自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

月餅勳章

本人唔飲酒, 但黎緊參加party要帶一支酒.

Budget HKD400-600

請問有d咩好介紹.

謝謝

珊瑚宮

+3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

呢個價,一支?

我早排買咗 3 支都好正,加埋都唔洗呢個價,真係唔識推介俾你
全力支持捐血行動~
Blood for Life 熱血使命 @ fb

子爵府

不如去酒鋪或超市睇下, 有啲有可以試味。

男爵府

回覆:請教..................酒

酒係好個人口味 同價錢無關 就好似82年嗰枝紅酒 我就覺得300蚊嗰啲貨仔都好飲過距 如果你唔識 就去酒舖請教啲人 買枝易入口啲既通常都冇死

大宅

月餅勳章

回覆 jolin1112 的帖子

最頂癮係我剛去一間紅酒鋪, 個睇鋪呀姐好似都唔係好識......我先r晒頭.

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

帶支香檳,或者玫瑰香檳啦..........

一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

男爵府

回覆:請教..................酒

夏天買白酒啦,凍飲舒服,買隻果味重啲,通常都鍾意架啦

本人因為之前個帳戶唔記得左個密碼,所以再開一個新帳戶,請多多指教^^~

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

呢個價買紅酒,低不成高不就。
整支 12 年支華仕威士忌,去到由得佢地溝咩都得
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

大宅

引用:呢個價,一支?我早排買咗 3 支都好正,加

原帖由 Yubi.T 於 14-07-03 發表
呢個價,一支?

我早排買咗 3 支都好正,加埋都唔洗呢個價,真係唔識推介俾你 ...
想知你買果3支係咩酒,可分享下嗎?我都鐘意飲酒!thx

禁止訪問

回覆:miraclam 的帖子

大宅

引用:帶支香檳,或者玫瑰香檳啦..........

原帖由 andyman 於 14-07-03 發表
帶支香檳,或者玫瑰香檳啦..........
我都係咁諗

珍珠宮

畀面勳章

買枝香檳, 有咁嘅budget 實夠
or sake $600 可以買到好好quality

反而唔suggest 你買紅酒, 紅酒呢家野, 太主觀了

去cc super. 佢地有幾好嘅推介!
唔好點評我一大段野唔該 公仔點評好啦

大宅

月餅勳章

回覆 Superman-GF 的帖子

Bday party
男女都有.

其實仲有一個theme, 支酒個名要有個"a"字.

我都偏向買香檳的

大宅

月餅勳章

回覆 momomoie 的帖子

Sake? 又無諗過wor, 不過我都會睇一睇的.
謝謝提議

男爵府

引用:回覆+Superman-GF+的帖子Bday+party男女都

原帖由 miraclam 於 14-07-03 發表
回覆 Superman-GF 的帖子

Bday party
呢支我覺得好飲過Moët,威廉王子定婚宴都用佢,好多酒舖有得賣,通常賣$4xx

大宅

月餅勳章

回覆 kikiuiui 的帖子

謝謝幫忙.
我明天去找找

首頁

尾頁

跳至