興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 chloepapa 於 07-12-2 12:24 發表
嘿嘿,
PS3 睇高清, 係指sony之前推出高清channels, 要由PS3 經 broadband 下載, 才可睇到
問 Simar 好d, 佢有 PS3

PS3 平 睇 高 清 碟
高 清 播 碟 機 到 港 已 超 過 半 年 , 不 過 , 價 錢 貴 , 起 碼 八 、 九 千 一 部 , 嚇 窒 唔 少 影 音 迷 。 加 上 讀 碟 速 度 慢 , 放 碟 入 機 要 等 成 分 鐘 先 播 得 ; 最 大 問 題 , 是 影 碟 選 擇 少 , 而 且 多 數 是 舊 戲 , 認 真 唔 討 好 。
不 過 , Sony 一 部 家 庭 遊 戲 機 PLAYSTATION 3 ( PS3 ) 谷 旺 市 , 入 門 價 $3,180 , 已 可 播 到 Blu-ray 高 清 影 碟 。 影 音 專 家 試 完 , 讚 畫 面 質 素 不 俗 ; 旺 角 影 碟 鋪 老 闆 又 力 證 , 十 個 客 仔 有 六 、 七 個 用 PS3 睇 戲 。
雖 然 PS3 被 狂 踩 game 少 玩 法 冇 新 意 , 不 過 , 想 平 玩 高 清 就 冇 其 他 選 擇 。

http://motor.atnext.com/moPrintContent.cfm?article_ID='%23%5C'%3DP%3FG'%20%20%20%20%0A&CAT_ID=17

伯爵府

原文章由 Adrian爸爸 於 07-12-2 08:26 AM 發表

Sony... okay la! 但是看TV, 比較喜歡philip. 看DVD, Sharp都okay... 5知第2時, Philip看高清TV會5會okay la

我同你個 prefer list 都係一樣 ~ :D

伯爵府

原文章由 chloepapa 於 07-12-2 12:24 PM 發表
嘿嘿,
PS3 睇高清, 係指sony之前推出高清channels, 要由PS3 經 broadband 下載, 才可睇到
問 Simar 好d, 佢有 PS3

呢個台 ... 遲早執笠
唔摺都唔會有咩o野睇/update
用戶群太細了 ~ XD

伯爵府

原文章由 Adrian爸爸 於 07-12-2 12:40 PM 發表

PS3 平 睇 高 清 碟
高 清 播 碟 機 到 港 已 超 過 半 年 , 不 過 , 價 錢 貴 , 起 碼 八 、 九 千 一 部 , 嚇 窒 唔 少 影 音 迷 。 加 上 讀 碟 速 度 慢 , 放 碟 入 機 要 等 成 分 鐘 先 播 得 ; 最 大 問 題 , 是 ...

我好多 fd 買 PS3 唔係打機

係當 BR player 用 ...

新版 60GB 3K 都唔洗 ... 平到震

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 kc1016 於 07-12-2 18:23 發表

我好多 fd 買 PS3 唔係打機

係當 BR player 用 ...

新版 60GB 3K 都唔洗 ... 平到震

新版係 40G, $2,780....

不過宜家買要跟機買一隻 game
一張好的作品,畫面要簡潔有力。所以有人說攝影是減法畫畫是加法的意思就在這。

一張好的作品,需要有好的內容,好的構思、好的規劃,最重要的是觀察力、有人文藝術涵養以及感性知性的心。當然,相機隨身帶著。

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 kc1016 於 07-12-2 18:22 發表

呢個台 ... 遲早執笠
唔摺都唔會有咩o野睇/update
用戶群太細了 ~ XD

agree, 要download 佢o的 HD 節目, 真係唔知 download 幾耐先有一個, 仲有最重要係得一個 MTV (+ makeing of this MTV) 同3,4集幾個小妹妹 o既所謂劇集.... 離電視台.... 好遠...
一張好的作品,畫面要簡潔有力。所以有人說攝影是減法畫畫是加法的意思就在這。

一張好的作品,需要有好的內容,好的構思、好的規劃,最重要的是觀察力、有人文藝術涵養以及感性知性的心。當然,相機隨身帶著。

伯爵府

原文章由 Simar 於 07-12-2 10:23 PM 發表

新版係 40G, $2,780....

不過宜家買要跟機買一隻 game

ps3 好可惜冇 games

如果唔係就真係買o黎打機又好, 睇片都好

我會駁住我個 24" Full HD+ LCD mon ... XD

男爵府

Oh...唔通係我搞錯左...咁咪即係要諗計搵第二個籍口買ps3

男爵府

原文章由 kc1016 於 07-12-2 22:34 發表

ps3 好可惜冇 games

如果唔係就真係買o黎打機又好, 睇片都好

我會駁住我個 24" Full HD+ LCD mon ... XD

唔係丫, 黎緊有好多好野喎, MGS4, GT5, BIO5, GOW3, 呢D我全部都好想玩呀:-(

伯爵府

原文章由 嘿嘿 於 07-12-3 12:47 AM 發表
Oh...唔通係我搞錯左...咁咪即係要諗計搵第二個籍口買ps3

睇高清四仔 ~~~

伯爵府

原文章由 嘿嘿 於 07-12-3 12:50 AM 發表

唔係丫, 黎緊有好多好野喎, MGS4, GT5, BIO5, GOW3, 呢D我全部都好想玩呀:-(

我鐘意o既係機戰系, 同埋 Monstor Hunter 系

機戰又冇
MH 3 又取消o左 PS3 o既開發 ...

唉 ...

男爵府

睇高清4仔? 呢個借口好牽強耶

MH2玩過o下, 不過我隻係日版, 好多野都唔知要搞乜, so玩左幾野就冇玩lu...

伯爵府

MH 玩玩o下就識o架啦
好好玩

好少有 game 令我咁著迷

禁止訪問

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 conniechan1975 於 07-12-4 16:57 發表
i m now waiting for "build in tunner" for full HD LCD tv. anyone the same? my target is sony or other brand's 52 inches tv

Only PRC brands will be available soon. You might have wait until mid-2008, if not late 2008.

For, Sony, I am not too interested in this brand. The colour of their LCD TV is too red and too green, makes the pic a bit unreal. Of course, this is only personal preference.

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 kc1016 於 07-12-4 01:12 發表

我鐘意o既係機戰系, 同埋 Monstor Hunter 系

機戰又冇
MH 3 又取消o左 PS3 o既開發 ...

唉 ...

I mainly use my PS3 to play games and watch photos....

禁止訪問

伯爵府

原文章由 Simar 於 07-12-4 07:06 PM 發表
[quote]原文章由 conniechan1975 於 07-12-4 04:57 PM 發表
i m now waiting for "build in tunner" for full HD LCD tv. anyone the same? my target is sony or other brand's 52 inches tv

Only PRC brands will be available soon. You might have wait until mid-2008, if not late 2008.

For, Sony, I am not too interested in this brand. The colour of their LCD TV is too red and too green ... [/quote]
日系 LCD TV ... 出年 Q2 應該會有第一水內置 DVM-TB tuner
不過一定係貴

去到位理水位, 冇年底都要初唔多年底

伯爵府

原文章由 conniechan1975 於 07-12-4 08:22 PM 發表
[quote]原文章由 Simar 於 07-12-4 07:06 PM 發表

For, Sony, I am not too interested in this brand. The colour of their LCD TV is too red and too green ...

if u dont like sony. what u like?

my cousin work in fortress. she said sony or sharp should be the best [/quote]
呢樣就係我之前所講o既 saturation 太高
我個人o黎講, 都唔會揀 Sony ...

你去望望 Philips 啦 ... 呢期幾唔錯
我可以話 ... best of 2007 ...
特別你係睇而家 analog TV 時 ... 高下立分

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至