論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

只好即刻去搵人

珊瑚宮

可能扭你加人工,你無反應,人地就去揾過份.

你可試探佢,加佢500-1000元,睇佢續唔續約.

反正再揾人都要成萬銀.

記住,工人只會向錢看,唔會同你講感情,人工....價高者得
玩具萬歲!

珊瑚宮

再請新人,使7-8-9千,過萬,請件極品番來,頂佢唔順,又係炒.

生不如熟
玩具萬歲!

侯爵府

回覆:mrkokubo 的帖子

係啦,大家僱傭關係,傾唔掂散水再搵第二個

水晶宮

引用:由bb+出世到而家,一直由工人湊bb+.+而家bb

原帖由 Bellbellbella 於 14-07-05 發表
由bb 出世到而家,一直由工人湊bb . 而家bb 差不多18個月,一直很跟工人,先前追問過幾次續唔續約佢都話唸 ...
呢個係咪第一個請的姐姐,我以前又係以為冇左佢會唔得,好傷心,其實係太倚賴左姐姐,唔好唔開心,收拾心情請過第二個,天下無不散之筵席

男爵府

回覆:姐姐宣布不續約(極度低落)

你自己先係BB嘅阿媽,工人姐姐只係打工的。BB無左你先唔得

ddccmm    發表於 14-7-8 08:57

侯爵府

回覆:happybobobaby 的帖子

係lor

大宅

我比你情況更慘呀!!我仔同姐姐關係好到..我有乜嘢食...佢就第一時間叫姐姐出嚟同我一齊分享... 佢要走...我仲有一個今年11月出世... 嚟緊要請一個湊2個啦~~

唔死得GA~~ 可能你覺得請一個會比之前差...但都有一半可能係比之前的好呀!!
無人知...唔好諗埋一邊啦~~

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

如果真係咁好,一係試下問下佢加佢人工,肯唔肯留,講真要洗筆錢請個另一個, 又係博。如果佢真係唔肯,咪先搵個另一個。始終佢只係工人,況且佢地離鄉別井, 好少話打到長時間既....

你小朋友2歲未夠, 通常好快適應下一個。
快快傾下, 唔得就快d搵新工人喇!
Childhood is journey, not a race.

珍珠宮

好明白樓主心情,但請工人,請到幾好,都要抱住「工人於我如浮雲」的心態,佢始終都係過客,呢個世界無話無咗邊個唔得

積極搵新工人罷!加油!

男爵府

大廚勳章 陪月勳章 畀面勳章

始終都係工人, 會離開的一天, 太依賴工人未必是件好事
揾嗰個囉

大宅

Bellbellbella 發表於 14-7-5 22:57
由bb 出世到而家,一直由工人湊bb . 而家bb 差不多18個月,一直很跟工人,先前追問過幾次續唔續約佢都話唸 ...
我個姐姐都係, 由出生到依家都係佢照顧我BB, 我B 都係剛18個月, 一路都照顧得好好,我地對佢好好, 希望佢起碼做4年~但4月時,又係話唔續 但我完全覺得無問題,總有其他工人代到佢。同你講,每個工人,都會走,唔使太在意,同埋依家開始,你會見到佢好HEA, 咁你就更加覺得,佢留低 你都唔願。

我姐姐9月底就走,我已著手選緊工人~ 所以你應該著手IN 工人~ 唔使留戀佢!

Ericmo  比個叻你  發表於 14-7-8 08:53

侯爵府

回覆:eresa 的帖子

Exactly , maid is just maid , 我永遠唔會對佢地放感情,佢只不過打分工,又吾係要同我過人世,比佢應得的就得了

大宅

哩個世界冇話冇咗邊個唔得, 對於姐姐哩件事, 最緊要係你唔可以俾佢認為/知道你係冇咗佢唔得,千其唔可以助大佢!! 如果唔係, 就算俾你傾到佢續約, 唔排除佢會知道你的弱點後變樣, 到時又搏咀又黑面仲煩!!

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章 DHA勳章

回覆:姐姐宣布不續約(極度低落)

我好明白樓主心情,搵到個好工人湊BB,等自己及老公可以安心工作,呢份信任真係有錢都買唔到。

我當初個好工人都係做咗一個約就返印尼,我都喊咗幾次,用任何方法都冇,到最後我搵到個新工人,幫舊工人向入境處申請推遲一個月先返印尼,用兩星期比佢哋交接(舊教新)無縫交接非常順利。

新工人做緊第三個約了,表現非常好!

與其喊都喊唔返,不如積極搵過個啦!

主 賜 平 安

大宅

Mine is good, she been working for me for 4 years. Will finish contact end of Oct.
She mainly taking care my little boy since new born. If you need, send me PM.
-She is from Philippine
-mid 30
-Good in English
-Been working in Singapore for 2 years
-My baby boy love her so much

首頁

尾頁

跳至