美容扮靚

跳至

首頁
12345...18

尾頁

大宅

有無人用緊阿原肥皂??我想試,有無人用過??唔該

http://www.hksoap.com/product.asp

大宅

我終於走去旺角買左肥皂用來洗面,個感覺真係唔錯

複式洋房

原文章由 RL 於 07-11-24 10:25 發表
我終於走去旺角買左肥皂用來洗面,個感覺真係唔錯

我用過,我也覺得很不錯。:loveliness:
我想最主要是佢無任何化學成份,真的純天然
讓我的皮膚在沒有化學成份的環境自癒。
本草綱目也記載很多草本植物對皮膚的好處。

只是當BB用時,我會將肥皂在水中稀釋,讓他浸一會,再過清水
我以前也有皮膚問題,也用過很多不同的方法,
但,發覺最終也是靠自己
我由平常飲食、生活習慣開始做起

大宅

我覺得個感覺比想像中好,其實一直都好驚用肥皂洗面,因為太麻煩,不過因為e家d皮膚差左好多所以就想試下天然產品會唔會好d,因為我d皮膚好敏感所以用產品要好小心,希望有效啦!!!

男爵府

畀面勳章

我見有好多款,請問你用緊邊一款?我都想試!

大宅

purplehouse:

我用緊綠豆薏仁,真係幾好,昨晚d暗瘡重紅,今日已紅明顯好左,妳可以在留言板問下職員妳適合用邊隻

RL

原文章由 purplehouse 於 07-11-24 19:04 發表

複式洋房

原文章由 purplehouse 於 07-11-24 19:04 發表

你也可打電話問加
我自己及朋友就用過艾草,大家也曾有濕疹
我現在就用綠豆薏仁,四神,因我皮膚冬天較乾及想美白
BB就用燕麥,尤加利
大女就用清肌,紫草洛神,因有青春痘
先生就用艾草,檸檬,清肌,因喜歡其味道及可去體味
遲些我想試苦茶,松木,柑仔
因苦茶話更滋潤,松本可有鬆馳作用,柑仔可去橙皮紋及美白
到時再同你分享啦:loveliness:

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

只有網上訂購的嗎?冇得試囉?
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

複式洋房

原文章由 Giant 於 07-11-25 09:21 發表
只有網上訂購的嗎?冇得試囉?

你可以打電話問些肥皂適合你
你買左個肥皂未有得試囉

複式洋房

原文章由 RL 於 07-11-24 20:29 發表
purplehouse:

我用緊綠豆薏仁,真係幾好,昨晚d暗瘡重紅,今日已紅明顯好左,妳可以在留言板問下職員妳適合用邊隻

RL

RL
我在綱上知道阿原肥皂是無化學成份的皂。想請問你用後會否感到乾呢?

複式洋房

原文章由 quitemom 於 07-11-25 00:16 發表

你也可打電話問加
我自己及朋友就用過艾草,大家也曾有濕疹
我現在就用綠豆薏仁,四神,因我皮膚冬天較乾及想美白
BB就用燕麥,尤加利
大女就用清肌,紫草洛神,因有青春痘
先生就用艾草,檸檬,清肌,因喜歡其味道及可去體味
遲些我想 ...

quitemom,
我也在找尋一些天然的清潔用品,我皮膚較乾,請問有什麼推介呢?

大宅

回覆 #2 (o.o) 的文章

我其實我一直都好討厭用肥皂,因為好大唔方便同感覺上好皂同好乾,但無辦法因為最近d皮膚好差同出左好多暗瘡,試過幾隻洗面都唔係咁好,所以先想試下d天然產品會唔會好d,其實我買既時候都同個女仔講其實好唔鍾意用皂,佢教我可以將個皂切一小件,用完再切,原來用這方法好方便,我切成好細件大約一吋所以用隻好細既玻璃兜裝就得,我用左幾日唔覺得乾,但係呢幾日天氣太乾燥我d皮膚都乾後來搽護膚品就無事,唔會係因為洗面皂問題

大宅

我想問有無門市架

大宅

回覆 #1 smallkwai 的文章

佢妳可以上寫字樓買,因為我都係上去買,可以問清楚D,妳去佢個網有地址

複式洋房

原文章由 (o.o) 於 07-11-27 18:10 發表

quitemom,
我也在找尋一些天然的清潔用品,我皮膚較乾,請問有什麼推介呢?

以我自己的皮膚比較乾,而他們的肥皂我也差不多試過了
我覺得苦茶、四神、燕麥、松木、綠豆薏仁
在冬天也很適合我乾性的皮膚用
你也可問他們及看這網站了解多一些:loveliness:
http://www.hksoap.com/product_list.asp?cid=2

複式洋房

原文章由 smallkwai 於 07-11-28 12:44 發表
我想問有無門市架

阿原肥皂在旺角架
如果你住比較遠
你可以在綱上訂購
他們可以送貨架:)

複式洋房

原文章由 RL 於 07-11-28 11:43 發表
我其實我一直都好討厭用肥皂,因為好大唔方便同感覺上好皂同好乾,但無辦法因為最近d皮膚好差同出左好多暗瘡,試過幾隻洗面都唔係咁好,所以先想試下d天然產品會唔會好d,其實我買既時候都同個女仔講其實好唔鍾意用皂,佢 ...

多謝您的分享呀, 我都想買綠豆意仁試吓:)

複式洋房

原文章由 quitemom 於 07-11-29 11:23 發表

以我自己的皮膚比較乾,而他們的肥皂我也差不多試過了
我覺得苦茶、四神、燕麥、松木、綠豆薏仁
在冬天也很適合我乾性的皮膚用
你也可問他們及看這網站了解多一些:loveliness:
http://www.hksoap.com/product_list. ...

謝謝分享, 我以前有個中醫, 佢知我貪靚, 特別磨了一些綠豆粉給我, 話可以美白. 之後我怕麻煩他就無再要了. 所以我都相信佢綱站講的應該是有幫助, 最最重要是它真的沒有化學成份. 所以我上綱訂了你及RL都有用的綠豆薏仁, 另外仲有....苦茶, 四神, 艾草, 艾草俾我老公個家姐個女用呀, 佢有濕疹...好慘架! 咁我又岩岩好有免費送貨:)

複式洋房

原文章由 (o.o) 於 07-11-30 00:28 發表

謝謝分享, 我以前有個中醫, 佢知我貪靚, 特別磨了一些綠豆粉給我, 話可以美白. 之後我怕麻煩他就無再要了. 所以我都相信佢綱站講的應該是有幫助, 最最重要是它真的沒有化學成份. 所以我上綱訂了你及RL都有用的綠 ...

好開心又一個人喜歡用純天然的東西啦:loveliness:
純天然的清潔用品,不單對我們皮膚好,
對大自然環境也好,因少了很多污染物。
慢慢你會發覺買少很多護膚品
咁樣老公都錫晒你,因為幫佢慳唔少呀
你看看用得怎樣,我們可以在此分享吓

男爵府

畀面勳章

我都要買比老公同呀女佢地用呀,

首頁
12345...18

尾頁

跳至