在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問自己湊,無人幫的媽媽,你們幾點沖涼,我囡2歲,都要睇住,唔係好行得開,早上買哂餸,趁bb 下午睡覺時,就去沖涼?定等老公返黎先,老公返黎已9點幾,食埋飯,呢排天氣熱,會再沖。 其實日日都忙碌中渡過,阿囡食飯,洗碗,開洗衣機,涼衫。。。。 又要睇阿囡,四圍擒

禁止訪問

回覆:全職媽媽咩時候沖涼

男爵府

畀面勳章

引用:請問自己湊,無人幫的媽媽,你們幾點沖涼,

原帖由 pasucheung 於 14-07-08 發表
請問自己湊,無人幫的媽媽,你們幾點沖涼,我囡2歲,都要睇住,唔係好行得開,早上買哂餸,趁bb 下午睡覺時 ...
我女比較定,可以我企響浴缸隔離等我沖涼。有時比d紙筆佢響出面畫。

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 pasucheung 於 14-07-08 發表

原帖由 siuminyeung 於 14-07-08 發表
我女比較定,可以我企響浴缸隔離等我沖涼。有時比d紙筆佢響出面畫。
通常四五點沖

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

我個仔2歲左右, 企得真係穩時我地會一齊沖, 慳時間. 而家冇同佢地一齊沖涼, 咁間中同阿女一齊沖涼, 阿女一歲, 暫時肯坐定定響浴盆度玩水, 咁我響側邊沖涼.

我多數到夜晚老公睇住阿女時去沖涼.

子爵府

虎到金來勳章

等老公放工返嚟先沖,起碼有個人睇住BB咁會放心啲

珍珠宮

有時女女油顏色,睇卡通時,快手沖涼。
都無定時間了, 有得沖, 好好把握機會了。
到臨瞓時,再淋一次身
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我大住肚。。現在1揍2。。。好多時揍完大仔放學就一齊沖,大仔快5歲,細仔2歲幾。。。就算自己沖。。。我地自己住。。。會開住門沖。。。佢地知邊d搞得,邊d唔搞得,睇自己點同佢講

男爵府

pasucheung 發表於 14-7-8 14:38
請問自己湊,無人幫的媽媽,你們幾點沖涼,我囡2歲,都要睇住,唔係好行得開,早上買哂餸,趁bb 下午睡覺時 ...
我仔2.5歳,我開張櫈仔佢坐沖涼房,一路同佢傾計一路冲,我係晚上8點左右沖,先生未返,佢so far唔會攪危險野

子爵府

一定等老公番黎幫手睇先沖~
因為我慣左沖涼要慢慢沖~RELAX下!

珍珠宮

育兒性格勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我同阿仔一齊沖...
親子下...
遲D再大就無得咁

大宅

回覆:pasucheung 的帖子

我等兩個小朋友夜晚訓哂先沖架,因為沖涼係唯一可獨處又最relax的時候

水晶宮

夏天會做曬所有野,等小朋友訓左先沖。

冬天盡量晚飯後洗完d碗就沖,老公在家就老公睇住個小朋友,老公不在家就會叫佢攞d玩具在洗手間門口玩,等我沖涼,so far佢都ok.

男爵府

幾時冲都得,開門冲,有時同两個仔一齊沖!

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我會中午沖,晚上沖。

大宅

我就係大仔自己沖6歲,細女我沖,2歲叫女女坐浴室玩睇下卡通,我快手沖

複式洋房

BB時,等有人係屋企或夜晚等佢地訓晒覺先沖,沖得自在啲
Facebook : Anne Fu

首頁

尾頁

跳至