論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

上個月買咗2支AXE,前日佢放假,我自己洗碗,發覺支洗潔精成支好稀,好似水咁,但有9成滿嘅,佢返黎我問佢點解,佢開頭話得返少少所以加水,我話加滿一支水?佢又話只係加少少水!問佢上個月買咗2支新嘅呢?佢話用曬!
佢只係做咗3個月

大宅

引用:上個月買咗2支AXE,前日佢放假,我自己洗碗

原帖由 annie_bb1225 於 14-07-03 發表
上個月買咗2支AXE,前日佢放假,我自己洗碗,發覺支洗潔精成支好稀,好似水咁,但有9成滿嘅,佢返黎我問佢 ...
我以前嗰個都係咁,洗潔精,洗粉等,用得超快。

侯爵府

BK Milk勳章

一個月兩支又誇張喔 你要同姐姐傾下呀

別墅

回覆:工人一個月用2支洗潔精

同佢講咗啦,3個月4/5支豉油添呀,crazy

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

我個仲誇張, 初初嚟到, 一個星期就用晒 1.5 支大清亮洗潔精啦~

而家我買其他牌子, 2L 裝, 佢一個月用 1 支

水晶宮

回覆 annie_bb1225 的帖子

可能比人帶左返鄉下
生得積極, 老得開心
病得舒服, 死得安樂

男爵府

原帖由 annie_bb1225 於 14-07-03 發表
上個月買咗2支AXE,前日佢放假,我自己洗碗,發覺支洗潔精成支好稀,好似水咁,但有9成滿嘅,佢返黎我問佢 ...
一個月用兩支唔算誇張啦。我之前個賓,只係兩日洗一次奶樽,半個月用左我半支洗奶樽液。

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 annie_bb1225 的帖子

一個月2支油!!

我叻d !!

annie_bb1225  我嗰個3個月用2支5公升花生油,但平時煮野少油…  發表於 14-7-4 17:12
jimmymama2013  我個工人都係!  發表於 14-7-3 21:48

珍珠宮

佢會唔會偷偷攞去賣

別墅

回覆:ha-ppyday 的帖子

我個工人都係,都唔知係咪飲左

yywhk  我都試過咁諗  發表於 14-7-4 16:50

子爵府

畀面勳章

似偷出去賣多啲喎

大宅

我個個來了10日用了我一L 油,
BB未滿月, 支BB洗衣液用左3份2
唔係錢既問題, 係我驚佢用得多,過水唔清

侯爵府

好媽媽勳章

回覆 Lihoma 的帖子

要同佢講,我果個初來時都用得好快,話完佢後1支大清亮可用個半月,我唔敢轉其它牌子,洗唔乾淨係食死我哋唔係佢呀

複式洋房

我姐姐都係嚟咗一個月用左1支半紅威寶,豉油用左1L,油就3支!
真係好誇張
提佢煮餸唔好落咁多油同豉油,佢覺得好似我好孤寒,小小嘢都控制佢!

大宅

你有冇留意到佢掉樽?? 如果冇, 會唔會攞咗出去賣呀?! 有同事以前炒個工人就係因為佢發現屋企D柴米油盬用得離奇地怏, 屋企又唔係多人, 最後發現係個工人偷哂出去賣, 所以成日話D野用哂要買!

別墅

我同佢講一支洗潔精可以用到幾個月,話佢一個月用2支好crazy,個個屋企都一樣會洗碗會抹廚房,但冇人屋企可以用得咁快,問佢明唔明我意思

水晶宮

有次教會姊妹來我家聚餐,飯後話幫手洗碗,咁我由得佢自己係廚房洗.
一餐約6-8人的碗碟筷子,用左半支500ml的洗潔精,即係用左250ml,一盒維他咁多.
原來佢係每洗一隻碗就唧一次洗潔精.

工人係家鄉,可能只用水或熱水洗架乍.
所以,工人未必係有心"大洗",只係唔多識用洗潔精.
教下佢啦.

爸爸豬  好誇  發表於 14-7-4 18:13

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 Cheukyinbama 的帖子

佢只係浪費姐!又唔係自己$$$ !

大宅

引用:我個工人都係,都唔知係咪飲左 +

原帖由 Cheukyinbama 於 14-07-04 發表
我個工人都係,都唔知係咪飲左
我以前直頭問工人,啲洗潔精剩返咁少既,你飲左呀?
佢扮懵,之後都係一樣用得咁快(一星期一支大AXE).

大宅

用勞工牌,平好多

首頁

尾頁

跳至