....所以...反而好訓左~~

不過我覺得盡可能不要去公立...因為如在公立睇,只會愈來愈重藥份量....唔會比少返你嫁~~ 我媽有朋友都睇公立...點知愈來愈重....所以我寧願在私家睇..而且佢唔貴...200蚊一次~~ 如果有綜媛好似仲會有減費~~

別墅

回覆 Ah_B 的帖子

其實好似2004年已開左浸會全人健康中心了~佢地浸會醫院就係想以平價幫助普遍患有情緒病的人~~我都幾欣賞浸會醫院....係啊~~ 出面私家要大約1200-1500一次嫁...我而家食藥...係個輔導員,,,轉介...係普通西醫來的~ 你可以叫佢加減藥...我之前食5MG之後10MG...10MG我覺得反而差左...之後叫醫生減返成5MG~~ 而家一直KEPP住見,同食藥....

別墅

回覆 Ah_B 的帖子

Yes ar... 同一個!!!如果唔介意 大家whatsapp 傾下計。互相支持啦! :)

首頁

尾頁

跳至