懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我個仔食雪印,好似食極都嘔飽,每隔1.5/2個鐘就要食。好誇張,有無人都係咁?

男爵府

引用:我個仔食雪印,好似食極都嘔飽,每隔1.5/2

原帖由 MON1223 於 14-07-04 發表
我個仔食雪印,好似食極都嘔飽,每隔1.5/2個鐘就要食。好誇張,有無人都係咁?

...
唔飽。

複式洋房

回覆:食雪印唔夠飽?

我個仔都食雪印,開頭又係2.5小時左右就會肚餓。之後加左佢每一安就keep 番3-4個鐘一餐。你仔仔食緊幾多安?試過慢慢加份量比佢睇下會唔會好d.。我仔就20日人仔每餐4安

大宅

引用:我個仔食雪印,好似食極都嘔飽,每隔1.5/2

...
BB幾大?飲幾多ml?我囡4個幾月大,飲170至200ml, 可以隔5個鐘食都唔會扭! 你bb可能需要加多d奶

複式洋房

我囝囝17日人仔,食雪印,每餐3安,宜家食左兩個鐘就扭食了………係咪都要加量?

複式洋房

樓主可以試下加奶量

男爵府

引用:我個仔都食雪印,開頭又係2.5小時左右就會

原帖由 wingwing830606 於 14-07-04 發表
我個仔都食雪印,開頭又係2.5小時左右就會肚餓。之後加左佢每一安就keep 番3-4個鐘一餐。你仔仔食緊幾多安 ...
我個仔一個半月大,依家無餐5安。

男爵府

引用:Quote:原帖由+wingwing830606+於+14-07-04+

我個仔一個半月大,依家無餐5安。

男爵府

引用:樓主可以試下加奶量

原帖由 mysticism 於 14-07-04 發表
樓主可以試下加奶量
加奶量就去到6安架啦wo,好誇張,佢得一個半月人仔。

大宅

我阿女五個幾月,食160ml,每日五餐,冇夜奶,但最後十點幾那餐開多少少至170ml,可至第二朝七點,佢算細食,但算幾長肉(肶仔好見得人),有時某餐仲食唔晒

大宅

我個仔仔剛滿1個月,3個鐘一次,每次3安咋!你地BB食好多,有無食人奶?淨食奶粉?

男爵府

引用:我阿女五個幾月,食160ml,每日五餐,冇夜奶

原帖由 圖圖 於 14-07-04 發表
我阿女五個幾月,食160ml,每日五餐,冇夜奶,但最後十點幾那餐開多少少至170ml,可至第二朝七點,佢算細食, ...
我個仔有個大肚攬,腳仔、手仔都好多肉。

子爵府

我阿女都食雪印到肥肥白白....好過大女果陣食某大牌...GOOD GOOD ^^

男爵府

引用:我阿女都食雪印到肥肥白白....好過大女果陣

原帖由 tommyxsarah 於 14-07-04 發表
我阿女都食雪印到肥肥白白....好過大女果陣食某大牌...GOOD GOOD ^^
但d親戚話無可能嘩快肚餓,係唔係唔夠飽?!

男爵府

引用:Quote:原帖由+tommyxsarah+於+14-07-04+發

但d親戚話無可能嘩快肚餓,係唔係唔夠飽?!

大宅

我B由初生到現在(快1歲,半人奶BB)都係食雪印, 我地都覺得D奶係稀D, 但D奶唔太甜, 食咗咁奈便便都正常又唔係熱氣, BB都有節瓜仔但個BODY就一D都唔肥

大宅

我囡囡19日大, 食量不定每歺2-4oz,平均每日17oz,但近日飲奶時發覺有聲,好似有痰咁,各位JM有無咁清況?

子爵府

佢食飽就唔會嗌肚餓KA LA...佢宜家1 餐5-6 安, 一日5餐到...

1個月3 -4 安, 不過食7 餐. 3個零鐘已經頂唔順要食
2-4個月4安 食6餐
宜家5個半月LU

男爵府

引用:我囡囡19日大,+食量不定每歺2-4oz,平均每日

原帖由 onkileung1018 於 14-07-04 發表
我囡囡19日大, 食量不定每歺2-4oz,平均每日17oz,但近日飲奶時發覺有聲,好似有痰咁,各位JM有無咁清況?

...
我個b都有痰。

大宅

回覆:MON1223 的帖子

咁點清?因為我阿囡飲奶好難落\"格\",時常含住D奶係度,瞓覺易嘔奶.加上我媽話今日餵奶後阿囡好似有D想嘔奶,但有嘔唔出,頗擔心,她睡時我𥄫住佢.

我要帶她看醫生嗎?

首頁

尾頁

跳至