影視娛樂

跳至

首頁
12345...7

尾頁

子爵府

現在連大陸的節目都好好睇,製作認真拍攝又有水準。香港的節目真的比下去。

雖然很多爸爸也不認識,(可能國內很紅)但看見小朋友天真活潑都無国界的。今輯所有小朋友都好可愛,尤其多多大幾年,好懂照顧其他小朋友。幾个小男孩暫比較自我,看看之後如何。

Sam哥第一集不太投入,與其他爸爸零交流,有點扮野。第二集開始好點。黃磊父女最窩心,曹格一个看兩個也算好勁...

雖然覺得有第一輯比較,暫覺得較有特色,而第一輯各小孩性格迴異,較有看頭。而這一輯的小孩較乖巧,沒那麽突出,但我亦會追看下去。或之後精彩。

大宅

回覆:爸爸去哪兒第二輯

邊到有得睇啊?我之前見千尋無既?

大宅

千尋有啦, 我又唔覺得吳鎮宇扮野喎, 但FEYNMAN好少講野, 唔知係未唔明普通話或唔太流利呢? 可能用廣東話好d

子爵府

方二筒 發表於 14-6-30 15:07
千尋有啦, 我又唔覺得吳鎮宇扮野喎, 但FEYNMAN好少講野, 唔知係未唔明普通話或唔太流利呢? 可能用廣東話好d ...
FLYMAN 又國語又廣東話又英文。

子爵府

引用:千尋有啦, 我又唔覺得吳鎮宇扮野喎, 但FEYN

原帖由 方二筒 於 14-06-30 發表
千尋有啦, 我又唔覺得吳鎮宇扮野喎, 但FEYNMAN好少講野, 唔知係未唔明普通話或唔太流利呢? 可能用廣東話好d ...
Sam哥少D笑容,可能累到爆。尤其第一集由山頭行到山腳,又要拿著4隻喼(有點自己攞黎)人人都放低晒,只拿1-2袋,佢堅持拿晒。山路又崎嶇...根本無法照顧小朋友,佢有時對個仔幾惡下。

子爵府

最搞笑佢地踢完泥地足球回家洗澡,吾明吳鎮宇吾同个仔洗頭,一舊舊泥還在頭頂

大宅

引用:Quote:原帖由 方二筒 於 14-06-30 發表千尋

原帖由 familyking 於 14-06-30 發表
Sam哥少D笑容,可能累到爆。尤其第一集由山頭行到山腳,又要拿著4隻喼(有點自己攞黎)人人都放低晒,只拿1 ...
雖然我都覺佢自己攞黎, 但辛苦半日, 換黎之後放便。 我係唔鐘意佢碎碎唸, 同埋太固執, 睇見佢擺住d喼都顧唔到個仔,真危險。 相比下, 佢真係有d大牌。

侯爵府

回覆:familyking 的帖子

認同!韩国版,大6版,我都有睇~誠意之作!第一輯睇完超期待第二輯!除左制作認真,啲小朋友既表现都令我意外!起初唸著大6个啲又係一孩,又係明星子女,一定有笑話睇!點知睇完感動無比!
之前tbb制作过類似既父子真人show....制作团队同啲小朋友表现都令我好失望,某啲小朋友同其父亲既港爸,王子病性格表露無謂....正如我接触人地既文化會透过睇当地既电视節目...个刻我真係覺得唔好俾人地睇到呢个show,唔好俾人覺得我地香港小朋友大部分都係咁....
anyway,我無心比較任何地方既小朋友!只係身為一个香港人,睇到香港下一代...再睇到人地既小朋友....可能聽日係7.1啦....有感而發!不喜勿插!Thanks

大宅

我都睇左,今集d小朋友都好cute好乖,暫時鐘意貝兒同楊羊羊

子爵府

大陸D人真得意,可以改名改到三个羊音都得-\'楊陽洋\',香港人肯定吾會咁。

mokchingyin0910  Cindy 叫雨橙都好特別   發表於 14-7-30 07:17
wanlowanlo  小名来架咋,好似多多咁,佢個名都唔係叫多多,正如我地香港人個個都有個英文名咁樣,大陸人都鐘意幫自己仔女起個得意嘅小名。  發表於 14-7-7 14:52

大宅

他真名不是,真名是楊文昌

子爵府

引用:他真名不是,真名是楊文昌

原帖由 Eva1611 於 14-07-01 發表
他真名不是,真名是楊文昌
really?噢原來是乳名。我喜歡Feynman同曹格个仔,百厭活潑D。另多多善解人意,多愁善感亦可愛。

侯爵府

最喜歡多妹,靚女又叻女!

大宅

熱血金章 玩具勳章 hashtag影視迷勳章

AmandaTsang1029 發表於 14-6-30 22:23
雖然我都覺佢自己攞黎, 但辛苦半日, 換黎之後放便。 我係唔鐘意佢碎碎唸, 同埋太固執, 睇見佢擺住d喼都顧唔 ...
睇左2集我覺得吳鎮宇好似好固執嘅人...聆晚睇埋佢地5家人一齊上快樂大本營仲更加覺得佢好似好唔合群咁!!好自我!

littlebee817  唔出奇啊!sam哥同其   發表於 14-7-31 01:25
mokchingyin0910  我信佢真係咁!   發表於 14-7-30 07:18
方二筒  我都有睇快樂大本營呀  發表於 14-7-2 10:45

大宅

我覺得SAM GOR 份人本身就係咁, 好過扮野做慈父。 希望FEYNMAN之後幾集可以講多D野。我記得SAM GOR 好耐之前有一次講教仔, 佢話佢好嚴, 例如佢個仔爬床, 佢會再推佢, 等佢知咁樣就會跌, 佢驚以後就唔敢再爬。其實爸爸去哪兒有SAM GOR 都可以反映另一種父親, 唔係只係得慈父。

侯爵府

sam哥今集好多野講,成日同小朋友講野,又錫左洋陽一啖

男爵府

引用:sam哥今集好多野講,成日同小朋友講野,又

原帖由 ensureyip 於 14-07-05 發表
sam哥今集好多野講,成日同小朋友講野,又錫左洋陽一啖
估吾到,佢咁鍾意小朋友

子爵府

第三集Sam哥好似warm up左,同其他爸爸有D互動,無咁自我,尤其見到姚明如小fans,又影相又簽名。

大宅

嘩...你地睇得甘快既

大宅

點解無人鍾意姐姐嫁?我好鍾意姐姐啊,覺得佢好可愛,不過都好鍾意JOE,羊羊羊

貝兒性格超級好,我覺得Fayemand表情動作有d唔正常,好搞笑!

多多就一般般

首頁
12345...7

尾頁

跳至