家庭理財

跳至

首頁
23456...8

尾頁

大宅

收市報 25,837,跌 630 點,成交 1,210 億

又係收 day low ...

就係 匯控 & 港交所 都夠殺啦 ...

低位又穿埋, 大戶無理由唔補番二萬五個列口位 ... :lol

大宅

美股升就得一百幾十, 跌就二百幾三百 ... ?-(

既然連被譽為美國近代最偉大央行行長的格林斯潘,
都發表高論,認為美國經濟可能已經陷入衰退,
或即將滑向衰退 ...

咁即係無得玩啦 ... 要 loss , 都 loss  ...

不如將啲錢留係亞洲

趁而家班淡友沽咁多期指又未平倉

不如一口氣殺上三萬點, 成四千幾五千點, 仲唔挾 c 班淡友

咪仲賺得多 ... :lol

大宅

特然好掛住四叔,

唔知佢老人家今日有無入貨呢

大宅

大戶係咪激啲呢, 低位 24,740, 跌成 1,097 點 ... ?-(

半日成交 769 億 ... :tongue:

今日係咪又會收 day low, 還是收 day low low 呢

無計, 啲好友 "謝" 晒, 無料到 ...

[ 本文章最後由 靖兒 於 08-1-16 17:27 編輯 ]

大宅

真喺一浪激於一浪, 佢唔死,我就死

大宅

收市報 24,450,挫 1,386 點, 成交急增至 1,451 億

嘩! 真係收 day low low 呀

低位 24,320, 跌成 1,517 點 ...

殺晒班期指好友, 真係殺得夠 ... 恨

波子機 ...

[ 本文章最後由 靖兒 於 08-1-16 17:27 編輯 ]

大宅

四叔唔出黎,無人咁入貨

大宅

睇黎大戶都係離唔開嗰兩招

抽高再插 ...

真係狼死, 抽上 24,909 先 ... :tongue:

[ 本文章最後由 靖兒 於 08-1-17 11:02 編輯 ]

大宅

真係跌到你唔信 ...

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

係law 點解依期唔見四叔呢?!?!

大宅

由高位 24,909 插落去 23,957, 跌成 952 點 ...

夠晒狼死 ... 不過都要班好友幫手 ... 唔肯去接 ...

個市先可以跌得 ... 咁快咁狠 ...

半日成交 744 億 ... :tongue:

大宅

收市報 25,114 點,升 664 點,成交 1,382 億

好, 好, 真係嘆為觀止 ...

朝早先挾好倉, 下午再挾淡倉 ...

今朝低位 23,957 抽番上去 25,381, 挾上 1,424 點 ...

好一招 ... 波子機 ... 配服 ... 配服 ...

大宅

美股跌 306 點 ...

周街都係好貨, 不過無人拾 ... :lol

我就分段入市 ... 再跌再入 ...

總之就 ... 慢 ... 慢 ... 拾 ...
升久必跌

公爵府

牛年勳章

你都覺得跌夠了嗎?:mrgreen: :mrgreen:

原文章由 靖兒 於 08-1-18 10:15 發表
美股跌 306 點 ...

周街都係好貨, 不過無人拾 ... :lol

我就分段入市 ... 再跌再入 ...

總之就 ... 慢 ... 慢 ... 拾 ...

大宅

唔識答 ...

大戶係莊, 散戶係閑

多人買大, 佢就開細

多人買細, 佢就開大

所以未必人多就一定好 ...

[ 一早入第一注貨 ... 再跌再入 ... ]

原文章由 CMMANDY 於 08-1-18 11:55 發表
你都覺得跌夠了嗎?:mrgreen: :mrgreen:

[ 本文章最後由 靖兒 於 08-1-18 17:54 編輯 ]
升久必跌

大宅

收市報 25,201 點,升 86 點,成交 1,273 億

一早就跟美國佬跌 980 點至 24,134 ...

跟住一路上番 25,378, 升幅有成 1,244 點 ...

大戶咁鍾意玩 ... 大 ... 波 ... ... 幅 ... 

[ 本文章最後由 靖兒 於 08-1-18 17:26 編輯 ]
升久必跌

複式洋房

我相信好多人都估今天大巿會先底後高,因為美國總統今晚會公佈救巿方案。

但是咁容易就估到了,真令人不安,加上期指低水250點,就更....

男爵府

As scare next Monday drop again , I sold out $110K crab stock today la, after take off commission, only gain 1K
Will buy back when it go down again
愛一個人的優點而誠心接納他全部的缺點,就是婚姻最偉大的地方。

大宅

布殊嗰 1,500 億美金救市, 「但投資者似乎並不領情」, 真係好似掟落喊水海咁, 浪費晒 ...

如果張佢掟落港股度, 肯定抽番上三萬點有多, 賺到佢笑 ...

所以, 只有蠢人先會抽走資金返去美國救市 ...

因為結果都係一様, c 路一條 ...

反觀港股, 亞爺銭多要排洪, 連英國佬都要搞好啲關係, 「盼英國成中國投資首站」啦 ...

所以 ... :lol

【明報專訊】美國總統布殊(新聞 - 網站 - 圖片)上周五公布一項總值1500億美元刺激經濟計劃,但投資者似乎並不領情,憂慮布殊的一片苦心,根本不足以阻止美國經濟步向衰退,道瓊斯指數上周五呈單日轉向先升後跌(圖),收市跌59點創出10個月新低。總結全星期標準普爾500指數跌5.4%,創下2002年7月以來最大的一星期跌幅。
升久必跌

大宅

收市報 23,818 點,跌 1,383 點,成交 1,175 億

低位 23,770, 急挫 1,431 點 ...

真係赫鬼咩, 睇真啲, 今日都係比上次低位跌多 187 點 ...

要入第二注貨, 都仲有一段距離 ...

如果玩即日, 以為今日又有 deep V 走去入貨,
咁就 P 晒 K ...

大戶唔會有 pattern 俾你去跟, 因為佢係莊 ...

[ 本文章最後由 靖兒 於 08-1-21 16:28 編輯 ]
升久必跌

首頁
23456...8

尾頁

跳至