跳至

首頁

尾頁

大宅

Teresa

可頤冇紀賢咁叻, 識得講鍾意邊間.
佢只係好冇嚟正經咁話鍾意St. Stephen. 問佢點解, 佢話鍾意 XXX 喎, 佢同學個名, 已決定讀 St. Stephen.

大宅

rita
雖然我對asperger認識唔多, 但我都覺得要及早做評估, 做d對症下藥.
而且睇嚟學校好唔錯, 3個月已觀察到小朋友, 仲同家長溝通, 真係值得一讚, 希望你盡快得出結果, 唔洗心掛掛.

ppl
好彩honey已冇事. Thanks God!

水晶宮

2024年龍年勳章

starry,
多得你話我知, 唔係我得個吉 !!

ppl,
老公冇事就好啦.

teresa, carol, candy, ^o^
多謝大家 ! 我真係冇野. 平常心.

[ 本文章最後由 Rita 於 07-11-28 13:43 編輯 ]
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

大宅

原文章由 Rita 於 07-11-28 13:39 發表
starry,

ppl,
老公冇事就好啦.

teresa, carol, candy,

Rita,

早d 搵專業人士去評估,早d 安心!!!

才德的婦人誰能得著呢,他的價值遠勝過珍珠

珍珠宮

畀面勳章

Candy,

既然可頤自己都話去st. stephen, 一於去碼啦. 最緊要一家人都同心ma

ppl,

係啦, 好彩你老公冇事. 唔緊要啦, 小病是福, 勤d做body check, 問題唔大既!

rita,

我知你真係冇野, 放心.

kitty,

你比左家霖著件羽絨背心未呀? gavin著左2件冷衫+校褸都話凍 --- 講緊係禽日同前日咋! 我都唔知佢做乜, 肥c大隻話凍, 今日我比左佢著件羽絨背心返學喇!

伯爵府

畀面勳章

原文章由 Rita 於 07-11-28 13:39 發表
starry,

ppl,
老公冇事就好啦.

teresa, carol, candy, ^o^

rita:

我唔係驚你有野, 我只係覺得matthew 未必有野 (就算評估到係 asperger, 都可能係marginal)

伯爵府

畀面勳章

原文章由 Teresa 於 07-11-28 13:55 發表
Candy,

既然可頤自己都話去st. stephen, 一於去碼啦. 最緊要一家人都同心ma

kitt ...

之前問祺祺想講恩恩果間基恩, 還是救恩, 佢話要讀番救恩!
到最近, 祺祺自己又話想要讀一間學校有得搭校車! (傻傻地) 小朋友有時會三心兩意!

teresa:

恩恩的羽絨校褸今日才送到學校, 今朝我只係要佢著多件冷背心在運動外套內. 其實我都買左你介紹的down 背心(特登走去教協買), 因為我x'mas 後去korea, 一家4口都買左了. 平時又可著, 去凍的地方旅行又o岩! 多謝你好介紹!

大宅

Rita﹕
希望早D知道Matthew問題所在,及早處理,唔好太擔心。如果有乜係我幫到手的,記得搵我!:)

烏龍媽﹕
又有一輪無見啦

Kittylock﹕
無睇添,不過聞說鬧劇一場,真係 唔知youtube有無呢?你記唔記得個位媽咪個名呀?

Candy﹕
一家三口已經有兩票投畀聖士提反,雖然你仲十五十六,但真係可以左右大局嗎? BTW,你老公隻牙真係爛得幾徹底喎!

ppl﹕
咁你而家咪忙好多囉?

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 睛靈勳章

嚟料喇~~~

早兩日先見手冊話下星期三考中作, 今日手冊又寫下星期考普通話口試同埋音樂!

今日聽p.4家長講, 佢地d小朋友今個星期已經考體育同音樂, 事前無通知.........

到今日為止學校都仲未派考試範圍 都唔知想點......溫乜都唔知

伯爵府

畀面勳章

原文章由 starry^.^ 於 07-11-28 16:09 發表
嚟料喇~~~

早兩日先見手冊話下星期三考中作, 今日手冊又寫下星期考普通話口試同埋音樂!

今日聽p.4家長講, 佢地d小朋友今個星期已經考體育同音樂, 事前無通知.........

到今日為止學校都仲未派考試範圍 都 ...

黎緊幾個weekend 仲好多節目tim....兩個祺祺的同學的生日會..如果唔帶恩恩去, 佢實喊! 帶就無時間溫定書, 考試實一敗塗地!

伯爵府

我早2日唔係話過你知, 閒科會早過主科考咩

考試佔分重過測驗wor~ 今次真係慘喇!

原文章由 恩祺媽(carol) 於 07-11-28 16:22 發表

黎緊幾個weekend 仲好多節目tim....兩個祺祺的同學的生日會..如果唔帶恩恩去, 佢實喊! 帶就無時間溫定書, 考試實一敗塗地!

伯爵府

畀面勳章

原文章由 starry^.^ 於 07-11-28 16:29 發表
我早2日唔係話過你知, 閒科會早過主科考咩

考試佔分重過測驗wor~ 今次真係慘喇!

我知...所以咪仲驚囉!

伯爵府

上咗小學真陰公, 想去玩都要度過

原文章由 恩祺媽(carol) 於 07-11-28 16:52 發表

我知...所以咪仲驚囉!

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 starry^.^ 於 07-11-28 17:17 發表
上咗小學真陰公, 想去玩都要度過

各位基恩mami,

真係打到黎咁

gavin要1月頭至考試, 真係有好有唔好. 呢個x'mas, 都係lay o係屋企溫書lu!

男爵府

carol,

唔好鬧恩恩, 我個女一樣, 手冊有寫要做數學作業&課堂作業, 但都係無bor, 我問佢, 佢都話老師無派比佢, 可能老師真係無派呢 ~!
原文章由 恩祺媽(carol) 於 07-11-27 22:44 發表

頭先鬧左恩恩一頓! 鬧到我個心都痛晒!

佢手冊寫有作業要做,我問佢,佢話有咩?我話明明手冊有寫 (網上都有寫),但恩恩話老師無派作業比佢!
我摷勻佢書包,寫字枱,又真係無果本作業。
我問恩恩咁你寫手冊時,唔知自己無作業的嗎?佢話唔知,佢連自己寫咩都唔知! 這已經唔係第一次!有時佢手冊d 字寫到烏厘單刀,我真係一d 都睇唔明佢寫左咩功課,成日都要上網check!
真係嬲到我丫.....自己寫咩都唔知?唔知都唔識問吓同學,究竟佢抄黑板時係咪發緊夢!

伯爵府

唉~ 舊年都係x'mas後ga, 今年都唔知攪乜提早, 上個月先測完驗, 氣都未回又嚟過!

原文章由 Teresa 於 07-11-28 17:35 發表

各位基恩mami,

真係打到黎咁

gavin要1月頭至考試, 真係有好有唔好. 呢個x'mas, 都係lay o係屋企溫書lu!

珍珠宮

畀面勳章

gavinpa今晚去左打太極, 衰仔又作反.

樣樣功課都要問我(連重組句子都話唔識做!?) , 不如我做好過啦!! (試都唔試呀 ) 見佢冇寫日期, 叫佢寫, 駁我咀: 我做完至寫唔得架咩? (弊在佢日日都係唔寫日期呢!). 我見佢用鉛筆頭粒豆丁eraser擦野, 叫佢拎番舊eraser出黎, 佢唔睬我!!!

咁算點??!! 又要閙? 我冇氣喇, 呢2日我鼻塞到窒息咁制, 好辛苦~~~~:-x

伯爵府

Teresa,

咁岩hugopa今晚又係唔係屋企, 打ball去也~

唉~ hugo都係ga, 成日做功課都唔寫日子, 上次測驗仲衰...連名都唔記得寫 (其實係原本寫咗, 後來又擦咗唔記得寫番, 好彩有痕跡), 我話老師真係可以1分都唔比你!

你感冒呀??

今早我mami打比我, 話我姑姐喊晒口, 話個女入咗瑪麗生bb, 但成20個小時都未打電話比佢報平安, 佢地又住tuen mun....我表妹跟佢老公住長洲, 要我飛身上去搵女......而家d後生仔女真係.....唔打電話報平安, 都接電話啦...又覺煩唔接, 真係擔心死d老人家ga麻.....

我表妹痛咗廿幾個鐘都生唔到, 最後開刀....個b 8磅8

原文章由 Teresa 於 07-11-28 20:47 發表
gavinpa今晚去左打太極, 衰仔又作反.

樣樣功課都要問我(連重組句子都話唔識做!?) , 不如我做好過啦!! (試都唔試呀 ) 見佢冇寫日期, 叫佢寫, 駁我咀: 我做完至寫唔得架咩? (弊在佢日日都係唔寫日期呢!). ...

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 starry^.^ 於 07-11-28 20:57 發表
Teresa,

咁岩hugopa今晚又係唔係屋企, 打ball去也~

唉~ hugo都係ga, 成日做功課都唔寫日子, 上次測驗仲衰...連名都唔記得寫 (其實係原本寫咗, 後來又擦咗唔記得寫番, 好彩有痕跡), 我話老師真係可以1分都唔比你!

...

我唔係感冒呀! 我諗我係鼻敏感發作, 冇流鼻水, 只係勁塞. 我唔敢去睇醫生食藥, 而家食藥食到我驚, 每日3次血壓藥+folic acid+vit+calcium, 其實上次贊育醫生仲開左antibiotics比我, 話我尿尿驗到有b形鍊球. 不過我又未生得, 食完antibiotics都唔擔保再有呢隻菌, 我諗住都係問下我個c+先食喇.

你親戚個女, 幾多歲呀? 點解咁冇交帶? 打個電話姐. 自己打唔到咪叫老公幫佢打law, 好煩咩? 8lb 8oz? 好彩係開刀.... (佢咁犀利既?)

gavin似乎仲未知錯, gavinpa一唔o係度就作反, 佢梗係想激c我.... 佢夜瞓, 我就更夜瞓. 禽晚我成點幾至有得瞓呀!!!!今日d bp咪又爆燈law! 我開始有d擔心, 而家有d腳腫:-(

[ 本文章最後由 Teresa 於 07-11-28 21:09 編輯 ]

別墅

Teresa,

都係顧住自已身體及細B,Gavin開始大,比老師教訓吓,會唔會好個你咁老氣

首頁

尾頁

跳至