美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

開呢個POST預左有PUER請論打
而且明眼人一睇就知,同時間互相和認同針對性平反問題!!~
BK會員睇論打如何露出馬腳,呢個post就是表表者~
不過提醒D網上打手,為錢$發表唔負責任PURE 每個會籍起碼要$二萬幾$.....影響他人選擇黑店........要搵錢$就搵良心錢$

PURE YOGA越來越差成肚氣
開個POST話比人聽PUER就是咁樣.....
而加PURE YOGA係香港獨大,但是越做越差!!
課室細~YOGA堂越開越梳,好難連接兩堂?上兩堂中間可能要等45分鐘(個個會員爭BOOK)YOGA越教又越行貨同孤寒!BOOK堂條款又苛刻,比左兩年錢唔知點算?
因為有BK會員以為呢個POST係打手 低能咖喎PUER”本人需要澄清
除左PUER裝修設施老化同BOOK唔到堂/導師教YOGA又偷工減料外
真是夠堂比我地普通會員上,邊個會遭呀?放假想上多D都唔得!!
PUER將會員分等級;

好導師Class留比有買私人班/參加Workshops.......不斷其他消費D上等會員,,,,,,,,
上等會員例入一個List,,BOOK堂長期上咩堂都有位!!

無另外參加Workshops/買私人班其他幫襯,又例入一個List輪候
BOOK堂最明顯~普通會員一早打電BOOK都要Reser第25個後備?
我朋友(有買私人班)遲過我打電有位?
雖然無證據但是好明顯,無實質證據嘈唔到PUER!!
細心睇回應! .
Paste無耐;就有好似PUER成建商咁回應,全部背得出PUER邊間分店做過工程?
其他就無喱頭話BOOK到堂?
呢個post是指出PUER要害在場地有限(課室細/大量濫收會員/只顧圖利收錢不加開課堂應付不斷濫收的會員/導致會員難book堂/的不良經營手法.............
點解會員會難book堂就是PUER濫收的會員又唔加開課堂應付【惡果循環】表面上唔明顯大量濫收會員唔加開課堂..............................
1.表面上唔明顯,因book唔到堂(會員)根本唔會上去PUER,唔會發覺場地不呼應用(包括更衣浴室/其他空間)
2.要兩日前AM9:00book堂,即是開的課堂不足應付的濫收的會員
很多會員入會簽約時都問:難book堂問題? 當然話唔會啦.......但最終現實咪BOOK唔到堂/上完一堂又連唔到堂!! 或者等45分鐘(呢D實際情況,事實勝於雄辯)PUER時間表就知.....
3.課室是有練yoag必需的全身鏡,用途是比會員練習睇到自己的動作式子(幫助練習)但PUER上yoag一大特色就是導師企係鏡另一邊上課,令學員練習時很少時間睇到鏡練習...........呢樣成行都知是有心妨礙練yoag的進度把戲(其實用心極之邪惡,抯人修行)
4.導師唔執式子~連少少yoag基本技巧都扣起,留返迫會員加錢買私人班圖利

禁止訪問

侯爵府

牛奶蕉 發表於 14-7-8 14:09
PURE YOGA越來越差成肚氣
而加PURE YOGA係香港獨大,但是越做堪差!!
課室細~YOGA堂越開越梳,好難 ...

我差啲JOIN咗, 不過最後都係續返PHYSICAL....就係比較過PURE好貴, 堂又難BOOK, 又唔多.

你ONE CLUB ONLY, 定ALL CLUB的?

大宅

回覆 KAY+2 的帖子

平均$685一次比兩年得只可去一間
好難BOOK堂PURE刻意將YOGA堂編到唔可以連接
開成十年都無反新裝修,浴室水唔夠熱、水壓都唔夠、換衫位好少人越來越多好迫

侯爵府

牛奶蕉 發表於 14-7-8 14:36

咁講, MYOGA咪仲好啲?

我通常都上兩堂, 如果唔接住上, 感覺唔夠一致.

公爵府

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

我都係pure, 我又覺得都ok呀, 又唔係講到咁差, 雖然有d堂係梳d, 但都可以接受, 有時都會隔一個鍾先上堂, 咪上下網休息下囉, 太密反而唔係咁好......
至於人多, 我諗一定架啦, 唔通會愈來愈少人咩, 愈來愈少咪即係冇新生意做, 冇新生意咪聽執, 我就望佢多生意啦, 我覺得pure好在sales唔會push人去簽約, 問哂價錢話要考慮, 咪返去考慮囉, 完全唔會問你考慮咩呀, 唔會好似physical咁, 係咁問, 考慮咩呀, 咁既價錢好抵架啦, 聽日嚟都唔係咁既價啦.....
至於難book, 搭正9點book好多時都book到, 最多咪wait list囉, 好多時都會wait到.

大宅

係呀!起碼上兩堂第一堂是熱身,第二堂先入到肉
要等成個鍾再上第二堂連交通5個幾鍾唔洗返工咩?
最重要是PURE導師唔教野(齊帶住做)同出面相比教學水準差唔多!!咁點解要比多D錢買同一樣的YOGA堂??
因為PURE YOGA谷D客要學野,就要上私人教授再另比幾百蚊一堂
人多擠迫是PURE YOGA的堂、課室細、堂又梳
唔係PURE YOGA多左客參加
好多舊會員都走,比之前學唔到野無進步空間

男爵府

回覆:PURE YOGA越來越差成肚氣

我都好想join yoga學,之前試左Myoga, 但ok, 但價錢唔平,即使佢送一個月任上+ all centre都冇用,我想一個月上around5堂就夠但香港好似得Myoga 同pure, 但pure都係太貴了

牛奶蕉  最慘PURE YOGR課堂縮減 ,後備位wait list都無位  發表於 14-7-8 15:52

大宅

回覆 Suki_zuky 的帖子

最慘PURE YOGR課堂縮減 ,後備位wait list都無位
論瑜珈教學而加根本唔值咁貴$685一個月要比晒兩年
其他會所講緊2/3百有交易, YOGR+有器械

侯爵府

Suki_zuky 發表於 14-7-8 15:44
我都好想join yoga學,之前試左Myoga, 但ok, 但價錢唔平,即使佢送一個月任上+ all centre都冇用,我想一個 ...

如果你只想去五堂左右, 咁不如PHYSICAL啦, 而家仲有一間在附近, 啲堂都好密, 放工6:00, 7:00, 8:00, 9:00都有堂.
如果旺角中環的, 仲分開YOGA同跳舞室, 放工一定有堂上.

價錢又平咁多.
係就係怕啲PT/SALES狂SELL, 但我就好堅定, 知道大約價位, 唔俾佢哋SELL就可以平安簽約~

大宅

呢個我都好有經驗PURE咪一樣R會員買私人瑜珈堂/同PT
我都係一句錢係預左洗咁多,教得好唔好係導師問題!!
教得唔好仲要另外比私人班錢$$唔係呀???

侯爵府

牛奶蕉 發表於 14-7-8 16:10

呢個我都好有經驗PURE咪一樣R會員買私人瑜珈堂/同PT

私人班好貴, 幾百蚊至幾千蚊咁, 太貴唔值.

咁PURE啲MASTER會唔會HEA教的? 我覺得PHYSICAL啲MASTER好多都教得好好, 特別係印度MASTER,
好勤力執POST的.

男爵府

引用:回覆+Suki_zuky+的帖子最慘PURE+YOGR課堂縮

原帖由 牛奶蕉 於 14-07-08 發表

最慘PURE YOGR課堂縮減 ,後備位wait list都無位
但會所我冇途徑join

牛奶蕉  你想點呀?問清楚D大家研究下  發表於 14-7-8 17:01

大宅

牛奶蕉 發表於 14-7-8 14:36

十年都無反新裝修? 你join 邊個center? AST 最新, CWB 同CENTRAL 哩兩個CENTER 早2-3年前又係裝修過, TST 剛剛先裝修完個 shower room同 room, LP 開咗7-8年宜d yoga room 又係冇幾耐前先裝修完.
同埋難BOOK 堂係MYOGA 都係不相伯仲(peak hour 都係咁難
book)...佢地BOOK 堂時間仲要係半夜12點book 兩日後既堂.
至於導師問題...主要你上乜堂多...而我自己本身玩咗7年, 我既學習方法係有唔明時自己上網,睇書同觀察,之後再問個導師我既睇法係0岩唔0岩

大宅

導師執POST係PURE無呢支歌唱

上YOGA主要由導師口述引領動作同執位,現在導師口述分解引領動作層次少左好多
YOGA個中技術就係呢D小節上
現在學呢D「YOGA個中技術小節」PURE唔聲唔變左私人教授YOGA秘技
其實只不過是簡單基本「技術小節」

侯爵府

牛奶蕉 發表於 14-7-8 16:39

導師執POST係PURE無呢支歌唱

吓... 唔係啩, 真係好彩我無JOIN, 我玩咗三年, 都算係BEGINNER, 唔執無進步的喎.

大宅

如果唔係PURE咁多舊會員唔續約?
新會員根本唔知發生咩事
因為無得同以前的教學比較

侯爵府

牛奶蕉 發表於 14-7-8 16:57

如果唔係PURE咁多舊會員唔續約?

咁其實未學過咪唔好去PURE??? 口述執POST對初學者好有難度喎.

大宅

C加洲就有$1000兩個月任玩試用套票你可以試下~不過自己小心D唔好比PT溶左.....
P就有$100一個月任玩試用套票你可以試下~好似要有獅子病張信用卡先有

大宅

KAY+2 發表於 14-7-8 17:08
咁其實未學過咪唔好去PURE??? 口述執POST對初學者好有難度喎.
您誤會左,,,,,,,導師口述引領瑜珈的過程講少左很多技巧重點,咪學少左好多技巧攞!!
但呢D小節技巧(唔知就是唔知)PURE導師扣起唔講
要學咪比錢私人班攞!!

首頁

尾頁

跳至