婆媳關係

跳至

首頁
12345...8

尾頁

複式洋房

同男友拍拖兩年, 一直視佢為結婚對象, 但從來沒有見過佢屋企人, 為了這件事情跟他吵過很多次, 總覺得佢唔在乎我的感受。

直至昨天, 我要求他跟我說出吾見家長的因由, 他最後道出了由拍拖第一日开始, 佢已經想帶我去見佢屋企人, 只是他父母要求他要揀一個好靚的女仔做老婆, 因為我男友澳洲返來, 在四大會計師樓做, 會搵到錢。

本人香港的大學畢業, 也在四大做, 樣子普通,身高169, 家裡比男友家有錢, 男友家是住公屋的, 男友的樣子也普通。 男友曾經給我的照片(一大班人嗰d)給他家人看, 佢父母好似話吾夠靚reject 左。

男友一直唔同我講事情的真相, 驚我難受。

現在我知道了真相, 原來男友一直以來承受住lee個壓力,而家講左, 我有番d安全感, 但吾知條路點行?琴晚佢話冇後悔同我一齊
同依然愛我。。。

而家男友屋企估到男友拍拖, 但吾知我係點

我究竟要點做

大宅

回覆:未見家長已覺得條路很難行

可以去見下,未見過唔心息。
我拍拖時比對方的媽媽(宜家的奶奶)話我著衫老土,搵得少錢(當時男方無工作),仲要之後佢搵到野做,話我配唔起佢個仔。我都唔知點解散咁多次都散唔到(次次都為佢家人唔開心),過來人同你講,預先知道唔鐘意就算啦,對自己好啲

大宅

呢一刻愛唔係大哂,難為的是自己

水晶宮

你男友夠財力又夠硬淨的話,其實無問題喎.
佢家人唔like你,咪以後都唔好見囉.
反正你兩個都係四大做野,人工唔抵,唔洗痴男家住.
最緊要check清楚,你男友既說話係咪真,有無其他問題.

milky_red    發表於 15-3-29 15:23
kalonice    發表於 14-7-9 03:54
falalala  認同  發表於 14-7-8 07:39
jackiemei  認同  發表於 14-7-8 00:58
小小魚媽  同意  發表於 14-7-7 16:06

複式洋房

引用:可以去見下,未見過唔心息。我拍拖時比對方

原帖由 jennabc74 於 14-07-07 發表
可以去見下,未見過唔心息。
我拍拖時比對方的媽媽(宜家的奶奶)話我著衫老土,搵得少錢(當時男方無工作 ...
而家我男朋友話而家唔係一個好的時機去見, 因為多數失敗。 好心傷

大宅

熱血勳章 畀面勳章

傻啦…唔洗理……
若然遇到個得個樣靚,但心地唔好嘅女仔咁點丫?好膚淺囉!

做人最緊要個心靚!

翡翠宮

如果唔駛靠屋企,男友又撐自己,咁冇咩好擔心

複式洋房

引用:傻啦…唔洗理……若然遇到個得個樣靚,但心

原帖由 gina_JR 於 14-07-07 發表
傻啦…唔洗理……
若然遇到個得個樣靚,但心地唔好嘅女仔咁點丫?好膚淺囉!
我都問過我男友同一個問題, 如果靚淨貪錢咁点?佢話屋企人寧願咁傾家蕩產去滿足個靓

kalonice  依家都   發表於 14-7-9 03:57
懿仔媽媽  佢屋企似去買基因多D喎  發表於 14-7-9 00:36
pigpeppapig  又會咁嘅?  發表於 14-7-8 03:13
fumi  白痴  發表於 14-7-8 01:35
babyhoi  膚淺,short short地…  發表於 14-7-7 13:22

珍珠宮

引用:同男友拍拖兩年, 一直視佢為結婚對象, 但從

原帖由 cassie211104 於 14-07-07 發表
同男友拍拖兩年, 一直視佢為結婚對象, 但從來沒有見過佢屋企人, 為了這件事情跟他吵過很多次, 總覺得佢唔在 ...
我覺得似藉口。

Chowying  Xn!  發表於 14-7-10 22:28
princess_tone  X1000  發表於 14-7-9 23:10
bigmacq88  x 4  發表於 14-7-8 14:03
fumi  x3  發表於 14-7-8 01:36
fattymama  x2.  發表於 14-7-7 18:51

複式洋房

引用:Quote:原帖由 cassie211104 於 14-07-07 發

原帖由 mrschocolate 於 14-07-07 發表
我覺得似藉口。
即係点?

大宅

我覺得佢個理由唔成立。你話佢屋企人嫌你人工低家境唔好配唔上佢個仔就話啫,有乜理由話嫌你個樣唔夠靚而唔帶你見家長?你要小心,因住佢已婚或者有第個正印。再者各花入各眼,佢覺得你唔夠靚唔敢帶返去,佢又點知佢屋企人都覺得你唔靚?點都要等佢屋企人見過先可以作評論,所以一定要佢帶你去見

一鳴驚人  X2  發表於 14-7-8 13:30
小小魚媽  同意呀, 樓主真係要睇清楚你男友究竟係個咩人, 咁大個人, 用哩個咁嘅借口  發表於 14-7-7 16:09

翡翠宮

化下妝就靚喇,唔通一世都唔見父母唔結婚咩,而且你條件又唔係差

複式洋房

引用:我覺得佢個理由唔成立。你話佢屋企人嫌你人

原帖由 diego 於 14-07-07 發表
我覺得佢個理由唔成立。你話佢屋企人嫌你人工低家境唔好配唔上佢個仔就話啫,有乜理由話嫌你個樣唔夠靚而唔 ...
佢話佢屋企人見過我張相, 成班同事嗰d

男爵府

其實佢係咪結左婚架? 個理由好奇怪, 如果係要靚女做女朋友,甘你男友應該去搵港姐啦, 唔好晒人時間, 而家仲唔見埋家長, 甘始終都有一日要見架啦, 假設到時佢屋企唔接受你, 甘佢係咪會同你分手先? 女人青春有限, 唔好有太多嘅假希望, 祝你好運!

子爵府

其實跟本係你男友嫌你,跟本唔係屋企人的問題,更大可能係你係小三,唔方便帶出去

伯爵府

以貌取人?! 唔係個仔鐘意就得呢咩?? 合眼緣就得啦, 要經家人approve 架?!

大宅

傻女黎既, 咁既藉口佢都講得出, 真係服左佢! 我相信女人有自信+打扮,雖然唔算靚,但一定見得吓人。
如佢無呃你,我覺得他不太愛你!

珍珠宮

cassie211104 發表於 14-7-7 11:43
即係点?
一般來講,做父母嫌個女仔出身、有無讀大學、屋企有無錢、離過婚、有個仔、落過仔,呢D都正常。純粹嫌個樣唔靚?仲要你都話自己樣子普通(唔係奇醜),而家底好過男家,咁見都未見面,就否定都咁?

我覺得個男人係另有原因,只係用呢個咁荒謬的藉口來hea你。

Yeelim    發表於 15-3-30 18:42
momobibi    發表於 14-7-8 11:01

大宅

熱血勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由 gina_JR 於 14-07-07 發表傻

原帖由 cassie211104 於 14-07-07 發表
我都問過我男友同一個問題, 如果靚淨貪錢咁点?佢話屋企人寧願咁傾家蕩產去滿足個靓

...
蠢人…一個人嘅慾望係無止境嘅,咁係咪個女仔叫佢哋死俾佢睇都肯先?

講得呢句嘢真係連白痴都不如…

男爵府

個個父母都覺得自己個仔最好最靚仔, 全世界既女仔都襯唔起佢個仔,
當年我老公仲係男朋友既時候, 又係攞我張相俾佢屋企人睇,
結果我被人話係"呢個老女人呃我個孫",
當時我得20歲, 個樣似16歲, 入親投注站都被人查身份証, 老公同我同年,
我唔知點解我會係"老女人" lor........
結果真係見面既時候, 班長輩咪又係要接受呢個係佢個仔、佢個孫既女朋友

首頁
12345...8

尾頁

跳至