婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆:CSS701 的帖子

我唔會暈,淨係會腳震同埋一坐低,好明顯會不自己繃緊腳背

複式洋房

引用:我唔會暈,淨係會腳震同埋一坐低,好明顯會

原帖由 kkatlaw 於 14-06-25 發表
係不自覺,打錯

大宅

引用:Quote:原帖由+smallbe+於+14-06-25+發表政

原帖由 CSS701 於 14-06-25 發表
我睇政府先,太求其

你可以一試,可見左社工先,佢地覺得有需要會轉介你見心理學家
我想試下見心理學家先,你見心理學家ok嗎?

大宅

你會唔會心跳快同個胃唔舒服?又或者周身唔妥?成日覺得呢到痛個到痛咁樣?

大宅

你會唔會心跳快同個胃唔舒服?又或者周身唔妥?成日覺得呢到痛個到痛咁樣?

大宅

大宅

引用:Quote:原帖由 hudsonchui 於 14-06-25 發表

原帖由 smallbe 於 14-06-25 發表
我又係咁呀!唔知點算好!咁你會成日都好驚嗎?
我都係咁,好驚自己有事,對仔女唔知點算,而家成日心跳,小小事就好驚

大宅

回覆:懷疑自己抑鬱症

你應該晤係抑鬱可能係焦慮……我都係生完之後小小嘢就驚一餐!我都覺得好煩、依家睇緊政府食緊藥

複式洋房

引用:Quote:原帖由 kkatlaw 於 14-06-25 發表我

...
以前會胃痛,而家無囉,飲食都可能有啲關係,而家戒清左,胃痛少左好多好多。
有時好煩果陣會頭痛。心跳快同血壓都高架,好易緊張,因為我本身身體都有啲毛病,見醫生前姑娘量血壓同心跳,姑娘都好緊張話妳尼個年紀血壓唔應該咁高,又問我知唔知自己平時心跳幾多下,佢幫我量心跳120,佢眼都凸埋。我知我自己係緊張,但我控制唔到!

大宅

引用:Quote:原帖由+smallbe+於+14-06-25+發表你

以前會胃痛,而家無囉,飲食都可能有啲關係,而家戒清左,胃痛少左好多好多。
有時好煩果陣會頭痛。心跳快 ...
我又係本身身體有d毛病,其實會否因為身體有毛病而引起情緒問題?我覺得自己有d關係

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:懷疑自己抑鬱症

我唔知自己有冇,但起碼覺得自己情緒有問題,心情成日大上大落,特別遇到自己病,生活經濟問題就會咁,脾氣好燥!

複式洋房

引用:Quote:原帖由 kkatlaw 於 14-06-25 發表以

我又係本身身體有d毛病,其實會否因為身體有毛病而引起情緒問題?我覺得自己有d關係

...
都有啲,因為自己唔醒水,太後期先去睇醫生,搞到嚴重左,而家成日記住邊度唔舒服有問題要即係去搵醫生睇。不過係病之前我都已經係一出門口就好緊張,無得解決,同住嘅人唔配合,叫佢唔好做佢偏要做,唔理我講乜,久而久之變得好無安全感,乜都孭上身,無人信得過。

大宅

引用:你應該晤係抑鬱可能係焦慮……我都係生完之

原帖由 kaka1022 於 14-06-25 發表
你應該晤係抑鬱可能係焦慮……我都係生完之後小小嘢就驚一餐!我都覺得好煩、依家睇緊政府食緊藥

...
自上年年中開始,知自己有血壓高,就開始擔心,加上有親戚中風昏迷做左植物人,又有朋友因病去逝,自己有小小唔妥就好擔心,會心跳,不安,頭痛。

大宅

引用:Quote:原帖由+kaka1022+於+14-06-25+發表你

原帖由 pyemily 於 14-06-26 發表
自上年年中開始,知自己有血壓高,就開始擔心,加上有親戚中風昏迷做左植物人,又有朋友因病去逝,自己有小 ...
我老公個邊最近又係有親戚走左,跟住我就覺得好驚,只有晚上訓覺時最舒服,每朝一訓醒就開始覺得心跳同不安,加埋個胃不適服,就好擔心自己有事,個囡仲細剛兩歲,唔知點算好!

珍珠宮

似是驚恐症,我現在看中醫。

禁止訪問

大宅

引用:Quote:smallbe+發表於+14-6-25+13:18+懷疑

原帖由 mimi603 於 14-06-26 發表
你呢個情況我都試過~如果真係覺得個人唔妥,要同屋企人傾下,萬一有咩事,都有個人睇住你,你要盡量放開D,唔好 ...
咁你而架好返未呀?當時身體上有無咩不適架?

大宅

引用:似是驚恐症,我現在看中醫。

原帖由 sabun 於 14-06-26 發表
中醫ok嗎?可以醫到情緒病?

侯爵府

引用:似是驚恐症,我現在看中醫。

原帖由 sabun 於 14-06-26 發表
有無效果?

別墅

去浸會全人健康中心見下輔導先啦~~ 200-600一次50分鐘...輔導員幾好嫁...我而家都見緊...不過我係社交上問題...你可以上網查查啦~~

首頁

尾頁

跳至