自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好似我咁,没家姐細妹,呀媽又早L , 好彩上天賜2个女兒比我,而家似三姊妹成日行街shopping傾計,有得有失。

子爵府

回覆:無親人的緣份

我老公個邊啲人都係咁,我99、姑9就係咁對我老公,好彩我父母、我62唔係咁。

伯爵府

畀面勳章

我都係,不過睇化了,因為而家我同老公、囡囡好幸福

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

放心,有我陪你,我家人有錢就家人,無錢就成日話你你廢物!

http://www.pregnology.com/faralong.php?month=8&day=08&year=2014

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

唔好太在意
你生活不是為討好別人
能夠做到親人已經係緣份啦

natjosejim    發表於 14-7-4 14:14

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

即使一輩子見不到,家人始終是家人

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

若無人愛時,咪自己愛自己囉﹗

總有一天,會有人懂得 邊個係人,邊個係塵 既﹗

總有一天,會有懂得欣賞你既人既﹗加油﹗

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

加油﹗
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珊瑚宮

bk 梳化壞壞地,重覆了﹗sorry。

禁止訪問

BK Milk勳章 畀面勳章

珍珠宮

畀面勳章

引用:無論怎努力都得不到親人的愛與關懷,自問本

原帖由 chuchu9999 於 14-07-04 發表
無論怎努力都得不到親人的愛與關懷,自問本份已做,但發現親人都是有錢就有緣,無錢就無緣,心淡了!是否應 ...
我同你一樣,所以可以避得就避!

公爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

樓主加油,緣份由上天安排,人活著要開心

大宅

同路人

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

隨緣, 隋心, 做好本份, 始終係有緣(善緣/惡緣)做一家人, 有今生, 無來世.

男爵府

我老公個邊都係咁,其實唔緊要嫁,無論家人,朋友,情人都好,都係需要缘份,唔好執著! 最緊要自己爭氣

用戶要求終止服務

引用:無論怎努力都得不到親人的愛與關懷,自問本

原帖由 chuchu9999 於 14-07-04 發表
無論怎努力都得不到親人的愛與關懷,自問本份已做,但發現親人都是有錢就有緣,無錢就無緣,心淡了!是否應 ...
每人價值觀不同,自己過得開心就好了

別墅

緣份無得強求,佢地唔愛你唔緊要,最緊要自己愛惜自己

侯爵府

大廚勳章

回覆:Hawatsuki 的帖子

人人性格唔同麻。唔好太灰,不要太執著,放開啲啦。
我家姐都好少理我嫁,但唔代表佢唔關心我。

快樂烹飪好時光,天天都是快樂天。
互相幫助~

天氣仲係好熱啊

大宅

Same here

伯爵府

熱血金章 好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:chuchu9999 的帖子

我都係,冇父母緣,細個有唔開心架,點解自己屋企會咁嘅?人地嘅好溫馨,但自己嘅屋企係好冷漠而且被孤立一樣!大個後,曾經努力過去同亞媽改善關係,但最終都唔成功,因為實在係好艱巨嘅功程,而且係相對架…之諗通了,既然冇緣,勉強亦冇用,不如自己好好努力,維繫現在自己嘅家庭?!
依家同老公廿一年了,佢仲好錫我,已經足夠

kacary  都好21年婚姻在現今社會難能可貴  發表於 14-7-4 14:55

首頁

尾頁

跳至