自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

我細佬有白蝕,初初在肚臍小小白色,依家範圍大左,圍住左成個肚臍都白晒。

其實醫唔醫得好?睇皮膚科or 中醫?佢呢d 後生仔,我地一早叫佢去睇醫生又唔理我地,見到佢咁真係擔心。

大家有冇醫生介紹或者經驗分享下?

珍珠宮

畀面勳章

係免疫系統失調,用營養配合可以令佢好返的....
龍鳳媽

珍珠宮

引用:係免疫系統失調,用營養配合可以令佢好返的

原帖由 arale1668 於 14-06-29 發表
係免疫系統失調,用營養配合可以令佢好返的....
應該如何入手?

大宅

回覆:其實白蝕有冇得醫?

我細個嘴角懷疑白蝕,之後入左政府皮膚科,醫生話係皮膚色素死左,唔會好得返,只可以搽藥膏唔好比佢擴散,但搽左6,7年,中學時竟然開始有返色,忘記咩原因無再覆診,但之後講過呢樣野比其他醫生聽,佢話好得返既一定唔會係白蝕,但我面已經無左,真係求證唔到。但一定要快啲睇醫生搽藥膏先,真係會擴散,會一撻撻白曬,白到白色咁

珍珠宮

引用:我細個嘴角懷疑白蝕,之後入左政府皮膚科,

原帖由 chanbbheihei 於 14-06-29 發表
我細個嘴角懷疑白蝕,之後入左政府皮膚科,醫生話係皮膚色素死左,唔會好得返,只可以搽藥膏唔好比佢擴散, ...
就係見佢越來越大達

禁止訪問

畀面勳章 BK Milk勳章

珍珠宮

引用:我亞女從小二開始有。到宜家中三都醫唔好。

原帖由 summerpo 於 14-06-29 發表
我亞女從小二開始有。到宜家中三都醫唔好。仲月黎月多。無論中西醫我都睇過好多好多醫生。其實直到現在都係 ...
你女女在私府定私家跟進緊?

禁止訪問

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 summerpo 於 14-06-29 發表我

大宅

盡快睇醫生,我見過人圍住隻眼,圍住個嘴白。而家健康院睇唔知會唔會轉介皮膚科呢

珍珠宮

引用:盡快睇醫生,我見過人圍住隻眼,圍住個嘴白

原帖由 chanbbheihei 於 14-06-29 發表
盡快睇醫生,我見過人圍住隻眼,圍住個嘴白。而家健康院睇唔知會唔會轉介皮膚科呢

...
咁大個仔都唔聽人講

子爵府

要醫!!以前有同事少少唔理,愈來愈犀利……上埋面一噠噠,嚴重連頭髮都白埋

老虎囡2010年2月10日於嘉諾撒出世喇, 早過預產11日~ 重6.71磅

大宅

你上網搵啲白蝕既相佢睇

珍珠宮

昨晚講左一輪,cap 埋大家既回覆比佢睇,似乎細佬開始明白係一定要去睇醫生

珍珠宮

畀面勳章 hashtag影視迷勳章

引用:要醫!!以前有同事少少唔理,愈來愈犀利…

原帖由 siufung 於 14-06-29 發表
要醫!!以前有同事少少唔理,愈來愈犀利……上埋面一噠噠,嚴重連頭髮都白埋

...
我有同事都係,佢已經係醫緊,但連眉毛都轉埋白色,個樣突然老左好多。

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

朋友有汗斑,都係一撻撻白色咁,係可以醫好。

白蝕就唔知。

請勿打招呼~

首頁

尾頁

跳至