爸爸專區

跳至

首頁
12345...9

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章

正式開返個舖, 費事騎劫左人地既

想問下M5先... 08後期款.. 我見有D有keyless go, 有D無, 係咩情況呢? 有架10年車無, 但08又反而有喎.. 10年個車主話有keyless係再新D款... 請幫我解答下丫..謝謝

大宅

回覆:Sindy 的帖子

我架08無,我諗係option嚟
好老實,華而不實,好乜特別作用

Sindy    發表於 14-7-3 22:45

禁止訪問

伯爵府

我架M8 2007年行貨, 有keyless go, 非常方便!

珍珠宮

好媽媽勳章

johnnywalker 發表於 14-7-3 20:01
08行貨應該無keyless喎,會唔會係水貨?
咁即係第二架係水貨, 而家我睇呢架係無的...我都係諗住M5算, 因為油慳應該唔少, 我平時會接下細路返放學....終於敵唔過... 睇深灰色... 噴白有咩唔好處呢?

珍珠宮

好媽媽勳章

遙遙爸爸 發表於 14-7-3 20:38
我架M8 2007年行貨, 有keyless go, 非常方便!
thanks你既資料, 咁我諗M8前期都有keyless, 但M5後期未係最新款就無keyless.. 有keyless方便左幾多呢? 可以分享下嗎? 謝覆

禁止訪問

子爵府

回覆:Sindy 的帖子

下雨時或令住好多野時唔洗揾車key開門方便好多

Sindy  thanks  發表於 14-7-3 22:45

伯爵府

Sindy 發表於 14-7-3 20:59
thanks你既資料, 咁我諗M8前期都有keyless, 但M5後期未係最新款就無keyless.. 有keyless方便左幾多呢? 可以 ...
我長期放車匙係鎖匙包唔駛拎出嚟, 行去司機或前乘客門一撳門炳粒制就開門.

珍珠宮

好媽媽勳章

johnnywalker 發表於 14-7-3 21:25
油一定慳過m8,但無m8咁舒服,仲有m8高級版有10氣袋。

噴白?你想買番黎之後噴白?
諗住有可能, 不過我覺得好可能噴白無咁靚, 點都唔同原廠色...

珍珠宮

好媽媽勳章

遙遙爸爸 發表於 14-7-3 22:00
我長期放車匙係鎖匙包唔駛拎出嚟, 行去司機或前乘客門一撳門炳粒制就開門.
...
唔好笑我大鄉理, 咁即係會自動感應? 行埋去就得? 就按下車既制?

禁止訪問

珍珠宮

好媽媽勳章

johnnywalker 發表於 14-7-3 23:52
全車噴好麻煩,一來價錢要2萬左右,二來好難及原廠,三來要去運輸署改行車證資料。
...
係啦, 我最concern係唔及原廠.. 灰色都好啦可? 唉... 心都係急....

珍珠宮

好媽媽勳章

其實而家我都仲係好糾結... M8, 07, 9萬幾好, 定M5, 08後期, 8萬好...各位ching比D意見丫...

大宅

引用:其實而家我都仲係好糾結... M8, 07, 9萬幾

原帖由 Sindy 於 14-07-04 發表
其實而家我都仲係好糾結... M8, 07, 9萬幾好, 定M5, 08後期, 8萬好...各位ching比D意見丫... ...
空間先決就M8,否則我會揀M5靈活慳油

珍珠宮

好媽媽勳章

eltontth 發表於 14-7-4 01:42
空間先決就M8,否則我會揀M5靈活慳油
多謝你意見, 好明確既指標..... 其實我都係坐四個人, 又無BB仔.. 車尾放單車... 都好似唔駛M8咁大架..好啦, 咁疊埋心水睇架M5, 多謝你

珍珠宮

好媽媽勳章

另, 原廠鈦係16寸定17寸?

珍珠宮

好媽媽勳章

另外, 我又問多個白痴問題, 見係第二個舖, 你地講+/-波... 其實係咩黎? 我其實唔係新手, 不過之前渣棍波, 之後再渣既自動波都無呢D野.. 最近渣wish, 唔識用, 所以無用.. 麻煩教下我丫... thanks

伯爵府

Sindy 發表於 14-7-3 22:49
唔好笑我大鄉理, 咁即係會自動感應? 行埋去就得? 就按下車既制?
行到架車旁, 車就感應到車匙, 咁只要按門柄上粒制就可以解鎖.

Sindy  明白, 謝謝  發表於 14-7-4 08:17

大宅

引用:另, 原廠鈦係16寸定17寸

原帖由 Sindy 於 14-07-04 發表
另, 原廠鈦係16寸定17寸?

首頁
12345...9

尾頁

跳至