懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

b仔於14/11出世, 產後住在東翼9樓(即新裝修那邊) 姑娘,醫生和啊姐都好好, 而且還有很多"咭房", 好似話順產的便住東9, 若開刀住南9

大宅

原文章由 myrali 於 07-11-23 12:53 發表
b仔於14/11出世, 產後住在東翼9樓(即新裝修那邊) 姑娘,醫生和啊姐都好好, 而且還有很多"咭房", 好似話順產的便住東9, 若開刀住南9

恭喜晒!bb幾重呀?
我想請教下你,廣華有無安排孕婦照結構架?
係唔係得順產+上左堂老公先有得陪產呢?
祝bb健康成長!

大宅

原文章由 myrali 於 07-11-23 12:53 發表

myrali
恭喜晒你呀, 想問你有無入助產士小組? 同想問下係咪要係預產期個日入院等生? 同等生時老公係咪唔可以陪, 只可以係出面等?
直至生得先可以再入去?
thanks

大宅

congratulation!!!

大宅

好媽媽勳章

myrali,

Congratulations~! 希望bb快高長大!
請問你同幾多個媽咪一起住間房啊?

侯爵府

恭喜哂妳呀,祝b仔健健康康,快高長大!!
b仔有幾重呀?:loveliness:
聽完妳咁講,都安心d!!

大宅

原文章由 shatintsui 於 07-11-23 13:04 發表

myrali
恭喜晒你呀, 想問你有無入助產士小組? 同想問下係咪要係預產期個日入院等生? 同等生時老公係咪唔可以陪, 只可以係出面等?
直至生得先可以再入去?
thanks ...

如果陪產老公幾時入來好睇個助產士.我上次生時我開到6度問助產士可唔可以比我老公入來,一個話唔可以要開到10度先可以叫.後來我再見到第二個助產士再問,佢話好呀我幫你叫呀.所以生仔好睇好彩定唔好彩.我個次好好彩.個個都好好人.不過廣華都好好的.你可以放心.
如果你39週去檢查時仲未有生的情況醫生會寫紙比你.叫你幾時回去摧生的.

複式洋房

請問公務員在廣華生可否住二等房,幾時要同姑娘講呢?

大宅

畀面勳章

東9d環境,姑娘,姐姐都好,不過要符合產前是助產士小組和順產之媽媽才可入住,所以咁多吉房.
公務員--到入院便同姑娘講頭等定大房,first class都在南9入面.
ニ等房都好似得一間,2or 3個人住.

別墅

原文章由 CONNIEQ 於 07-11-24 16:37 發表
東9d環境,姑娘,姐姐都好,不過要符合產前是助產士小組和順產之媽媽才可入住,所以咁多吉房.
公務員--到入院便同姑娘講頭等定大房,first class都在南9入面.
ニ等房都好似得一間,2or 3個人住. ...

只可以choose頭等
2等房我聽媽媽講話係有鏡頭監察用黎比d需要睇住佢地既媽媽用架
我叫馮小妍 聖瑪莉諾同學記得我嗎?
我們都36歲了!

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

廣華產科只得一間頭等房,冇二等ga

大宅

b仔重3.11kg, 我是第二胎, 所以姑娘話不會安排照要自己找私家照.
要老公上堂才可陪產架.

原文章由 deen 於 07-11-23 13:00 發表

恭喜晒!bb幾重呀?
我想請教下你,廣華有無安排孕婦照結構架?
係唔係得順產+上左堂老公先有得陪產呢?
祝bb健康成長!

大宅

shatintsui
我無入助產士小組, 我過了預產期3日才生, 原本見紅入院但醫師話未生得所以反屋企根住晚上又肚痛早上7:00又入院, 到第二日早上10:58 b仔才出世.
醫生原本叫我若41weeks仍未有動靜便要入院催生.
我老公無上堂唔可以陪產, 但我見若媽媽已經入產房就生時便會叫佢的老公入產房.

原文章由 shatintsui 於 07-11-23 13:04 發表

myrali
直至生得先可以再入去?
thanks ...

大宅

QtieBB
我住的是4人房

原文章由 QtieBB 於 07-11-23 15:12 發表
myrali,

請問你同幾多個媽咪一起住間房啊?

大宅

cokikaki
b仔重3.11kg

原文章由 cokikaki 於 07-11-24 02:21 發表

恭喜哂妳呀,祝b仔健健康康,快高長大!!
b仔有幾重呀?:loveliness:
聽完妳咁講,都安心d!!

大宅

蕾蕾6382
醫生叫我41weeks反去催生

原文章由 蕾蕾6382 於 07-11-24 12:50 發表

如果陪產老公幾時入來好睇個助產士.我上次生時我開到6度問助產士可唔可以比我老公入來,一個話唔可以要開到10度先可以叫.後來我再見到第二個助產士再問,佢話好呀我幫你叫呀.所以生仔好睇好彩定唔好彩.我個次好好彩 ...

大宅

比比媽咪
sorry 唔清楚

原文章由 比比媽咪 於 07-11-24 16:16 發表
請問公務員在廣華生可否住二等房,幾時要同姑娘講呢?

複式洋房

我想問有D乜野關於阿B係要拎去架?

1)沖涼液
2)大毛巾
3)衫仔
4)手"密"仔
5)紗巾
6)濕紙巾
7)尿片

以上乜野係唔洗拎架...又有乜野我係無寫到..但係要拎呢?...因為我搞左好多袋出黎..好似好"論盡"

因為自己D床墊.M巾.網褲..墊奶pad..仲有兩個盤..已經有兩袋..

複式洋房

首頁

尾頁

跳至