跳至

首頁

尾頁

別墅

:-( BB成日"呀BA呀BA", 佢係咪真係知道自己叫邊個喇? 真係叫爸爸先, 唔叫我呀 , 超傷心, 成日見住都唔叫, 反而叫爸, 心淡:( ...........

大宅

唔好咁傷心,因為BA呢個音係比較容易,所以通常都會叫爸爸先.

另一個古老說法:就係叫邊個先,邊個就辛苦D.:lol:

大宅

好媽媽勳章

我個仔成日叫媽, 喊既時候叫"媽咪呀, 媽咪呀"

大宅

我都聽過話叫邊個先邊個就辛苦D,我個女見到我老公仲笑得特別開心0添,無法啦,依0家仲好像識講爸爸0添

我為有安慰自己話邊個叫佢先係一家之主,可能亞女都知佢先係老世。

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

蓁蓁淨係"依依也也"咁,最清楚係叫bird bird, 唔知佢叫邊個!

原文章由 jadeleejk 於 07-11-23 16:40 發表
:-( BB成日"呀BA呀BA", 佢係咪真係知道自己叫邊個喇? 真係叫爸爸先, 唔叫我呀 , 超傷心, 成日見住都唔叫, 反而叫爸, 心淡:( ...........

大宅

原文章由 jadeleejk 於 07-11-23 16:40 發表

識叫咪好囉, 有咩好傷心o者, 我個女都未識叫, 如果佢識叫, 叫邊個先有咩所謂 我同事都同我講: 叫邊個先邊個辛苦..所以呀女叫 baba, 我都一樣開心o架

[ 本文章最後由 mimimomo6 於 07-11-25 16:10 編輯 ]
天生一對大電眼,仲有立體 4D 勁長鬈捷毛 HAHA  ~
Welcome to PY's Blog      

大宅

原文章由 welcome 於 07-11-25 15:52 發表
蓁蓁淨係"依依也也"咁,最清楚係叫bird bird, 唔知佢叫邊個!

蓁蓁呢張o麥頭相好醒目呵~叫 bird bird, 可能係隻雀仔最辛苦頂喇 ~

別墅

原文章由 mimimomo6 於 07-11-25 16:09 發表

蓁蓁呢張o麥頭相好醒目呵~叫 bird bird, 可能係隻雀仔最辛苦頂喇 ~

笑鬼死 ... 咁唔係我最辛苦都好既
我又真係小器左D, 不過我COMPLAIN左之後, 佢呢兩日又真係叫MAMA喇 , 唔通真係明大人講咩既?:lol

男爵府

BK猜猜猜慶中秋

jadeleejk

唔好咁啦!我就覺得BB話係未有意思架, 我亞B就淨係 e e ye ye, 我62就佢識叫亞爺喎:tongue:

大宅

好羨慕呀
我個仔乜都未識講,
淨係識"bur":tongue:

大宅

我個仔都係呀~淨係識"bur""啊" 之後就大叫"呀"~~
不過,我都係教佢叫爸爸先~等c6上心d~

原文章由 BB618 於 07-11-26 09:04 發表
好羨慕呀
我個仔乜都未識講,
淨係識"bur":tongue:
[link=http://www.TickerFactory.com/][image noborder]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;29/st/20101228/dt/14/k/e4b9/preg.png[/image]
[/link]

大宅

原文章由 ling_piglet 於 07-11-26 09:13 發表
我個仔都係呀~淨係識"bur""啊" 之後就大叫"呀"~~
不過,我都係教佢叫爸爸先~等c6上心d~

me too

大宅

我BB都係咁呀!
不過我冇唔開心, 因為我成日唱麥當勞支歌仔.."BA啦BA BA BA"

子爵府

好媽媽勳章

我個b乜都唔識講呀, ee ya ya都懶, 耐唔耐先ya一陣, 最叻bu口水咋

洋房

唔好傷心啦! 我自己就一直教囡囡講爸爸先, 因為聽人講BB叫邊個先, 邊個辛苦D, HAHA..........所以我唔介意囡囡叫爸爸先, KAKA我好似好衰咁添...^^

另外, 如果BB未識講媽媽, 有咩事都叫爸爸先, 咁我咪得閒D囉!
喊又叫爸爸, 肚餓又叫爸爸, 想玩又叫爸爸.......HAHA,
我仲可以承機叫死佬做野, 囡囡叫爸爸呀! ......KAKA

所以你唔洗咁傷心喎, 你BB都係唔想你咁辛苦姐, 遲早都會叫媽媽架!

大宅

原文章由 fion_makeup 於 07-11-27 13:58 發表
唔好傷心啦! 我自己就一直教囡囡講爸爸先, 因為聽人講BB叫邊個先, 邊個辛苦D, HAHA..........所以我唔介意囡囡叫爸爸先, KAKA我好似好衰咁添...^^

另外, 如果BB未識講媽媽, 有咩事都叫爸爸先, 咁我咪得閒D囉!
喊又 ...

到時佢一日媽媽聲, 你唔好嫌煩呵 ~

男爵府

呀奶奶成日都話bb叫女麻女麻,佢不知幾開心.......
其實bb而家講d說話都係無意思的,唔洗唔開心wor

別墅

原文章由 mimimomo6 於 07-11-27 14:07 發表

到時佢一日媽媽聲, 你唔好嫌煩呵 ~

MIMIMOMO6, 你講野真係好好笑

大家都話係, 咁我估都真係未知自己叫邊個喇...而且媽媽都唔易叫, BB而家又"MAMA"又MUMUM又"咩咩", 都唔知佢講野定叫人

洋房

me too, 我個b乜都唔識講呀, ee ya ya都懶, 耐唔耐先ya一陣, very worry:-( :-( :-( :-(

男爵府

畀面勳章

我個女都唔多講野, 而家剩係鍾意"thee" "thee"玩噴口水
大喊o個時都會嗌 ... 可能係我心理作用

首頁

尾頁

跳至