懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆:lok1029 的帖子

我果時威院,其實果時擔心bb心跳跌嘅影響,同埋知道佢有g6pd, 一時間未接受到所以唔開心。不過其實小心飲食就無事,一樣可以健康咁成長。

禁止訪問

引用:我果時威院,其實果時擔心bb心跳跌嘅影響,

男爵府

回覆:去私家順產會唔會好晒錢?

但係私家出事率好似比政府多

大宅

引用:回覆+tofuma+的帖子我又分享我係政府生.生

原帖由 kalmiahk 於 14-07-07 發表
回覆 tofuma 的帖子

我又分享
請問住半私家房點計架?

大宅

回覆:pizzafat 的帖子

$2400 一日全包

複式洋房

回覆:pizzafat 的帖子

我住頭等房,公務員家屬,三日唔駛$1000
威院得頭等同二等分,無半私家

侯爵府

回覆:去私家順產會唔會好晒錢?

我私家順產,成個過程舒服到不得了。再生都一定揀番私家。唔好聽人講話會無得見bb, 私家嘅好處係我俾咗錢有得揀。我可以隨時見或者抱bb, 當我想餵人奶可以隨時餵。但當我想休息,可以叫姑娘幫手餵,照顧。如要補奶,食咩奶粉有得揀。自己食咩又有得揀。婦產科醫生,兒科醫生通通自己揀。

大宅

meimei11 發表於 14-7-6 09:10
政府就算係實習,都有大把醫生及專科backup
但政府...好多係半夜時係無醫生在場, 變相都係只有姑娘!

禁止訪問

BK Milk勳章 畀面勳章

引用:Quote:meimei11+發表於+14-7-6+09:10+政府

大宅

引用:Quote:原帖由+vickypang+於+14-07-08+發表

原帖由 meimei11 於 14-07-08 發表
私家醫院晚上就真係會真空

政府醫院24小時有醫生on call架,再唔係有first call and second call.
入私家醫院生,姑娘會幫你call返自己用開個婦產科醫生幫接生嫁,呢d其實個個都會知反而我幾有個朋友半夜政府生,佢地個個都係助產士接生,幾個都無醫生在場,不過都算,好彩唔使緊急call醫生返黎,call得醫生既返黎都唔方係好事

大宅

引用:Quote:原帖由+vickypang+於+14-07-08+發表

原帖由 meimei11 於 14-07-08 發表
私家醫院晚上就真係會真空

政府醫院24小時有醫生on call架,再唔係有first call and second call.
入私家醫院生,姑娘會幫你call返自己用開個婦產科醫生幫接生嫁,呢d其實個個都會知反而我幾有個朋友半夜政府生,佢地個個都係助產士接生,幾個都無醫生在場,不過都算,好彩唔使緊急call醫生返黎,call得醫生既返黎都唔方係好事

首頁

尾頁

跳至