懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

“爆肚”兩個字真係好恐怖,但又唔想隔得太耐先生,想第一個有個伴陪佢成長,年齡近岩玩d

翡翠宮

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆:第一胎開刀,第二胎想順產要隔多年呢?

我隔3年4個月!第二胎成功順產

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
只有在懂價值的人面前才有價值!
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

大宅

引用:我隔3年4個月!第二胎成功順產

原帖由 goosema 於 14-06-27 發表
我隔3年4個月!第二胎成功順產
你係咪私家生呀?隔兩年唔知可唔可以呢?

翡翠宮

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+goosema+於+14-06-27+發表我

原帖由 mmwant 於 14-06-27 發表
你係咪私家生呀?隔兩年唔知可唔可以呢?
唔係呀,政府醫院,不過響外國

其實醫生講過隔兩年就可以試順產,因為正常傷口已經完全復原

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
只有在懂價值的人面前才有價值!
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~
回覆 mmwant 的帖子

您好mmwant, 媽媽真係好為自己小朋友著想呀! 開刀造成嘅傷口有三層:表面皮膚、腹膜及子宮,腹膜及子宮嘅傷口,可能需要半至一年先會完全康復,如果媽媽有計劃再懷孕建議先向醫生查詢一下啦。
我有一個願望,就是想見到每個BB食得好、瞓得好、笑得好、Poo得好,
有個海綿級肚仔,每天盡情體驗新事物、吸收新樂趣!

複式洋房

我第一胎係順產 (2006年) , 第二胎係 emergency 開刀(2009年),而家呢胎我想順產,但係e生建議開刀,因為呢胎個size大過上一胎,我覺得唔係一個好的理由law.

複式洋房

我第一胎11/2011順產變緊急開刀,第二胎而家36w,醫生話今次順產機會得6成,最終決定都係開刀

複式洋房

大仔2010 Dec緊急開刀, 細女都開刀,就來8個月啦!

伯爵府

育兒性格勳章 想生BB熱投 hashtag影視迷勳章

引用:“爆肚”兩個字真係好恐怖,但又唔想隔得太

原帖由 mmwant 於 14-06-27 發表
“爆肚”兩個字真係好恐怖,但又唔想隔得太耐先生,想第一個有個伴陪佢成長,年齡近岩玩d

...
我醫生話半年之後已經ok,
但佢話最fit 就係年半

大宅

回覆:mmwant 的帖子

我隔23個月,第一胎開刀,第二胎順產

公爵府

畀面勳章

引用:我隔23個月,第一胎開刀,第二胎順產

原帖由 jinjin_922 於 14-07-08 發表
我隔23個月,第一胎開刀,第二胎順產
你覺得兩樣有咩分別?第一胎點解揀開刀既?我第一胎開刀,因怕痛…家下第二胎都想開刀…又係怕痛…

各位服用任何中藥前,應先向中醫師請教為宜!

大宅

引用:Quote:原帖由 jinjin_922 於 14-07-08 發表

原帖由 siutreasure 於 14-07-08 發表
你覺得兩樣有咩分別?第一胎點解揀開刀既?我第一胎開刀,因怕痛…家下第二胎都想開刀…又係怕痛…

...
分別在順產係產前辛苦,開刀係産後辛苦。我第一胎胎盤前置必須開刀,第二胎咩都好正常,政府醫院要試順產先,否則我都係揀開刀。。

公爵府

我想起碼都要嗰三年,最少都要隔兩年。
因為第一年嗰肚都未完全好番。

大宅

引用:Quote:原帖由 siutreasure 於 14-07-08 發

原帖由 jinjin_922 於 14-07-08 發表
分別在順產係產前辛苦,開刀係産後辛苦。我第一胎胎盤前置必須開刀,第二胎咩都好正常,政府醫院要試順產先 ...
請問政府生之前有無話萬一試順產時爆咁點算呀?

大宅

引用:Quote:原帖由 jinjin_922 於 14-07-08 發表

原帖由 mmwant 於 14-07-08 發表
請問政府生之前有無話萬一試順產時爆咁點算呀?
佢話暴嘅機會真係好微,除非你第一胎係打直開囉,咁唔使諗,之後都係一定開刀。

已刪除用户

2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章

公爵府

畀面勳章

引用:開刀真係好痛丫如果有得再生第二胎好想順產

原帖由 tingho 於 14-07-09 發表
開刀真係好痛丫如果有得再生第二胎好想順產丫!
但我第一胎係比我預約生曬日期早左幾日見紅、陣肚入院,我都覺好痛,開完刀我問醫生頭先開左幾度,醫生話一度都未開…我稔我咁怕痛,都冇本事順產…

各位服用任何中藥前,應先向中醫師請教為宜!

首頁

尾頁

跳至