跳至

首頁

尾頁

複式洋房

未有亞囡前108磅,
有左到生139磅,
生完亞囡119磅,
而家三個月啦,都仲係115磅,
幾時先可以變返以前既身型呀,又話湊bb會瘦,都冇既,想去做下運動,但亞囡又冇人湊,嗚嗚:-( :-( :-(仲有好大個肚腩,好大既patpat同好粗既大比呀,而家好難買衫著呀,d骨好似大晒咁,個膊頭好橫,成個男人咁 , 各位媽咪又點呀?減肥成功既媽咪又分享下減肥心得丫

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

推住bb出街law
我每個星期至少都會行一次4miles
唔多唔少都算有做下運動既

我宜家已經輕過生之前lu
雖然仲有個肚腩...不過都冬天law,唔緊要la~仲有時間!

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

未ar~我下身肥到隻豬咁.............以前d褲都可0岩者 .外人一睇就知我生過....
人就是如此!喜歡隨著環境轉變.是對是錯,當下覺得好玩就不顧後果!做了媽媽時常會大罵孩子的好奇.好勝心.但做媽媽的會否反醒自己也不是如此!

大宅

我仲慘呀,個盤骨又大肚腩又大,有次去睇醫生個醫生問我有左幾多個月.:-( :-(
其實盤骨係咪真係唔會細番架

大宅

我個pat pat仲係好大個, 我都好想回復以前的身材, 不過生完有一樣好(唯一), 就係個胸大過以前:tongue:

大宅

我生前138LB, 生完後6個星期124LB, 依家3個半月後都係124LB. 因我餵人奶, 成日都好肚餓又唔可以減肥忍口. 所以依家都仲係咁重.:cry: 又話餵人奶會瘦, 我真係唔覺. 不過, 如果我唔餵人奶, 可能仲肥.算啦,唔理啦, 斷左人奶先減啦...希望可以減10LB.

別墅

我個B係8月18號出世既, 而家己經有3個月啦........
不過我本身係比較瘦既人, 所以無刻意去減肥啦, 自自然然咁就瘦返囉, 不過我而家都比生之前肥左幾磅, 不過我都好想要返條2幾吋既腰呀 , 而家睇落真係好粗, 唯有玩多D乎拉圈啦, 但其實大家都唔駛急既, 如果係自己湊BB既好快就會瘦返架啦, 因為辛苦嘛 , 反而太刻意去減既話會傷身啦..........大家加油啦...... 如果真係咁介意不如就去跑下步啦, 係全身運動, 應該會瘦得快D, 大家不妨試下啦....... :loveliness:

複式洋房

原文章由 姬原巧合B 於 07-11-22 17:30 發表
我個B係8月18號出世既, 而家己經有3個月啦........
不過我本身係比較瘦既人, 所以無刻意去減肥啦, 自自然然咁就瘦返囉, 不過我而家都比生之前肥左幾磅, 不過我都好想要返條2幾吋既腰呀 , 而家睇落真係好粗, 唯有 ...

我都試過有一晚自己一個去樓下跑步呀,嘩,,,跑左一陣,唔夠45分鐘,我已經返左上屋企啦,我怕自己暈左係個公園度冇人知呀 ,好辛苦架,可能太耐冇做運動啦,又暈又冇氣,幾驚呀......

別墅

回覆 #8 baby0819 的文章

我老公叫左我去跑渣打馬拉松呀, 我都好耐無跑過啦, 到而家都未開始跑呀, 我都唔知到時跑唔跑到呀.......

複式洋房

未有亞囡前98磅,
有左到生124磅,
生完亞囡107
4/m

別墅

未有B女前107磅, 有左到生160磅, 生完B女後現在118

下圍
34 39 35
腰圍
25 32 28

無大無細
己可著回之前D Jeams, 不過扣不到拉鏈還差少少, 減多1至2吋便可, BB14号便4個月了, 我是全職Mother, 不過無用母乳. 因坐月時感冒都是剛好番, 真的要100日呀,

別墅

原文章由 zoojzooj 於 07-12-11 18:45 發表
未有亞囡前98磅,
有左到生124磅,
生完亞囡107
4/m

哈哈!我未有呀女前同生完呀女後的磅數都同你一樣呀!
雖然已可以著番以前的牛仔褲,但係個肚好似有d鬆:-( ,除左坐月做過產後運動外,而家返工,放假就同bb一齊,完全無時間做運動(可能係藉口)ops:" /> ...........woo.woo............磅數一路都無回落........點算?!

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我8月尾生,未有bb時around 108 lbs, 臨生時around 145 lbs, 生完到宜家都有around124 lbs. too bad!有乜方法減呀,我係餵人奶, so 又can't 食太少 :cry:

複式洋房

我同你差不多, 生之前98 lb, 臨生時148 lb, 8 月 21日生, 現在112lb....又話餵人奶瘦得快d 嘅? 會唔會你停了餵才開始瘦?

原文章由 bb0826 於 07-12-12 12:06 發表
我8月尾生,未有bb時around 108 lbs, 臨生時around 145 lbs, 生完到宜家都有around124 lbs. too bad!有乜方法減呀,我係餵人奶, so 又can't 食太少 :cry:

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我無主動去減播,不過依排試返未有之前d褲,依家著得上去不過拉吾到連,上一個月穿到大肶就吾得啦~今個月就穿曬上去,睇黎我進展得吾錯
但係人家重係120磅 ..磅數都無減到.可能係收水.......
人就是如此!喜歡隨著環境轉變.是對是錯,當下覺得好玩就不顧後果!做了媽媽時常會大罵孩子的好奇.好勝心.但做媽媽的會否反醒自己也不是如此!

大宅

原文章由 jecy媽咪 於 07-11-20 09:43 發表
我個pat pat仲係好大個, 我都好想回復以前的身材, 不過生完有一樣好(唯一), 就係個胸大過以前:tongue:

你就好啦!起碼個胸大咗!我就慘啦,個pat大咗,個肚臍黑咗,個肚腩大咗,個腗粗咗,但個胸細咗

複式洋房

我又係喎, 可以著返一些褲, 但磅數仍维持112 lb, 1 個月都冇变過.

原文章由 梓軒媽咪 於 07-12-13 11:15 發表
我無主動去減播,不過依排試返未有之前d褲,依家著得上去不過拉吾到連,上一個月穿到大肶就吾得啦~今個月就穿曬上去,睇黎我進展得吾錯
但係人家重係120磅 ..磅數都無減到.可能係收水...... ...

別墅

未有亞囡前118磅,
有左到生145磅,
生完亞囡140磅,
而家4個月啦,都仲係126磅,以為返咗工會瘦d..點知都無...真係死火....:tongue:

別墅

哈哈, 我同你一樣咁既
我未有bb120lbs, 到生前有148lbs, 家下生完都仲有126lbs呀
唉....媽咪真係偉大呀.....大家努力呀
原文章由 tantantt 於 07-12-18 18:11 發表
未有亞囡前118磅,
有左到生145磅,
生完亞囡140磅,
而家4個月啦,都仲係126磅,以為返咗工會瘦d..點知都無...真係死火....:tongue:

民房

我仲誇張呀,咁多位
未生:116lbs
臨生:166 lbs
生完: 140lbs
而家已經4個月仲有成10lbs,都唔知幾時可以修晒

首頁

尾頁

跳至