跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我本身有鼻敏感!
屋企一路都有養兩隻小鸚鵡!
唔知係唔係有左BB既關係, 低抗力差左, 敏感都嚴重左!
呢幾日直情個鼻塞曬, 聲都變埋...
今日睇醫生, 連醫生都比左3日假我休息... 你可以想像到係幾嚴重!!!

我亞爸亞媽叫我不如唔好要呢兩隻鸚鵡... 話我身體已經咁差... 第時BB出世可能都影響到... 到時先唔要, 不如依家快D諗下點算....

我老公反而一句都無講過... 只係成日叫我唔好行咁埋D鸚鵡到...大佬 你估你屋企幾千呎呀, 佢地D毛會飛嫁....
之後同佢講不如唔好要兩隻鸚鵡... 佢竟然同我講"醫生話小朋友一出世就同D小動物一起生活, 大左D氣管會好D!"
嘩, 我真係第一次聽!!! 其實我都真係好唔捨得D鸚鵡... 不過我亞媽話, 一個係你個BB既一世, 一個係你唔捨得既鸚鵡, 叫我自己諗下邊樣重要D!!!

其實我黝係因為老公完全無理過我依家幾辛苦....唉... 真係唔識形容.................... 好心痛!!!

複式洋房

landlandhuimama,

你唔好咁嬲住啦, 因住影響個BB呀!!!

你老公應該係唔捨得對小鸚鵡, 都係人之常情o者, 你平心靜氣坐低, 同佢慢慢傾下, 分析箇中利害吧, 佢應該會明白&體諒你的苦況o既 o 有時d男人真係好鈍的, 要畫公仔畫出腸至會明o

其實你o地可唔可以暫時送對小鸚鵡去家人or 朋友屋企暫住, 直到你生BB為止呀 ?

[ 本文章最後由 dorothywtc 於 07-11-21 20:58 編輯 ]

複式洋房

係呀, 佢真係好蠢嫁....
不過我都好唔捨得..始終都養左幾年
依家大家都努力搵人, 睇下可唔可以搵到人幫手養住先

子爵府

landlandhuimama

你唔好咁嬲啦,會影響個胎架, 我朋友養左隻狗5年. 大肚果陣為左bb 著想都將佢擺係佢anut度養,因為佢隻狗成日pok去佢身度.佢果陣都唔捨得.到生完之後,先養返lor, 你宜家最重要呢段時期,你同你bb都健康! 睇下有無親友肯養住先啦

原文章由 landlandhuimama 於 07-11-22 11:29 發表
係呀, 佢真係好蠢嫁....
不過我都好唔捨得..始終都養左幾年
依家大家都努力搵人, 睇下可唔可以搵到人幫手養住先

複式洋房

我都係有鼻敏感, 剛bingo時, 塞到瞓唔到 , 去睇醫生就話我傷風敏感, 三星期啦, 冇咩好轉, 上網先知, 原來懷孕, 受內分秘同水腫影響, 會鼻塞呀 , 我個產科醫生證實左話係會呀, 所以未必同小動物有關, 試下墊高個枕頭瞓會好d, 我就維持左個幾月, 唔好擔心:lol:

大宅

我本身有狗仔, 宜家有左後鼻敏感都勁左好多, 冇覺好瞓, 但我覺得未必同D毛有關, 反而係呢排天氣好乾燥, 加上孕婦鼻子易充血(D書話如果本身有鼻敏感, 懷孕期會更嚴重) 而造成. 所以我從冇諗過易離我隻狗, 覺得唔關佢事. 當然我覺得人人唔同, 唔可以一概而論... 只係我小小意見.

複式洋房

希望遲d會好d啦
不過依家都會養... 唔要佢地好慘!!!!

男爵府

你果對係咩鸚鵡? 如果係灰鸚/葵花類就問題大d, 因為d 羽粉真係幾勁

複式洋房

佢地就係葵花既一種.. 所以甩得好勁呀

男爵府

原文章由 landlandhuimama 於 08-2-26 20:44 發表
佢地就係葵花既一種.. 所以甩得好勁呀

不如放部空氣清新機係佢地附近try 下, 近來天氣比較差所以你可能會辛苦d, 努力呀

首頁

尾頁

跳至