嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

別墅

你地孖B幾週出世?? 有幾重??

別墅

36週穿水出世,每個5磅,是孖仔,現在2歲8個月。

珍珠宮

醒目開學勳章

係咪跟你一齊出院呀?
駛唔駛係 e 院住多几日呢?

原文章由 wheung 於 07-11-21 23:11 發表
36週穿水出世,每個5磅,是孖仔,現在2歲8個月。

男爵府

37週開刀,哥哥6.1磅,弟弟4.9磅出世好健康不用照燈,今年已經六歲了

禁止訪問

男爵府

嘩你哋咁正嘅?
我對囡38週2催生 10個鐘,出世 4.7磅 及 5.1磅,出世時我哋三個都發燒,可能因為我想佢哋好,堅持順產啦,所以三個都細菌感染,我住五日,大妹住七日,細妹仲住 14日添呀,唉回想起那段日子真難涯,係屋企泵奶比老公帶去醫院,奶奶又唔比我出去,唉,好彩涯咗兩日,大妹出院,我係屋企照顧大妹,老公帶奶去比細妹,不過就好掛著細妹妹呀,唔知佢係醫院有無比人蝦

原文章由 lemonc 於 07-11-21 23:27 發表
出世時各6 lbs
38Wk 2 D 開刀出世, 我地一家住咗4日半醫院, 一齊出院

DAY 1: 3.37KG,DAY 4: 3.35KG,DAY 5: 3.47KG,
DAY 8: 3.52KG,DAY 16:3.81KG,DAY 38:5.11KG,DAY 42:5.5KG,day 44: 5.86kg,2M4D 6.69KG,

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

32w6d, 大孖4lbs, 細孖3.5lbs, 我就住左1wk e院,
大孖1mths, 細孖 1mths+2days

今次生仔真係好難忘, coz 入院果日係舊曆生日,
出院果日就係新曆生日

男爵府

keroppipooh,

真係好難忘同好易記

原文章由 keroppipooh 於 07-11-22 00:26 發表
32w6d, 大孖4lbs, 細孖3.5lbs, 我就住左1wk e院,

出院果日就係新曆生日

DAY 1: 3.37KG,DAY 4: 3.35KG,DAY 5: 3.47KG,
DAY 8: 3.52KG,DAY 16:3.81KG,DAY 38:5.11KG,DAY 42:5.5KG,day 44: 5.86kg,2M4D 6.69KG,

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原文章由 mslo 於 07-11-22 00:52 發表

真係好難忘同好易記

係 ar.... 真係夾都無咁 "q"
同埋打 c 都 ng 會再黎多次

我同孖b舊曆隔1日,新曆就隔5日,
可以一齊 tim :loveliness: :loveliness:

[ 本文章最後由 keroppipooh 於 07-11-22 00:57 編輯 ]

男爵府

唔係丫,點解打 c 都唔嚟多次呀,曾特別話生三個喎 我打算下年年尾再生多胎 希望唔好再係胞胎啦

原文章由 keroppipooh 於 07-11-22 00:55 發表

係 ar.... 真係夾都無咁 "q"
同埋打 c 都 ng 會再黎多次

我同孖b舊曆隔1日,新曆就隔5日,
可以一齊 tim :loveliness: :loveliness:

別墅

why 咁早就要生?? 係咪有乜唔妥??
作動??

原文章由 keroppipooh 於 07-11-22 00:26 發表

出院果日就係新曆生日

大宅

2018復活節勳章 睛靈勳章

33w3d穿水順産出世,大孖重1.55kg,細孖重1.49kg
由穿水到出世只用了3小時but大細孖要住醫院個半月
我就住一日就出院 兩個相差3分鐘

[ 本文章最後由 yvonneguo125 於 07-11-22 03:21 編輯 ]

大宅

我對孖女37w4d生..大b6.6lbs..細b5.4lbs..順產..不過生果陣我無啦啦血壓高..攪到孖b都陪我喺醫院住左一個禮拜先出院..:lol

複式洋房

我對係龍鳳胎黎既..37w催生...呀哥順產重2.59kg,呀妹逆產重2.56kg,依家5個半月大^^計埋入院等催生果日住左6日醫院,3個一齊出院^^

子爵府

環保接龍勳章 畀面勳章

33week 4 day穿水 開刀出世,每個4磅

大宅

我 36週開刀 , 家姐 4.5 LBS , 妹妹 4.6 LBS , 我住咗8日醫院, 佢哋住咗15日先出院, 要等足磅!

大宅

37w3 開刀
家姐 2.84kg, 妹妹 2.64kg...兩個都足磅出世:mrgreen: :mrgreen:
兩個相差2分鐘

e+一歲大了...兩個都有20lbs... :mrgreen: :mrgreen:

[ 本文章最後由 Dr.Mickey 於 07-11-22 10:15 編輯 ]

大宅

我37w4穿水開刀
家姐2.34kg 妹妹2.04kg

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

好厲害呀

我對孖仔就兩個都大約2.5kg囉
原文章由 Dr.Mickey 於 07-11-22 10:14 發表
37w3 開刀
家姐 2.84kg, 妹妹 2.64kg...兩個都足磅出世:mrgreen: :mrgreen:
兩個相差2分鐘

e+一歲大了...兩個都有20lbs... :mrgreen: :mrgreen:

生活不單會有快樂  也一定會有痛苦
事情不單會有成功  也一定會有失敗
性格不單會有圓滿  也一定會有缺陷
戀愛不單會有甜蜜  也一定會有心酸
有時候  我們等的  並不是機會  而是釋懷
即使被祂原諒不一定足夠   有時你也得學習原諒自己

大宅

醒目開學勳章

Hey Dr. Mickey, pls. check pm... its nice to chat in here!! :lol::" />

Mine is 龍鳳胎! 36w6d開刀... 哥哥5.4 lbs... 妹妹6 lbs, 兩個相差1分鐘... also 1 yr old now...

原文章由 Dr.Mickey 於 07-11-22 10:14 發表
37w3 開刀
兩個相差2分鐘

首頁

尾頁

跳至