婆媳關係

跳至

首頁
12345...8

尾頁

伯爵府

回覆:未見家長已覺得條路很難行

簡單咁講,呢個唔喺真正的理由,你要look for the story behind.

複式洋房

引用:簡單咁講,呢個唔喺真正的理由,你要look fo

原帖由 forgive?forget? 於 14-07-07 發表
簡單咁講,呢個唔喺真正的理由,你要look for the story behind.
i just ask my bf, he asked me whether he has a reson to tell this lie

kalonice  同意樓上   發表於 14-7-9 03:58
pigpeppapig  最憎d 人被問然後反問返人  發表於 14-7-8 03:15

水晶宮

其實,我都有少少覺得,有story behind.
樓主,你要小心D,了解清楚.
咪做左小三都唔知呀.

複式洋房

引用:其實,我都有少少覺得,有story behind.樓主,

原帖由 方方媽媽 於 14-07-07 發表
其實,我都有少少覺得,有story behind.
樓主,你要小心D,了解清楚.
咪做左小三都唔知呀. ...
應該吾糸小三

水晶宮

cassie211104 發表於 14-7-7 12:45
應該吾糸小三

我係你,我會爭取同男友家人見一次面,直接了解係咪真係好似男友咁講.
之後,唔再見都無所謂.
你男友撐你,就點都得.
佢唔撐你,將來就會用"家人唔贊成"為借口去飛你.

kalonice    發表於 14-7-9 03:59
forgive?forget?  正確做法,要死都要名正言順咁死  發表於 14-7-7 13:08

大宅

引用:Quote:原帖由+cassie211104+於+14-07-07+發

原帖由 gina_JR 於 14-07-07 發表
蠢人…一個人嘅慾望係無止境嘅,咁係咪個女仔叫佢哋死俾佢睇都肯先?

講得呢句嘢真係連白痴都不如…:unknow ...
認同,呢家人似乎唔正常
但如果你話男家有權有勢,阿仔靚仔又叻,要佢女朋友靚我就可以理解

複式洋房

引用:Quote:cassie211104 發表於 14-7-7 12:45

原帖由 方方媽媽 於 14-07-07 發表
我係你,我會爭取同男友家人見一次面,直接了解係咪真係好似男友咁講.
之後,唔再見都無所謂.
你男友撐你,就 ...
多謝你的留言, 我而家番緊工一路番一路喊, 都吾知點算

forgive?forget?  唔好喊,早啲知,可以得早啲諗後着  發表於 14-7-7 13:10

子爵府

話家人會盡量去滿足個靚既要求,咁你都信為咩?

水晶宮

娶妻求淑女,何況佢屋企又冇錢,你男友樣子也普通,點解有甘多耍求?係咪有第二D原因呀?

momobibi  又唔係有錢,人品又唔荒好(夠膽嫌人唔靚),仲發夢揾到李嘉欣咁嘅質數,不自量力  發表於 14-7-8 11:38

伯爵府

分手啦,咁爛的理由都講得出,簡直當你白痴。
我唔知你有幾靚,但聽你講自己本身有家底有學識中等身材,點解仲要咁委屈??? 你真係咁恨嫁咩?

男爵府

你男朋友都無信心為咗你斗贏他屋企人,有可能係果隻從小集萬千希望在一身,自己又努力生性又聽曬吖媽話既山雞變鳳凰裙腳仔,個人觀點,算吧啦,他係他屋企既完美亮點,你既出現,破壞咗他地係他身上既完美期望——娶個好靚又叻既女仔。這條路好艱辛,三思,無謂委屈自己,到時結咗婚再後悔更痛苦

kalonice    發表於 14-7-9 03:59
做人,5好難为自己

複式洋房

引用:你男朋友都無信心為咗你斗贏他屋企人,有可

原帖由 nanaaixi 於 14-07-07 發表
你男朋友都無信心為咗你斗贏他屋企人,有可能係果隻從小集萬千希望在一身,自己又努力生性又聽曬吖媽話既山 ...
其實我又吾覺得佢好聽佢阿媽的說話

大宅

引用:Quote:原帖由+方方媽媽+於+14-07-07+發表我

原帖由 cassie211104 於 14-07-07 發表
多謝你的留言, 我而家番緊工一路番一路喊, 都吾知點算
不要傷心,我都同意你最少都要爭取見一次。個個父母都認為自己兒女是王子公主,無乜人襯得起,只要你肯定自己不是第三者而男朋友夠硬淨可以唔理父母反對都會同你一齊,咁就唔好理佢地。我好明白佢地心情,我有0k好樣的細佬,我們以前都心入面嫌佢以前女友唔好樣,婆婆講到明細佬可以搵過好D,其實只是想自己個仔、細佬、孫好,不代表你唔好。早兩日我同事夠想幫個女(其實得兩歳)同我個仔(半歲)對親家,我個心都即刻嫌人個女唔靚,又無頭髮啦。呢D就係媽媽想個仔好的心態了。努力工作,做好自己就得。

男爵府

回覆:未見家長已覺得條路很難行

吾使理他屋企人,10對夫婦,有8對,6299
都吾鍾意個新抱(我係其中之一),只要你男友堅定,大家愛大家就得。

公爵府

我唔覺得家人會管個仔個女朋友靚唔靚lor.....好多問題係個男仔本身, 您自己想清楚, 唔啱就唔好拖, 如果佢連咁少既事都解決唔到, 點保護您?

佢想要李美人, 唔該佢有許公子的身家先.....唔係做四大就係天之驕子, 會搵到錢都已經搵到錢係兩件事.

M.A.C  男家有要求都要睇下自己有無條件要求先得架?  發表於 14-7-10 14:16
舒莉莎    發表於 14-7-8 01:45

公爵府

引用:同男友拍拖兩年, 一直視佢為結婚對象, 但從

原帖由 cassie211104 於 14-07-07 發表
同男友拍拖兩年, 一直視佢為結婚對象, 但從來沒有見過佢屋企人, 為了這件事情跟他吵過很多次, 總覺得佢唔在 ...
我覺得住公屋的人應該唔會有咁的要求因為以貌娶妻也實在膚淺希望唔係你男友講大話啦

別墅

贊成點都爭取同佢家人見一次!
其實呢個情況我真係從未試過...依家同以前既男朋友拍左冇一個月拖都好快會帶我見佢地屋企人...
我覺得你同佢拍左咁耐拖都唔帶你返屋企...佢背後一定有d野...
仲有佢個理由根本唔係理由...白痴都唔會信啦!
如果佢仲係唔肯帶你返屋企...同佢攤牌啦...女人青春有限...唔好再side時間係d無謂人身上!

大宅

陪月勳章

回覆:cassie211104 的帖子

你想事情方法有問題,你冇家人愛護咩?做囡仔吾好主動見人父母,世事冇一定,要高資態D,一次都吾見,吾好死狗比兩老,結婚都係見一次,吾上男家!先最自保!

男爵府

回覆:cassie211104 的帖子

其實係咪嫌你唔夠靚嘅係你bf呀,一係就佢唔夠愛你,我同所有jm一樣都覺得佢係搵藉口。

複式洋房

引用:其實係咪嫌你唔夠靚嘅係你bf呀,一係就佢唔

原帖由 衝勁BB 於 14-07-07 發表
其實係咪嫌你唔夠靚嘅係你bf呀,一係就佢唔夠愛你,我同所有jm一樣都覺得佢係搵藉口。

...
我都懷疑係其他藉口, 但佢又似講到好誠懇

首頁
12345...8

尾頁

跳至